دانشمندان دانشگاه استنفورد موفق به توسعه پنجرههای دینامیکی شدند که میتوانند در طول زمانی کمتر از یک دقیقه از حالت شفاف به حالت مات و مجددا به حالت اولیه تغییر کرده و در طول زمان تخریب نخواهند شد.
به نقل از زی نیوز، نمونههای اولیه ایجاد شده توسط محققان دانشگاه استنفورد در ایالات متحده، شامل صفحات شیشهای رسانا بوده که مجهز به یونهای فلزی است که در پاسخ به جریان الکتریکی در سطح آن پخش شده و نور را مسدود میکنند.
به گفته محققان این پژوهش، پنجرههای دینامیک پتانسیل تغییر رنگ پنجره خانهها، شیشه اتومبیلها و موارد دیگر را داشته و علاوه بر این هزینههای گرمایش و خنک سازی را کاهش داده و نیاز افراد برای استفاده از پرده را برطرف میکنند.
پنجرههای هوشمندی که در حال حاضر در بازار وجود دارند، مانند آنهایی که در خطوط هوایی مورد استفاده قرار میگیرند، از موادی مانند اکسید تنگستن ساخته شده اند که در هنگام شارژ با برق تغییر رنگ میدهند.
اما مسئله این است که این مواد گرانقیمت بوده و همچنین مدت زمان مورد نیاز برای تغییر رنگ و مات شدن آنها زیاد است.
اما محققان دانشگاه استنفورد در این پژوهش از رویکردی کاملا متفاوت بهره گرفته اند.
نمونه اولیه این فناوری جدید از طریق حرکت مس و یک فلز دیگر در یک محلول بر روی یک ورق از اکسید ایندیوم قلع شفاف، که توسط نانوذرات پلاتین اصلاح شده، نور را مسدود میکند.
هنگامی که این پنجره در حالت شفاف باشد، حدود 80 درصد از نور طبیعی اطراف را به داخل راه میدهد و هنگامی که تاریک و کدر شود تنها 5 درصد از نور را انتقال میدهد.
محققان این پنجره را حداقل 5,500 بار تاریک و روشن کردند و دریافتند که هیچ تغییری در انتقال نور نشده که همین امر نشان دهنده طراحی با دوام این پنجرهها است.
.: Weblog Themes By Pichak :.