امنیت در مقابل بدافزارها با پیشرفت فناوری و ظهور سیستمهای جدید، بیشتر از گذشته اهمیت خواهد داشت. درفناوری خودران چالشهای مختلفی وجود دارد و امنیت سایبری، یکی از مهمترین آنها است.
جان چن مدیرعامل شرکت بلکبری (Blackberry)، از جمله مهمترین افراد دنیای فناوری است که در مورد امنیت خودروهای خودران، ابزار نگرانی میکند. چن معتقد است که در صورت هک سیستم خودران، خودرو میتواند به یک سلاح تمامعیار تبدیل شود. در حال حاضر مهندسان بلکبری در کنار متخصصان شرکت بزرگبایدو (Baidu) چین، مشغول توسعهی فناوری خودران هستند.
چن در گفتگو با خبرگزاری تلگراف بریتانیا گفت:
یک خودرو میتواند بهراحتی به انواع ویروسها گرفتار و اساساً، به یک سلاح تمامعیار و آمادهی شلیک تبدیل شود. فقط تصور کنید که اگر هکرها به سیستم خودران خودرو نفوذ کنند، چه اتفاقی خواهد افتاد. خودرویی با امنیت ۹۰ درصد در برابر ویروس تولید میکنیم، اما بهمحض اینکه این خودرو به جاده وارد شود، باید بهصورت منظم سیستم ایمنی آن چک شود.
چن در ادامهی صحبتهای خود اضافه کرد که حجم نرمافزاری سیستم خودران بیشتر از سیستم هدایت یک جت جنگندهی استاندارد است؛ در صورت نفوذ هکرها به سیستم، دست آنها در خرابکاریهای احتمالی بسیار باز خواهد بود. برخلاف باور بسیاری از غولهای فناوری و خودروسازان بزرگ، چن و مجموعه مدیران ارشد بلکبری معتقد هستند که فناوری خودران حداقل تا پنج سال آینده تجاری نخواهد شد. مدیرعامل ۶۳ سالهی بلکبری اشاره میکند که هنوز برای تجاری شدن فناوری خودران، چالشهای حل نشدهی بسیاری وجود دارد. او اضافه کرد:
قوانین و مقررات، زیرساختها و فناوریهای ایمنی باید قبل از رسیدن این خودروها به جاده، بهخوبی پابرجا شده باشند. خودروی خودران هنوز خطاهای انسانی و کنترل ایمنی زیادی همراه خود دارد.
علاوه بر امنیت سایبری فناوری خودران، چالش بزرگ دیگر شرکتهای بیمه و قانونگذاران هستند؛ هنوز بر سر مشکلات قانونی احتمالی در هنگام تصادف خودروهای خودران، توافقی صورتت نگرفته است. هنوز مشخص نیست که بلکبری و بایدو در چه مرحلهای از توسعهی فناوری خودران قرار دارند، اما سال گذشته رویکرد ۷ مرحلهای امنیت سایبری حاصل کار متخصصان این دو شرکت منتشر شد تا راهنمای خودروسازان در ایجاد ایمنی بیشتر و بهتر فناوری خودران باشد.
.: Weblog Themes By Pichak :.