تصاویر ناسا از محل فرود ماهنورد چین

 

دوربین پرقدرت مدارگرد اکتشافی ماه ناسا (LRO) تصاویری از محل فرود ماهنورد چین بر سطح ماه تهیه کرده است.

  فضاپیمای بدون سرنشین چانگه-3 حامل ماهنورد Jade Rabbit یا «یوتو» 14 دسامبر (23 آذر) در دشت گسترده Sinus Iridum (خلیج رنگین کمان) ماه فرود آمد.

 

مدارگرد اکتشافی ماه ناسا در لحظه فرود ماهنورد چین از منطقه بسیار دور بود، اما در تاریخ 24 دسامبر (سوم دی) با رسیدن به محل فرود مجموعه تصاویری از منطقه را ثبت کرده است.

 

با کمک این تصاویر که از ارتفاع 150 کیلومتری تهیه شده است، موقعیت و مختصات دقیق سایت فرود ماهنورد چین مشخص می‌شود.

 

مقایسه تصاویر قبلی تهیه شده از این منطقه و تصاویر گرفته شده بعد از فرود ماهنورد نشان می‌دهد، مختصات دقیق فرود در 60 متری شرق لبه دهانه برخوردی به قطر 450 متر با لایه ضخیمی از مواد آتشفشانی است.

 

پهنای مریخ‌نورد یوتو تنها 150 سانتی‌متر است، با این حال دوربین زاویه باریک (NAC) مدارگرد ناسا به دو دلیل موفق به تهیه تصویر از ماهنورد شده است؛ نخست پنل‌های خورشیدی نصب شده روی ربات به انعکاس نور کمک می‌کنند و در این حالت مریخ نورد به شکل دو پیکسل درخشان دیده می‌شود.

 

از سوی دیگر خورشید در حال غروب باعث ایجاد سایه فرودگر چانگه-3 و ماهنورد یوتو بر سطح ماه می‌شود که تشخیص کاوشگر را از تخته سنگ‌ها امکان‌پذیر می‌کند.

 

نخستین ماهنورد چین از فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند سیستم ناوبری خودکار و طراحی ویژه چرخ‌ها با قابلیت حرکت بر سطح پودر‌ مانند ماه برخوردار است؛ همچنین می‌تواند از موانع با زاویه 30 درجه بالا رفته و با سرعت 200 متر در ساعت حرکت کند.

 

 

 

 

 

 

مقایسه تصاویر دهانه برخوردی ماه قبل و بعد از فرود ماهنورد چین

 

 

 

فلش بزرگتر فرودگر چانگه-3 و فلش کوچکتر ماهنورد یوتو

 





تاريخ : جمعه 13 دی 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |