باید و نبایدهای نصب نسخه بتای iOS 12

اپل از iOS ۱۲ در مراسم WWDC ۲۰۱۸ رونمایی کرد و طبق رسم هرساله، نسخه بتای توسعه‌دهندگان در همان شب، برای دانلود قرار گرفت.

 

 

سیاستی که اپل امسال در پیش گرفت، سیاست توسعه پایدار در سیستم‌عامل بود؛ به توسعه عرضی سیستم‌عامل و ارائه قابلیت‌های بیشتر، توجه زیادی نکرد و بیشتر روی ارائه به‌روزرسانی سراسری برای تمامی دستگاه‌ها تمرکز داشت. با این حساب اگر بگوییم بعد از چند سال، نسخه iOS ۱۲ می‌تواند پایدارترین نسخه از سیستم‌عامل اپل باشد، بی‌راه نیست. اپل برای این کار، راهی طولانی را در پیش دارد و باید سیستم‌عامل را برای رنج زیادی از دستگاه‌ها هماهنگ کند. اپل با بیان این‌که در دستگاه‌های قدیمی، سرعت در قسمت‌های مختلف افزایش پیدا خواهد کرد، به روند جدید پردازش اشاره داشت که می‌تواند حال و هوای جدیدی را به دستگاه اضافه کند.

تحلیل سیاست اپل را کنار می‌گذاریم و به‌زودی در این مورد زوم‌کستی ارائه خواهیم کرد، اما سوالی که اینجا مطرح است، اینکه آیا نسخه بتای iOS ۱۲ را نصب کنیم؟

iOS ۱۲ در نسخه بتا به همان اندازه که می‌تواند برای شما جذابیت داشته باشد، موارد منفی خواهد داشت که اگر در جریان نباشید، به‌احتمال‌زیاد در روزهای بعد از نصب، شما را به‌شدت اذیت خواهد کرد. بد نیست بدانید اگر به نسخه بتا از طریق OTA آپدیت کنید، راه برگشت به نسخه iOS ۱۱ هنوز وجود دارد و به‌راحتی می‌توانید به ۱۱.۴ برگردید. البته این راحتی مستلزم دانلود سیستم‌عامل و نصب از طریق آیتونز است. در ابتدا با هم دلایلی که شما را وادار به نصب این نسخه به‌صورت بتا می‌کند، مرور می‌کنیم.

چرا باید نسخه بتای iOS 12 را نصب کرد؟

برای بهبود نسخه‌های بتای بعدی، iOS ۱۲ را نصب کنید

مورد اول شاید تنها موردی باشد که شما باید طرفدار پر و پا قرص اپل باشید که بتوانید آن را درک کنید. اپل در نسخه‌های بتا از شما می‌خواهد که تمامی گزارش‌های سیستم‌عامل برای رفع مشکلات را به این شرکت ارسال کنید و با در نظر گرفتن اپلیکیشنی مخصوص، این امکان فراهم‌شده است که از تمامی مشکلات به نحوی کاملاً گویا، گزارشی تهیه کنید و همراه با تصویر برای قسمت پشتیبانی ارسال کنید. در تجربه شخصی، تمامی موارد به‌دست اپل خواهد رسید و شاهد رفع آن در نسخه بعدی خواهید بود حتی در بعضی از موارد به گزارش شما، پاسخی ارسال خواهد شد. به‌احتمال‌زیاد ۵ یا ۶ نسخه بتا برای iOS ۱۲ تا قبل از آپدیت نهایی، عرضه خواهد شد و در انتها اگر شما ازجمله دارندگان نسخه بتا باشید، می‌توانید از رفع شدن مشکلات به خود افتخار کنید چرا که به جامعه اپلی کمکی کرده‌اید.

اگر از iOS ۱۱ متنفر هستید، iOS ۱۲ را نصب کنید

iOS ۱۱ جدای از تمامی ویژگی‌های خوب، زمانی عرضه شد که چند ماه فرصت داشتیم حال و هوای iOS ۱۰ بدون باگ و مشکل را تجربه کنیم و سپس بعد از عرضه iOS ۱۱ بازهم با مشکلاتی از قبیل باگ در انیمیشن‌ها، مشکلات و کندی در تاچ سه بعدی و مواردی ازجمله مصرف باتری و غیره روبه‌رو شدیم. iOS ۱۲ بااینکه در نسخه بتا قرار دارد اما می‌تواند تجربه خوبی در همان دیدار اول داشته باشد.

اپل اعلام کرد که این نسخه برای دستگاه‌های قدیمی سرعت بیشتری را به ارمغان خواهد آورد. برای مثال در آیفون ۵ اس باز کردن اپلیکیشن‌ها تا ۴۰ درصد سریع‌تر خواهد شد و ورود به دوربین از صفحه لاک‌اسکرین تا ۷۰ درصد بهتر می‌شود. عملکرد کلی دستگاه در تجربه روزمره دست‌خوش تغییرات شده است و به‌صورت قاطع می‌توان گفت حتی در نسخه بتا، سرعت دستگاه به نسبت iOS ۱۱ بهتر است. در دستگاه‌های جدیدتر به همین صورت خواهد شد. باز نشدن اپلیکیشن‌های ثالث یا باگ‌هایی در نوتیفیکیشن با توجه به نسخه بتا، امری طبیعی است اما تجربه کلی کاملاً بهبود داشته است. بااین‌حال بازهم تکرار کنیم اگر از عملکرد سیستم‌عامل راضی نبودید، امکان برگشت به نسخه ۱۱.۴ به‌عنوان نسخه پایدار قبلی کاملاً وجود دارد.

اگر در حوزه تکنولوژی مشغول به فعالیت هستید، حتماً نسخه بتا iOS ۱۲ را نصب کنید

همان‌طوری که از نام این نسخه پیداس است، نسخه بتای توسعه‌دهندگان برای کاربران عادی عرضه نشده است و iOS ۱۲ هنوز به مرحله پابلیک بتا وارد نشده اما اگر ازجمله افرادی هستید که با اپلیکیشن‌های مختلف سروکار دارید و می‌خواهید دید بهتری به نسخه بعدی از سیستم‌عامل اپل داشته باشید، آپدیت به نسخه بتا پیشنهاد می‌شود. قابلیت‌هایی در نظر گرفته‌شده برای این نسخه که مطابق میل افراد گیک خواهد بود و این افراد همان کسانی باید باشند که ایرادات گفته‌شده در ادامه مطلب را به جان خواهند خرید.

نصب iOS ۱۲ برای تجربه Screen Time

undefined

اخیراً شرکت‌های فناوری خود را برای ارائه گزارش عملکرد به کاربر آماده کرده‌اند. گوگل در مراسم خود از قابلیت داشبورد جهت مدیریت بهتر دستگاه و فعالیت کاربر رونمایی کرد و در مراسم WWDC ۲۰۱۸ اپل، قابلیتی مشابه با نام Screen Time معرفی شد. Screen Time به شما می‌گوید از هر اپلیکیشن چه مدت‌زمان استفاده کرده‌اید و هرکدام چه تعداد برای شما نوتیفیشکن ارسال کرده است که بر اساس این داده‌ها می‌توانید دسترسی هر اپلیکیشن را تغییر دهید. در واقع تمرکز اصلی اپل روی مدیریت دستگاه توسط والدین است. Screen Time می‌تواند به‌عنوان یک مرجع در خانواده قرار بگیرد و والدین دسترسی به اپلیکیشن‌های گوشی فرزند داشته باشند یا حتی می‌توانند هر اپلیکیشن را متوقف کنند. به‌صورت کلی برای Screen Time می‌توان سناریوهای مختلفی در نظر گرفت که هرکدام کاربرد مناسبی دارند. 

نصب iOS ۱۲ برای ارتقا حالت Do Not Disturb

اگر از حالت Do Not Disturb روی آیفون لذت می‌برید، باید بگوییم که در iOS ۱۲ این قابلیت ارتقا یافته است. اپل در این نسخه برای حالت Do Not Disturb تدابیر بهتری فراهم کرده است که معنای عدم مزاحمت را ایفا کند. تا قبل از این، تمامی نوتیفیکیشن‌ها به ما نشان داده می‌شود و حالت لاک‌اسکرین قبل و بعد از Do Not Disturb تفاوتی نداشت اما در iOS ۱۲ به‌صورت ویژه تمامی مواردی که ممکن است برای شما اذیت کننده باشد، متوقف می‌شود و این امکان را فراهم می‌کند که پس از غیرفعال سازی بتوانید روی آن‌ها مدیریتی داشته باشید.

افزایش کارایی اپلیکیشن فوتوز در iOS ۱۲

از دیگر قسمت‌هایی که اپل سعی کرد بیش از گذشته، کارایی آن را افزایش دهد، Photos خواهد بود. شاید قابلیت جستجو در یک اپلیکیشن گالری کمی پیچیده باشد اما اگر بخواهیم، در میان تعداد زیادی از تصاویر به دنبال دسته‌ای از تصاویر باشیم که در فلان منطقه گرفته‌شده است، جستجو بهترین راهکار خواهد بود. در Photos ازاین‌پس می‌توانیم به‌راحتی به دنبال اشخاص یا محل‌های تصویربرداری باشیم و به‌صورت کاملاً هیجان‌انگیز، تصاویر گرفته‌شده در یک خانواده اگر مربوط به شما باشد، با شما به اشتراک گذاشته خواهد شد. در این نسخه Photos به شما پیشنهاد ادیت تصاویر را هم می‌دهد درنتیجه iOS ۱۲ قدمی بسیار مناسب برای مرتب‌سازی تصاویر شما خواهد بود.

نصب iOS ۱۲ برای مدیریت بهتر اعلانیه‌ها

اگر بگوییم هیجان‌انگیزترین قسمت روی iOS ۱۲ می‌تواند مربوط به نوتیفیکیشن باشد، بی‌راه نیست. این قسمت دست‌خوش تغییرات زیادی شده که مدیریت بیشتری را در اختیار ما قرار می‌دهد. نوتیفیکیشن‌ها به‌صورت گروهی ارسال خواهند شد و دیگر خبری از ده‌ها نوتیفیکیشن به‌صورت قطاری از یک اپلیکیشن نیست بلکه به‌صورت گروهی می‌بینیم و به‌صورت گروهی هم می‌توانیم آن‌ها را حذف کنیم. ازنظر رابط کاربری، نوتیفکیشن بهبودهای خوبی داشته است. در ارتباط با رابط کاربری این مورد را نیز اضافه کنیم، بستن اپلیکیشن‌ها دیگر نیاز به چند ثانیه مکث ندارد و می‌توانید از طریق مولتی‌تسک، به‌راحتی و تنها با سوایپ هر اپلیکیشن را متوقف کنید.

این دلایل برای نصب نسخه بتا iOS ۱۲ قانع‌کننده است اما این را مطمئن باشید که دلایلی وجود دارد که می‌تواند شمارا کاملاً منصرف کند. دلایلی را که شما باید از نصب iOS ۱۲ خودداری کنید، باهم مرور خواهیم کرد.

چرا نباید نسخه بتای iOS 12 را نصب کرد؟

اگر تحمل باگ ندارید، از نصب بتای iOS ۱۲ خودداری کنید

این موضوع را باید قبول کنیم که در کنار تمامی موارد بهینه‌سازی شده و هدف ارتقا تجربه کاربری، این نسخه، نسخه بتای توسعه‌دهندگان است و برای تمامی کاربران عرضه نشده است. حتی اگر پابلیک بتا هم عرضه شود، بازهم تا نسخه نهایی برای تمامی کاربران فاصله‌ داریم. مسلماً بسیاری از اپلیکیشن‌های ثالث برای این نسخه آماده نشده‌اند و با نسبت iOS ۱۲ بسیاری از اپلیکیشن‌ها کرش خواهند داشت. ممکن است دستگاه شما در بعضی از موارد کاملاً فریز شود و حتی صفحه‌نمایش آن به‌درستی کار نکند. این موارد را در حالتی در نظر بگیرید که به‌احتمال‌زیاد با مصرف شدید باتری هم روبه‌رو خواهید شد و می‌تواند بار بیشتری را به مشکلات شما اضافه کند.

اگر به‌صورت کامل آماده نشده‌اید

اپل آیفون 8  /  Apple iPhone 8

این مورد را می‌توانیم در تکمیل مورد اول بدانیم. برای نصب نسخه بتا باید خودتان را آماده کنید. از دستگاه حتماً پشتیبان تهیه کنید و بهتر است به‌عنوان پشتیبان، فایل iOS ۱۱.۴ را هم دانلود کنید تا اگر به مشکل برخورد کردید بتوانید به نسخه پایین‌تر دانگرید کنید البته فراموش نکنید که در ابتدا به آخرین نسخه رسمی دستگاه خود را بروز کنید و سپس از دستگاه پشتیبان بگیرید. ضمن این‌که خودتان را برای تغییر آماده می‌کنید، منتظر مشکلات عجیب‌وغریب این نسخه هم باشید. عموماً پیشنهاد می‌شود نسخه بتا برای توسعه‌دهندگان برای دستگاه دوم هر شخص نصب شود و نه دستگاه اصلی چون به‌صورت کلی هیچ تضمینی روی پایداری آن نیست و هر دستگاه مشکلات خاص خود را خواهد داشت.

اگر دستگاه شما در حالت جیلبریک است

آیفون 10 ایکس / iphone x

بسیاری از کاربران از اپلیکیشن‌هایی مخصوص حالت جیلبریک استفاده می‌کنند. خیلی ساده بگوییم، فعلاً هیچ خبری مبنی بر اعمال جیلبریک روی این نسخه نیست و باید صبر کنید تا به نسخه نهایی برسیم که آن هم باز در حالت ابهام به سر می‌برد. پس شاید این مورد را باید این‌گونه بگوییم؛ اگر در حال استفاده از حالت جیلبریک هستید، فکر آپدیت به هیچ نسخه از iOS ۱۲ را فعلاً نداشته باشید!

اگر می‌خواهید به سفر بروید، نصب بتای iOS ۱۲ را فراموش کنید!

آیفون 10 ایکس / iphone x

اینجاست که باید با شما حجت را تمام کنیم؛ با نصب نسخه‌ی بتا، این ریسک را قبول کرده‌اید که هرگاه استفاده فوری از دستگاه بخواهید، آیفون حق دارد به شما هیچ پاسخی ندهد! می‌تواند شبکه مخابراتی را شناسایی نکند و اصلاً به شما آنتن ندهد. یا حتی خود را برای کاهش بسیار سریع باتری آماده کنید. در بعضی از موارد حتی دوربین هم به مشکل می‌خورد و باز نمی‌شود. درهرصورت با توجه به این‌که گوشی هوشمند در یک سفر نقش بسزایی خواهد داشت، نسخه‌های بتا اصلاً قابل‌اعتماد نیستند.

این مشکلات را به شما گفتیم. تقریباً تمامی مشکلات برای همه نسخه‌های بتا صادق است. iOS ۱۲ آمده تا تجربه کاملاً بهتر و سریع‌تری را برای دستگاه‌های اپل از سال ۲۰۱۳ داشته باشد اما این نسخه در حالت آزمایش قرار دارد و اگر شما کنجکاوی خاصی داشته باشید، امکان اذیت شدن شما وجود دارد. اگر این نسخه را نصب‌کرده‌اید، تجربه خودتان را با ما در میان بگذارید.





تاريخ : پنج شنبه 17 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |