امواج رادیویی جذب شده
امواج رادیویی كه توسط موبایلها دریافت یا ارسال میشود، معادل 2 وات انرژی به همراه دارد كه بخشی از این امواج توسط ذهن شما جذب میشود. این در حالی است كه تكنولوژیهای دیجیتال دیگر مانندCDMA2000 و D-AMPS به انرژی كمتری برای برقراری تماس نیاز دارد. انرژی لازم برای این كار چیزی حدود یك وات است. این كه هر موبایلی با چه مقدار انرژی تماسها را برقرارمی كند، توسط یكسری از استانداردهای از پیش تعریف شده تعیین میشود. این انرژی، عدد ثابتی نیست و برای كشورهای مختلف مقدار متفاوتی را شامل میشود.
در حقیقت بخشی از این انرژی از طریق دكلهای مختلف تامین میشود، پس لازم است موبایلها با پایههای ارسال امواج رادیویی به طور دائم در ارتباط باشد تا بتواند كیفیت فركانسهای جابهجا شده را كنترل كند. در نتیجه این بررسی، اگر طول موج مورد نظر دارای كیفیتی كمتر از سطح استاندارد بود، طول موج را تقویت و در غیر این صورت آن را ضعیفتر از قبل میكنند، تا این موج بدون بروز هیچ مشكلی بتواند به آسانی جابهجا شود.
مثلاً اگر داخل ساختمان یا ماشین باشید، فركانس ارسالی به موبایلتان باید تقویت شود تا بتوانید تماس برقرار كنید و اگر در حین مكالمه یكباره به فضای آزاد نقل مكان كردید، باید این فركانس ضعیفتر شده ارسال شود. SAR یا همان Specific absorption rate در حقیقت فركانسی است كه توسط ذهن شما جذب میشود. مقدار فركانس در كشورهای مختلف، متفاوت است. مثلاً در آمریكا فركانس مورد نظر چیزی معادل 6/1 W/kg در نظر گرفته شده و در اروپا این فركانس معادل با 2 W/kg طراحی شده است. در عمل اندازه SAR با رسایی صدای جا به جا شده از طریق امواج ارتباط مستقیم دارد، پس هر قدر SAR بزرگ تر باشد، صدایی با كیفیتتر به گوش شما میرسد و هر قدر این اندازه كمتر باشد، صدایی كه شما میشنوید، ضعیفتر خواهد بود.
كنار موارد ذكر شده یكی دیگر از عوارض استفاده از موبایلها، تولید گرمای ناشی از دیالكتریكشدن مولكولها در داخل این گجت است. در این حالت یكسری میدانهای الكترومغناطیسی ایجاد میشود و بر اثر چرخش مولكولهای قطبی، گرمای بسیار زیادی به وجود میآید. برای مثال اگر شما با تلفن همراهتان صحبت میكنید، همین گرمای تولید شده ناشی از جنبش مولكولها روی مغزتان اثر كرده و در نتیجه آن دمای سرتان بیشتر خواهد شد. البته ممكن است شما این تفاوت را چندان احساس نكنید.
در نتیجه بالا رفتن دمای مغزتان، جریان خون در آن ناحیه از بدنتان نیز بیشتر خواهد شد. هنگامی كه این پروسه كوتاهمدت باشد، نتایج حاصل از این افزایش دما، چندان زیاد نخواهد بود؛ ولی در غیر این صورت میتواند عوارض بسیار بد دیگری همراه داشته باشد.
از عوارض دیگر استفاده از موجهای الكترومغناطیسی تاثیرات غیر گرمایی این موجها یا همان Non-thermal است. برخی بر این باورند كه این عوارض در حقیقت همان تاثیرات سلولی ناشی از بالا رفتن درجه حرارت است كه موجب افزایش استرس در بدن شما میشود.
در حالی كه برخی محققان بر این باورند كه استرس ایجاد شده ارتباطی به بالا رفتن درجه حرارت بدن ندارد و جابهجایی سیگنالها فقط باعث تولید این بیماریها در بدن میشود، ELF یا همان موجها با طول فركانس پایین و RFها یا همان امواج رادیویی هر دو میتواند از دلایل بروز این قبیل بیماریها باشد. یكی دیگر از عوارض استفاده از تلفنهمراه تاثیراتی است كه این ابزار روی قدرت درك شما به عنوان كاربر میگذارد. RFRها در حقیقت موجهایی است كه میتواند باعث بروز این تاثیرات باشد. به همین منظور یكسری تحقیقات انجام گرفته كه طی آنها 2 فرد مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. نفر اول یكی از كاربران موبایل بود یعنی در معرض امواج رادیویی بود. نفر دوم نیز تا به حال از موبایل استفاده نكرده، در نتیجه تا به حال به هیچ عنوان تحت اثر این موجها قرار نگرفته بود. بر اساس نتایج به دست آمده، ذهن فردی كه ذهنش تحت تاثیر موجهای رادیویی قرار گرفته، بسیار كندتر از ذهن شخص دیگر به حوادثی كه در محیط اطرافش اتفاق میافتد، پاسخ میدهد. علاوه بر این، هرقدر ذهن شما بیشتر در معرض این موجها قرار گیرد، زمان بیشتری طول میكشد تا ذهن شما در برابر حوادث اطرافش عكسالعمل نشان دهد. مثلاً اگر شما جزو افراد راست دست باشید و به صورت مداوم از موجهای رادیویی استفاده كنید، قسمت چپ ذهنتان كندتر از قبل برایتان كارهای مورد نظرتان را انجام خواهد داد.
یكی دیگر از موضوعات مورد بحث در این زمینه كه باعث بروز بیماریهایی در افراد مختلف میشود، دكلهای نصب شدهای است كه امواج رادیویی را جابهجا میكند. در حقیقت این دكلها به عنوان آنتنهایی برای ارسال یا دریافت موجهای RF عمل میكند. Sector یكی از مدلهای این آنتنهاست كه حدود 120 درجه در سطح افق و +5 درجه در سطح قائم را پوشش میدهد. طی تحقیقات انجام گرفته عده زیادی از افرادی كه اطراف این دكلها زندگی میكنند، دچار عوارض ناشی از این امواج شدهاند.
.: Weblog Themes By Pichak :.