به مناسبت تقارن ایام نوروز و شهادت مادر خوبی ها حضرت فاطمه سلام الله علیها، پوستر هفت سین فاطمی منتشر می گردد، در این طرح ۵۰*۶۰  گوشه ای از صفات سیده زنان عالم که با حرف سین شروع شده به همراه توضیحی مختصر آورده شده است.

مساجد و مراکزی که امکان چاپ طرح ذیل را در ابعاد ۵۰*۶۰ ندارند می توانند با دریافت نسخه فشرده (zip)  و یا نسخه بهینه (pdf) طرح ذیل را در ۱۲ طرح A4 چاپ نموده و در کنار هم روی دیوار و یا تابلو اعلانات خود نصب نمایند.
محتوای این طرح متناسب با نصب در کلیه مراکز عمومی مانند مسجد ، دانشگاه ، معابر عمومی ، پارک ، مناطق تفریحی و گردشی است.
هفت سین فاطمی شامل نام ها و القاب حضرت فاطمه سلام الله علیها به شرح زیر است:
  • سخیه
  • سیده  
  • سمیعه  
  • سلیمه   
  • سرالله  
  • ساجده   
  • سلاله النبی
 
 
هفت سین فاطمی / پوستر
 
رمز فایل : www.yjc.ir


تاريخ : جمعه 29 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

درپیام‌های نوروزی که هرساله دقایقی پس ازتحویل سال جدیدخطاب به ملت ایران صادرمی‌شود،رهبرانقلاب چارچوب کلی وافق‌های پیشروی ملت ومسئولان جمهوری اسلامی که در واقع همان نقشه راه کشور در سال جاری است را درقالب نام ویا شعارسال جدید ترسیم می‌کنند.

مقام معظم رهبری در بیانات گذشته ‌شان دهه چهارم انقلاب را «دهه پیشرفت و عدالت»نامگذاری کردند. ایشان درباره تمایز این دهه با سه دهه گذشته فرمودند: «تمایز ده سال آینده با سه دهه گذشته، در آمادگی‌های بسیار وسیع و عظیمی است که در کشور عزیزمان برای پیشرفت و عدالت به وجود آمده است که این آمادگی‌ها به ملت بزرگ و مصمم ما اجازه می‌دهد که در این زمینه یک جهش و یک گام بلند نشان بدهد. ملت، آماده یک حرکت پرشتاب و بزرگی به سمت پیشرفت و عدالت است؛ چیزی که در دهه‌های قبل، این امکان با این گستردگی برای ملت فراهم نبود» معمولاً پیام‌های نوروزی و نامگذاری هر سال توسط مقام معظم رهبری یک رابطه صمیمانه میان رهبری و مردم است. ایشان با تشریح اوضاع مهم «سال قبل»، چارچوب کلی و افق پیش روی ملت و مسؤولان جمهوری اسلامی را در سال پیش رو، ترسیم می‌کنند.

در آخرین روزهای سال در جدول زیر مروراجمالی خواهیم داشت بر نامگذاری سال های گذشته از سال 1373 تا 1393 که از سوی رهبر معظم انقلاب طی دو دهه به عنوان الگویی برای حرکت به سوی پیشرفت کشور عنوان شده است.

سال

نام سال

1373

وجدان کارى وانضباط اجتماعی

۱۳۷۴

انضباط اقتصادى ومالى

 

۱۳۷۵

 

کارسازنده

 

۱۳۷۶

صرفه جویی

 

۱۳77

 

صرفه جویی

 

۱۳۷۸

امام خمینى قدسّ سرّه

 

۱۳۷۹

امیرالمؤمنین،علی بن ابیطالب (ع)

 

۱۳۸۰

 

اقتدارملی واشتغال آفرینی

۱۳۸۱

 

عزّت وافتخارحسینى

۱۳۸۲

 

نهضت خدمتگزارى

۱۳۸۳

 

پاسخگویى سه قوه به ملت ایران

۱۳۸۴

 

همبستگى ملى ومشارکت عمومى

۱۳۸۵

 

پیامبراعظم(ص)

۱۳۸۶

 

اتحادملى وانسجام اسلامى

۱۳۸۷

 

نوآوری وشکوفایی

۱۳۸۸

 

اصلاح الگوى مصرف

۱۳۸۹  

همت مضاعف وکارمضاعف

۱۳۹۰

 

جهاد اقتصادی

۱۳۹۱

تولیدملى،حمایت ازکاروسرمایه ‌ایرانى

۱۳۹۲

 

حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی

۱۳۹۳

اقتصاد وفرهنگ،باعزم ملی ومدیریت جهادی

 



تاريخ : جمعه 29 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

 

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: در اولین روز بهار، خورشید در آسمان به صورت یک دایره با یک مرکز دیده می‌شود که از انطباق مرکز قرص خورشید به نقطه اعتدال بهاری نوروز ایرانی آغاز می‌شود.

 
 

مسعود عتیقی درباره اتفاقات نجومی لحظه تحویل سال گفت: در ساعت ۲:۱۵:۱۱ بامداد شنبه، در اولین روز بهار، نوروز ۱۳۹۴ آغاز می شود.

وی با بیان اینکه در زمان تحویل سال، مرکز خورشید به عنوان دایره ای در آسمان به نقطه اعتدال بهاری منطبق می شود، افزود: در این زمان طول روز و شب با هم برابری می کند که هر کدام دوازده ساعت هستند البته با گذشت روزهای بهار، طول روز بیشتر و طبیعتا از طول شب کاسته می شود از این رو با این رویداد به تابستان نزدیک می شویم.

عتیقی گفت: نقطه اعتدال بهاری و اعتدال پاییز، دونقطه ای هستند که دوایر معدل النهار (استوای آسمان) و دایره البروج (مسیر حرکت ظاهری خورشید بر روی کره آسمان) با یکدیگر زاویه بیست و سه و نیم درجه می سازند و یکی از این تقاطع ها، نقطه اعتدال بهاری است که بهار حادث می شود البته تقاطع دیگر این تقاطع، نقطه اعتدال پاییزی است.

وی با بیان اینکه فصول در طرفین شمالی و جنوبی کره زمین عکس هم اتفاق می افتند، خاطر نشان کرد: هنگامی که بهار در ایران و نیمکره شمالی آغاز می شود، نیمکره جنوبی در آستانه فصل پاییز است.

عتیقی اظهار داشت: نقطه اعتدال بهاری که به علت حرکت تقویمی زمین، طی ۲۶هزار سال، در جهت عقربه های ساعت در فضا جابجا می شود، به استقبال مهر (خورشید) که خلاف جهت عقربه های ساعت در آسمان که ظاهرا جابجا می شود رفته و در نتیجه سال اعتدالی که از سال نجومی قدری کوتاهتر است، آغاز می شود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: در آغاز بهار، مهر تابان یعنی خورشید بین صور فلکی دلو و حوت و در حقیقت در ابتدای برج فلکی ماهی (حوت) قرار می گیرد.



تاريخ : جمعه 29 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ساعت هوشمند 400 دلاری اپل را اکنون میتوانید به بهای 40 دلار از بازار خریداری کنید. البته نه ساعت اصل را بلکه یک نمونه کپی شده و کاملا شبیه به آن را. گویا سازندگان چینی به سرعت توانسته اند نمونه های مشابه ساعت هوشمند اپل را شبیه سازی کرده و با بهایی اندک روانه بازار کنند!

آنچه پیش بینی آن میشد، خیلی زود به واقعیت پیوست و شاید کمتر کسی تصور آن را میکرد که سازندگان چینی به این زودی قادر به تولید نمونه های مشابه و در وهله نخست غیر قابل تشخیص ساعت هوشمند اپل را روانه بازار کنند. این ساعت های هوشمند تنها با یک دهم بهای اصلی ساعت هوشمند اپل یعنی تنها با 40 دلار به دست مشتریان میرسند:
ساعت های هوشمند تقلبی اپل خیلی زود به بازار آمد!

وقتی به این ساعت ها از نزدیک نگاه میکنید، همه چیز آنها شبیه ساعت اصلی اپل است:

ساعت های هوشمند تقلبی اپل خیلی زود به بازار آمد!

و مدل زیر که با عنوان DWatch روانه بازار شده بیش از هر چیز شبیه به ساعت های دیجیتالی دهه 90 است:

ساعت های هوشمند تقلبی اپل خیلی زود به بازار آمد!

اما همین مدل نیز به خوبی با آیفون های تقلبی موجود در بازار نیز همگام سازی و متصل میشود:

ساعت های هوشمند تقلبی اپل خیلی زود به بازار آمد!

همانگونه که میبینید، خیلی زود نمونه های تقلبی وارد بازار شده اند. هر چند هنوز ساعت هوشمند اپل وارد بازار ایران نشده است، اما در اطلاع از این ساعت های تقلبی در بازار برای هر کاربری که در فکر خرید یک نمونه از این ساعت هوشمند است، ضروری است.

قطعا باید به خار داشته باشید که هر ساعت هوشمند اپل کمتر از قیمت حدود 400 دلار یک ساعت هوشمند تقلبی است که تنها شکل و شمایل ساعت اصلی را بر روی مچ شما دارد اما از سایر امکانات ساعت اصلی محروم است.

از سوی دیگر کاربران و خریداران باید در خصوص آیفون های تقلبی موجود در بازار و تجهیزات آن نیز هشیار باشند. گویا اپل این روزها به شدت از سوی سازندگان High Copy چینی مورد تهدید واقع شده است و این تهدید البته تنها مربوط به این شرکت نیست، بلکه همه خریداران و مشتریان اپل را نیز تحت تایر قرار میدهد.



تاريخ : جمعه 29 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

منصوری یک بسته اسپرت با اجزایی همچون یک کاپوت جدید ساخته شده از الیاف فیبرکربنی متفاوت شبیه به پوست تمساح و چهار هود مجزا بر روی آن، سپر جدید فیبرکربنی و آینه های بغل با قاب دور فیبرکربنی، درب صندوق عقب کاملا فیبرکربنی با یک باله بزرگ و بلند فیبرکربنی ریسینگ بر روی آن و همچنین دو خروجی اگزوز دوبل کنار هم در میان دیفیوزر گسترده سراسر سپر را ارائه کرده است.

 

هیولای 1000 اسبی یک ایرانی را ببینید+عکس

 

در آخرین پروژه کاری این تیونر محبوب هم، منصوری دوباره سری به بنتلی کانتیننتال GT زده و با تغییراتی بر روی ظاهر و باطن آن، بنتلی را تبدیل به چیزی فراتر از یک خودروی خیابانی کرده که در نگاه اول به آن کاملاً حسش خواهید کرد.

 

هیولای 1000 اسبی یک ایرانی را ببینید+عکس

 

اول از بدنه خودرو شروع کنیم، برای بدنه بنتلی کانتیننتال GT، منصوری یک بسته اسپرت با اجزایی همچون یک کاپوت جدید ساخته شده از الیاف فیبرکربنی متفاوت شبیه به پوست تمساح و چهار هود مجزا بر روی آن، سپر جدید فیبرکربنی و آینه های بغل با قاب دور فیبرکربنی، درب صندوق عقب کاملا فیبرکربنی با یک باله بزرگ و بلند فیبرکربنی ریسینگ بر روی آن و همچنین دو خروجی اگزوز دوبل کنار هم در میان دیفیوزر گسترده سراسر سپر را ارائه کرده است.

 

هیولای 1000 اسبی یک ایرانی را ببینید+عکس

 

در داخل کابین هم منصوری از فیبرکربن های مورد استفاده در بدنه برای تزیین و شکل گیری فرمان ارگونومیک و داشبورد و کنسول مرکزی و پنل های درها و دیگر نقاط استفاده کرده و برای مکمل آن هم منصوری چرم های سبز رنگ تاریک با زوارهای سبز رنگ روشن را برای سایر تجهیزات داخلی انتخاب کرده که هماهنگی بی عیب و نقص و محیطی تماشایی را از داخل کابین به تصویر کشیده است.

 

هیولای 1000 اسبی یک ایرانی را ببینید+عکس

 

در زیر کاپوت این شاهزاده بریتانیایی هم یک هیولای 1000 اسب بخاری (736 کیلووات) با حداکثر گشتاور 1200 نیوتن متری آرام گرفته که با بیدار کردن آن، شتاب صفر تا صد کانتیننتال GT را به 3.9 ثانیه رسانده و حداکثر سرعت آن را هم از مرز 330 کیلومتر بر ساعت رد می کند.

 

هیولای 1000 اسبی یک ایرانی را ببینید+عکس

 

 

هیولای 1000 اسبی یک ایرانی را ببینید+عکس

 

 



تاريخ : جمعه 29 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1413716040575_obese-television.jpg

تماشاگران فیلم‎های احساسی و رمانتیک بیش از دوستداران فیلم‎های کمدی تمایل به خوردن تنقلات دارند.

 

 تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می‎دهد تماشاگران فیلم‎های احساسی و رمانتیک بیش از دوستداران فیلم‌های کمدی تمایل به خوردن تنقلات دارند.

 

محققان در آزمایش اول به شرکت ‎کنندگان تنقلات داده و گروهی را به تماشای فیلم رمانتیک "Love Story" یا "داستان عشق" و گروه دیگر را به تماشای فیلم کمدی "Sweet Home Alabama" یا "مرا فراموش نکن" دعوت کردند.

 

در پایان تحقیق معلوم شد گروهی که فیلم رمانتیک را تماشا کرده بودند ۳۶ درصد بیشتر از گروه دیگر تنقلات مصرف کرده‎اند.

 

در آزمایش دوم نیز محققان به شمارش زباله‎های پاپ کورن‎ها و دیگر تنقلات در سینماها پرداختند، در پایان تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیدند که تماشاگران فیلم رمانتیک "سولاریس" با بازی جرج کلونی، 55 درصد بیشتر از افرادی که فیلم کمدی "My Big Fat Greek Wedding" را تماشا کرده‎اند، ذرت بوداده خورده‎اند.

 

نتایج این تحقیقات در مجله "JAMA Internal Medicine" نیز به چاپ رسید، بر اساس این تحقیق خوردن تنقلات احساس حزن و اندوه را از بین می‎برد.



تاريخ : جمعه 29 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
index-25.jpeg

پژوهش محققان امپریال کالج لندن نشان می‌دهد قهوه علاوه بر نشاط زنان می‌تواند خطر ابتلا به سرطان مخاط رحم را نیز کاهش دهد.

 

 محققان با استفاده از اطلاعات 456 هزار زن و بررسی عادات غذایی دو هزار و 800 نفر از آنها که مبتلا به سرطان مخاط رحم بودند، دریافتند زنانی که روزانه حدود چهار فنجان قهوه در روز مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک فنجان قهوه می‌نوشند، 18 درصد در معرض خطر کمتری برای ابتلا به این سرطان قرار دارند.

 

البته محققان می‌گویند به دست آمدن این نتایج دور از انتظار هم نبوده چرا که با یافته‌های پژوهش‌های قبلی در تطابق است اما مقایسه این پژوهش‌ها با یکدیگر می‌تواند اطلاعات بیشتری را در اختیار محققان قرار دهد.

 

در این تحقیق، تاثیر 84 ماده غذایی در ابتلا به سرطان مخاط رحم مورد بررسی قرار گرفت که از آن میان، قهوه نسبت به سایر مواد غذایی برتری داشت اما رابطه یاد شده را نمی‌توان علت و معلولی دانست بلکه تنها وجود یک رابطه را نشان می‌دهد.

 

علاوه بر این، هنوز علت نقش قهوه کاملا مشخص نشده بلکه احتمال می‌رود که قهوه میزان استروژن بدن را کاهش داده و تعادل هورمون‌ها را تغییر می‌دهد. در واقع اگر تعادل بین استروژن و پروژسترون بیشتر به سوی استروژن پیش برود، خطر سرطان مخاط رحم افزایش می‌یابد.

 

اضافه وزن، قاعدگی پیش از 12 سالگی و یائسگی با تاخیر نیز می‌تواند از عوامل خطر بروز این سرطان باشد.

 

محققان خاطرنشان کرده‌اند که نباید از آنتی اکسیدان‌های قهوه نیز غافل شد زیرا باعث جلوگیری یا کند شدن آسیب سلولی می‌شوند.

 

به علاوه به نظر نمی‌رسد که تاثیر قهوه بر بیماری ذکر شده را بتوان به کافئین موجود در آن نسبت داد چرا که پژوهش‌ها تاثیر سایر خوردنی‌های کافئین‌دار نظیر کاکائو را بر این سرطان مرتبط ندانسته‌اند.

 

این پژوهش در مجله "Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention" منتشر شده است.



تاريخ : جمعه 29 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1424509402056_165.jpg

محققان انگلیسی موفق شدند از نانولوله‌های طلا برای شناسایی و از بین بردن سلول‌های سرطانی در موش استفاده کنند. نتایج این پژوهش مسیر آزمون‌های بالینی و انسانی را برای تجاری‌سازی این روش هموار می‌کند.

 

 پژوهشگران برای اولین موفق شدند از نانولوله‌های طلا برای مبارزه با سرطان استفاده کنند.

 

در مقاله‌ای که محققان در نشریه "Advanced Functional Materials" منتشر کردند، نتایج مثبت آزمون‌های انجام شده روی موش‌ها ارائه شده است. سانجی یی از دانشگاه لیدز می‌گوید: «بسیاری از تومورهای سرطانی بعد از انجام عمل جراحی دوباره رشد می‌کنند. معمولاً از شیمی‌درمانی یا رادیودرمانی بعد از عمل جراحی برای ممانعت از رشد سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. اما این روش‌ها عموماً عوارض جانبی جدی برای بیمار به همراه دارند.»

 

نانولوله‌های طلا، ساختارهای لوله‌ای شکلی هستند که دارای پتانسیل بالایی در تشخیص و درمان بیماری‌ها دارند. محققان این پروژه می‌گویند که استفاده از یک روش جدید که در آن طول نانولوله‌های کربنی کنترل می‌شود، کلید اصلی این پروژه است. با کنترل طول نانولوله، محققان می‌توانند نانولوله‌های طلا با ابعاد مناسب تولید کنند که قادر به جذب پرتوهای مادون قرمز نزدیک باشد.

 

استیو ایوانز می‌گوید: «بافت‌های انسان در برابر برخی فرکانس‌ها شفاف است. به همین دلیل است که با تابش نور شعله آتش به بدن، بخشی از دست شما قرمز دیده می‌شود. زمانی که نانولوله‌های طلا درون بدن به حرکت در می‌آیند، اگر پرتوی با فرکانس مناسب به بدن تابیده شود، نانولوله‌ها می‌توانند این پرتوها را جذب کنند. این انرژی به گرما تبدیل می‌شود. اگر از لیزر پالسی برای این کار استفاده شود می‌توان دمای بافت‌های اطراف نانولوله‌ها را به قدری افزایش داد که موجب از بین رفتن سلول‌های سرطانی شود.»

 

این گروه تحقیقاتی موفق شدند این روش را به گونه‌ای کنترل کنند که بتوان از آن برای تصویربرداری و از بین بردن سلول سرطانی استفاده کرد. برای مشاهده نانولوله‌های طلا، محققان از توموگرافی نوری‌ صوتی چندطیفی (MSOT) استفاده کردند. آن‌ها این نانولوله‌ها را از طریق دهان وارد بدن موش کرده و در نهایت با این روش از آن‌ها تصویربرداری کردند. نانولوله‌ها در نهایت از طریق مدفوع از بدن موش خارج شدند در نتیجه مشکل سمی بودن برای بدن نیز برطرف خواهد شد.



تاريخ : جمعه 29 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

کاهش وزن در جنگ افزار؛ از یک سلاح کمری تا یک ناوهواپیمابر، یکی از مهمترین مسائلی است که ذهن طراحان را به خود مشغول کرده است. در دهه های گذشته به طور معمول فلزاتی همچون آهن و فولاد بخش عمده ای از ساختار جنگ افزار ها را تشکیل می دادند اما پس از مدتی آلومنیوم به عنوان یکی آلیاژ بسیار سبک تر جای خود را صنایع نظامی باز کرده و تا به امروز نیز در صنایع دفاعی و هوافضا کاربردهای فراوانی دارد.

ولی تلاش برای رسیدن به موادی با وزن کمتر و در عین حال مقاومت بیشتر متوقف نشد و "الیاف کربن" یکی از این مواد انقلابی در این زمینه به حساب می آید. در ابتدا بهتر است ببینیم که اصولا این ماده چیست و دارای چه مزایایی می باشد. 

الیاف کربن یکی از مهم ترین خانواده های الیاف پیشرفته است که استحکام بسیار بالا (بین 7 تا 10 برابر فولاد ساختمانی بسته به گرید الیاف)، چگالی پایین (حدود دو سوم آلومینیوم)،رسانایی الکتریکی بسیار خوب، قابلیت بافت و تولید پارچه ، ساخت کامپوزیت های سبک و مستحکم و پایداری در برابر حرارت آن را از سایر مواد مهندسی متمایز می سازد.

الیاف کربن ، ماده همه کاره در اختیار صنعت دفاعی ایران+عکس
نمونه ای از صفحات الیاف کربن


خواصی که به آن اشاره شد باعث می شود تا گستره بسیار وسیعی از وسائل نظامی را بتوان با استفاده از الیاف کربن ساخت.؛ جلیقه های ضد گلوله و کلاهخود سربازان، بدنه پهپادها و انواع هواپیماهای جنگی و مسافربری، ناوشکن ها و زره تانک ها از جمله بخش هایی به حساب می آید که در آنها می توان از الیاف کربن استفاده کرد. 

برای این که بیشتر به اهمیت این محصول استراتژیک پی ببریم به برخی از سلاح هایی که در ساخت آن از این مواد استفاده شده است اشاره می کنیم.

هواپیمای آمریکایی F-22 رپتور به عنوان یکی از پیشرفته ترین جنگنده های حال حاضر جهان از 350 قطعه از جنس الیاف کربن بهره می برد. دیگر جنگنده نسل پنجم و پنهان کار دیگر آمریکا یعنی F-35 نیز از این ماده بهره می برد. چیزی در حدود یک سوم این جنگنده پیشرفته از الیاف کربن ساخته شده است. 

ناوشکن های آمریکایی کلاس Zumwalt به عنوان ناوشکن آینده نیروی دریایی آمریکا نیز در حجم زیاد از این مواد در بدنه خود بهره می برد.

الیاف کربن ، ماده همه کاره در اختیار صنعت دفاعی ایران+عکس
اف 22 در سمت راست و اف 35 در چپ

الیاف کربن ، ماده همه کاره در اختیار صنعت دفاعی ایران+عکس
ناوشکن Zumwalt 


باید گفت که الیاف کربن به عنوان یکی از اصلی ترین مواد در ساخت بدنه های جاذب امواج رادار و همچنین تیغه های جاذب حرارت که برای کاهش تشعشع فروسرخ حاصل از فعالیت موتور به کار می روند استفاده می شود. در حقیقت بدون داشتن این ماده رسیدن به بحث فناوری پنهان کاری میسر نمی باشد.

ورود الیاف کربن به صنایع دفاعی ایران

بر اساس خبری که طی روزهای اخیر از سوی وزارت دفاع اعلام شده، جمهوری اسلامی ایران به عنوان اولین کشور در منطقه خاورمیانه و یازدهمین کشور در دنیا به این فناوری دست پیدا کرده است.

بر این اساس، می توان در جمهوری اسلامی ایران پروژه های بسیاری را هدف گذاری کرد که با استفاده از این ماده، عملیاتی کردن آنها بسیار ساده تر، ارزان تر و سریعتر ممکن خواهد بود. مثلا همانگونه که توسط مسئولین امر اعلام شده است ، ارسال انسان به فضا یکی از اهداف کلیدی در برنامه فضایی کشورمان به حساب می آید. 

خط تولید الیاف کربن در ایران
خط تولید الیاف کربن در ایران
خط تولید الیاف کربن در ایران
 
خط تولید الیاف کربن در ایران

یکی از مهم ترین بخش ها در کپسول های حامل انسان بخش حفاظ نصب شده در اطراف آن است که در هنگام ورود مجدد به جو زمین از کپسول مورد نظر و سرنشین داخل آن در برابر حرارت شدید محافظت می کند. این سپر حرارتی از ترکیبات آلومینیوم و الیاف کربن ساخته می شود. 

در عین حال می توان بخش های بسیار زیادی از اجزاء ماهواره و ماهواره برهای جدید ایرانی را نیز با استفاده از این ماده جدید تکمیل کرد. در این حالت وزن ماهواره، ماهواره بر و کپسول حاوی موجود زنده شدیدا کاهش پیدا کرده و در نهایت باعث می شود که بدون نیاز به افزایش توان موتور موشک محموله مورد نظر را تا فاصله دورتر فرستاد.

الیاف کربن ، ماده همه کاره در اختیار صنعت دفاعی ایران+عکس
ماژول سرنشین دار ماهواره اوریون ناسا با سپر حرارتی از جنس تیتانیوم و الیاف کربن

صنعت پهپاد از دیگر بخش های دفاعی کشور به شمار می آید که در چند سال اخیر همواره به عنوان طلایه دار پیشرفت های دفاعی جمهوری اسلامی ایران مطرح بوده است. ورود گسترده الیاف کربن به این صنعت می تواند بسیار برای کشور ما مفید واقع شده و توانایی های پهپادهای ایرانی را بیش از پیش گسترش دهد.

فراموش نکنیم که عمده پرنده های بدون سرنشین در دنیا امروز جزء هواگردهای با اندازه کوچک و یا متوسط به شمار آمده و از موتورهای پیستونی استفاده می کنند. نیروی تولید شده توسط این موتورها نیز مشخص و محدود است. حال اگر مواد مورد استفاده در بدنه پهپاد مورد نظر سبک تر و در عین حال مستحکم تر باشند چه خواهد شد؟ 

پاسخ ساده است، پارامترهایی همچون برد پروازی، سرعت و همچنین میزان محموله قابل حمل نیز افزایش چشمگیری خواهد یافت. یکی از پهپادهای پیشرفته در جهان که به طور کامل از بدنه ای از جنس الیاف کربن ساخته شده است ، پهپاد اروپایی Barracuda می باشد. این پهپاد از موتور جت بهره می برد.

الیاف کربن ، ماده همه کاره در اختیار صنعت دفاعی ایران+عکس
پهپاد Barracuda 

بحث ساخت هواپیماهای جنگنده و مسافربری نیز از جمله بخش های دیگری است که این مواد آن در شدیدا نیاز هستند. در بالا به دو نمونه از هواپیماهای رزمی که در ساخت آن از این مواد استفاده شد اشاره شد ، یکی از هواپیماهای مسافربری پیشرفته امروزی بوئینگ 787 است. 

نکته جالب در مورد این هواپیما این است که این هواپیمای مسافربری می تواند بدون توفق از انگلستان به استرالیا پرواز کند. مسافت زیادی که به نظر بدون سوخت گیری مجدد در بین راه ممکن نیست. اما این هواپیما چگونه موفق می شود تا به این مهم دست پیدا کند ؟ درست حدس زدید ، الیاف کربن ! 

نزدیک به 50 درصد این هواپیما از این مواد ساخته شده است و باعث کاهش شدید وزن بدنه شده که در نتیجه توان موتورها می تواند این هواپیما را بدون مصرف سوخت زیاد تا به این مسافت برساند.

الیاف کربن ، ماده همه کاره در اختیار صنعت دفاعی ایران+عکس
بوئینگ 787

بر این اساس، نسل جدید جنگنده های ایرانی به همراه برنامه های در دست کار در صنایع هوایی برای تولید هواپیماهای مسافربری از جمله بخش هایی هستند که می توانند از این مواد استفاده فراوانی بکنند.

بخش دیگری از صنایع نظامی که استفاده از مواد با ترکیب الیاف کربنی شدیدا در آن رایج است بحث تجهیزات انفرادی سربازان است. جمهوری اسلامی ایران پیش از این چندین نمونه از کلاهخودها و جلیقه های ضد گلوله را معرفی کرده است و حال با معرفی این ماده جدید می توان به گونه های بهتری از تجهیزات رسید. فراموش نکنیم که الیاف کربن از فولاد مستحکم تر و در عین حال بسیار سبک تر بوده و می تواند در نقش متوقف کردن گلوله و ترکش بسیار بهتر عمل کنند.

البته شایان ذکر است صنایع غیر نظامی مثل : خودروسازی، سکوهای دریایی برای حفاری، استخراج نفت و گاز، واگن های قطار، پره توربین های بادی، لوازم ورزشی مانند قایق و دوچرخه، مقاوم سازی بافت های فرسوده ساختمانی وتقویت بتن و مصالح ساختمانی نیز از جمله بخش هایی هستند که می توانند از این فناوری استفاده کنند.


تاريخ : چهار شنبه 27 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
سامانه دفاع ضد موشکی "تاد" (Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) یک سیستم دفاع ضد موشکی ساخت کمپانی "لاکهید مارتین" آمریکاست.
 
مقامات آمریکایی همواره با برجسته‌نمایی قدرت موشکی ایران سعی دارند تا کشورهای منطقه را سرکیسه کنند و سلاح‌های کمپانی‌های خود را به کشورهای منطقه غرب آسیا بفروشند. 
 
در این مسیر مطرح کردن مواردی که بتواند ایالات متحده آمریکا را به اهداف خود برساند، برای سردمداران این کشور ضروری به‌نظر می‌رسد. 
 
*** سامانه "تاد" 
 
سایت شرکت "لاکهید مارتین (Lockheed Martin) " درباره سامانه "تاد" نوشت: سیستم دفاع ضد موشکی "تاد" تلفیقی از 5 بخش "لانچر (سکوی پرتاب یا پرتابگر موشک بالستیک)"، "رادار"، "سیستم کنترل آتش" و "سامانه‌ها و واحدهای ارتباطی" است که به طور مشخص سیستم "تاد" را حمایت می‌کنند. 
 
 
سامانه دفاع ضد موشکی تاد/ توانمندی جمهوری اسلامی در مقابل سیستم موشکی آمریکایی
 
 
این سایت یادآور شد: سامانه "تاد" می‌تواند ماهواره‌ها و دیگر سنسورهای خارجی را مورد رهگیری قرار داده و عملکردی مشابه سامانه "پاتریوت" داشته و در ماه می سال 2008 برای اولین بار و پس از آن در اکتبر سال 2009 برای دومین بار عملیاتی شد. 
 
سامانه دفاع ضد موشکی تاد/ توانمندی جمهوری اسلامی در مقابل سیستم موشکی آمریکایی
 
 
سایت "آرمی تکنولوژی" (Army-Technology) درباره سامانه ""تاد عنوان داشت: سیستم دفاع ضد موشکی "تاد" یک سامانه برد بلند بوده که سیستم‌های تجهیزاتی آن به آسانی قابل انتقال است و قابلیت مقابله و محدودسازی سامانه‌های موشکی متخاصم را در محدوده 200 کیلومتر و ارتفاع بیش از 150 کیلومتر، داراست. 
 
سامانه دفاع ضد موشکی تاد/ توانمندی جمهوری اسلامی در مقابل سیستم موشکی آمریکایی
 
این سایت ادامه داد: سامانه دفاع ضد موشکی تاد با ایجاد یک سپر دفاعی از پایگاه‌های تاکتیکی و استراتژیک در خارج از محدوده جوی حفاظت می‌کند. این سامانه قابلیت پیش بینی، هدف قبل از پرتاب را داشته و دارای سوخت جامد بوده و وزن پرتاب آن 900 کیلوگرم است و تا حد واسط طول موج 3 تا 5 میکرون می‌تواند عملکرد مناسبی داشته باشد. 
 
سایت "آرمی تکنولوژی" (Army-Technology) با اشاره به 5 بخش این سامانه اعم از لانچر موشک (سکوی پرتاب)، سامانه مدیریت و فرماندهی، سیستم ارتباطی و اطلاعاتی BMC31 و واحدهای راداری یادآور شد: 9 پرتابگر نصب شده بر روی یک باتری تیپیک تاد (Typical THAAD Battery) قرار دارند و این کامیون که مدل بهینه سازی شده کامیون سنگین "اوشکوش (Oshkosh Truck) " است، 12 متر طول و بیش از 3 متر عرض دارد و لانچر آن توانایی حمل 12 موشک را دارد که مدت زمان روی لانچر رفتن موشک 30 دقیقه است. 
 
سامانه دفاع ضد موشکی تاد/ توانمندی جمهوری اسلامی در مقابل سیستم موشکی آمریکایی
 
 
 
سامانه دفاع ضد موشکی تاد/ توانمندی جمهوری اسلامی در مقابل سیستم موشکی آمریکایی
 
 
 
*** سیستم راداری 
 
سایت آرمای تکنولوژی (Army-Technology) عنوان داشت:سیستم های راداری تاد برای مقابله با تهدیدهای مشخص بکار گرفته می‌شود که قابلیت انتقال از طریق هواپیمای C130 را دارد . این رادار توانایی رهگیری سامانه های موشکی تا 1000 کیلومتر را دارد. 
 
 
*** مراکز عملیات تاکتیکی 
 
این سایت عنوان داشت: هر باطری سامانه تاد دارای دو مرکز عملیات تاکتیکی (Tactical Operation Centers) است که هر TOC مجهز به دو ایستگاه عملیاتی است. 
 
 
*** واحد متحرک اطلاعاتی BMC31 
 
سایت آرمای تکنولوژی  (Army-Technology) یادآور شد، سامانه تاد دست بالای هدف قرار دادن اهداف را نسبت به سایر سامانه ها داشته و سامانه های BMC31 و اجزای مختلف آن اعم از سامانه کنترل و فرماندهی در قسمت متحرک بالای وسیله نقلیه نظامی نصب شده است. 
 
سامانه دفاع ضد موشکی تاد/ توانمندی جمهوری اسلامی در مقابل سیستم موشکی آمریکایی
 
سایت گلوبال سکیوریتی (Global Security) درباره سامانه تاد نوشت: سیستم تاد یک سامانه موشکی زمین پایه بوده که شامل کامیون و لانچر (پرتابگر موشک)، اجزای مرتبط با موشک، رادارهای AN/TPY  و سیستم های تلفیقی آتش است. 
 
این سامانه قابلیت رهگیری و محدودسازی در خارج در مقابل موشک‌های با قدرت تخریب بالا و این سامانه قدرت عملکرد بالاتری نسبت به "سامانه پاتریوت" دارد. 
 
اما ایالات متحده آمریکا درصدد نهادینه‌سازی سامانه تاد برای نصب در منطقه "غرب آسیا" بوده است. خبرگزاری رویترز (Reuters) نوشت: پنتاگون قرارداد 4 میلیارد دلاری شرکت "لاکهید مارتین" برای حمایت از سامانه موشکی و تجهیزات آن بین "آمریکا" و "امارات" را نهادینه کرده است و این اتفاق که در سال 2013 بین امارات عربی متحده و آمریکا رخ داده، نشان از عزم واشنگتن در جهت تنش آفرینی در منطقه داشته و اخیرا هم یک مقام آمریکایی مطرح کرده که غرب آسیا پتانسیل نصب سامانه تاد را دارد. 
 
 
 
امیر سرتیپ موسوی: در مقابل سامانه تاد از خود دفاع می‌کنیم
 
امیر سرتیپ عبدالرحیم موسوی جانسی فرمانده کل ارتش در حاشیه مراسم دانش آموختگی افسران دافوس در پاسخ به سوال خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ درباره اینکه اخیرا یکی از مسئولین نظامی آمریکایی مطرح کرده که غرب آسیا پتانسیل استقرار سامانه دفاع ضد موشکی تاد را دارد، گفت: ما وظیفه داریم در مقابل هر تجهیزاتی که دشمن دارد، "پاد" آن را داشته باشیم و می‌توانیم از خود دفاع کنیم.  
 
جانشین فرمانده کل ارتش در ادامه یادآور شد: اینکه آن‌ها چه سامانه‌ای را و در کجا مستقر می‌کنند، جزئیاتش قابل بحث نیست، اما آنچه که مهم است این است که ما می‌توانیم از حدود و ثغور خود دفاع کنیم؛ ما با دشمن شطرنج بازی می‌کنیم و اگر او یک مهره جابجا می‌کند ما هم یک مهره جابجا می‌کنیم.  
 
 
سامانه دفاع ضدموشکی
 
*** توانمندی جمهوری اسلامی ایران 
 
تصمیم به گسترش سامانه دفاع ضد موشکی "تاد" موضوعی است که از گذشته مطرح بوده و در صورت عملیاتی شدن با هدف تنش‌آفرینی در منطقه و افزایش درآمدزایی برای شرکت های آمریکایی و به اصطلاح مهار توان موشکی ایران است که صدالبته اولآ ایران توان دفاع از خود را دارد و ثانیآ تاکنون به هیچ کشوری متعرض نشده که خود نشان می‌دهد آمریکا چه اهدافی را در منطقه پیگیری می‌کند. 


تاريخ : چهار شنبه 27 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 این‌ها تنها دو مورد از 12 سناریویی است که می‌تواند به پایان جهان منجر شود.

 

تیمی از محققان موسسه آینده بشریت دانشگاه آکسفورد و بنیاد چالش‌های جهانی به ارائه اولین ارزیابی علمی جدی از خطرات پایان‌بخش جهان پرداخته‌اند که انسان با آن‌ها مواجه است.

 

در این میان، چند سناریو مانند احتمال برخورد سیارک با زمین یا انفجار یک آتشفشان، غیر قابل کنترل هستند، اما سایر گزینه‌ها بیشتر توسط پیشرفت‌های بشری ظاهر خواهند شد.

 

برخی از این پیشرفت‌ها بویژه از نوع فناوری، از پتانسیل سوددهی زیادی برای انسان‌ها برخوردارند، اما همچنین می‌توانند به نابودی نوع بشر منجر شوند.

 

 

بیماری همه‌گیر جهانی

 

یک بیماری آخرالزمانی ممکن است مانند ابولا غیرقابل درمان، مانند هاری تقریبا همیشه مرگبار و مانند سرماخوردگی بسیار واگیردار بوده یا مانند اچ‌آی‌وی از دوره نهفتگی طولانی برخوردار باشد.

 

اگر این ویژگی‌های ویرانگر همه در یک پاتوژن رخ بدهند – مانند آنفلوانزا که می‌تواند ویژگی‌های چند ویروس را با هم ترکیب کند – آمار تلفات بی‌نهایت خواهد بود.

 

در حالیکه منابع چشمگیری به تحقیقات پزشکی و مبارزه با بیماری‌ها اختصاص یافته، حمل‌ونقل مدرن و جمعیت متراکم منجر به انتشار سریعتر عفونت‌ها می‌شود.

 

ابرآتشفشان

 

خطر ابرآتشفشانی که بتواند فورانی 1000 برابر بزرگتر از حد عادی را تولید کند، میزان ذرات معلق و غباری است که به جو ارسال می‌شود.

 

این غبار می‌تواند پرتوهای خورشید را جذب کرده و باعث فوران یک آتشفشان زمستانی با آثار مشابه برخورد یک سیارک یا جنگ اتمی شود. با فناوری‌های کنونی، کار بسیار کمی برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی می‌توان انجام داد.

 

هوش مصنوعی

 

شاید مورد بحث‌ترین تهدید آخرالزمانی در حال حاضر، تولید دستگاهها و نرم‌افزارهای با هوش انسانی است؛ چنین هوشی به سختی قابل کنترل خواهد بود و شاید بتواند خود را ارتقا دهد.

 

همچنین این دستگاهها اگر به این نقطه برسند که بشر فواید خود را از دست داده است، می‌توانند جهانی بدون انسان بنا کنند.

 

اما هوش مصنوعی با این قابلیت می‌تواند با سایر خطرها مبارزه کرده و پتانسیل خوبی برای کمک به بشریت داشته باشد.

 

در حال حاضر، هیچ کس نمی‌داند که آیا هوش مصنوعی می‌تواند خطرساز باشد یا خیر، با اینحال دانشمندان احتمالات زیادی را برای آن در نظر گرفته‌اند.

 

تغییرات شدید آب‌وهوایی

 

دانشمندان در حال حاضر پیش‌بینی کرده‌اند که تغییرات آب‌وهوایی ناشی از فعالیت انسان که باعث افزایش دی‌اکسیدکربن در جو شده، می‌تواند به معنی افزایش دمای جهانی با میانگین چهار درجه سانتیگراد باشد.

 

اما این خطر وجود دارد که گرم‌شدن جهانی می‌تواند بسیار شدیدتر از برآوردهای پیشنهادی و حتی تا شش درجه باشد.

 

بر اساس این ارزیابی، این اثر حتی در کشورهای فقیرتر می‌تواند قویتر بوده و منجر به غیرقابل سکونت شدن آنها و در نتیجه مرگ‌های دسته‌جمعی، قحطی و مهاجرت جمعی شود.

 

زیست‌شناسی مصنوعی

 

مهندسی ژنتیک ابرموجودات می‌تواند برای بشریت سودمند باشد اما آزادسازی ابرموجوداتی که انسان‌ها یا بخشهای حیاتی اکوسیستم را هدف قرار می‌دهند، می‌تواند منجر به فاجعه شود.

 

این امر می‌تواند بطور تصادفی و ناخواسته از آزمایشگاه و یا حتی عامدانه برای آغاز یک جنگ زیستی یا بیوتروریسم باشد. تاثیر این امر می‌تواند بسیار بدتر از هرگونه بیماری همه‌گیر طبیعی باشد.

 

برخورد سیارک

 

این خطر ممکن است بنظر تخیلی بیاید، اما برخورد یک سیارک بزرگ می‌تواند به پایان جهان منجر شود.

 

برخوردهای سیارک‌های بزرگ با مقیاس‌های پنج کیلومتر یا بزرگتر،‌ هر 20 میلیون سال یکبار رخ داده و می‌تواند دارای انرژی 100 هزار برابر بزرگتر بمب‌های منفجر شده تاکنون باشد.

 

یک ضربه زمینی می‌تواند منطقه‌ای به وسعت کشور هلند را از بین ببرد. با برخورد سیارک، یکی دیگر از آثار مخرب می‌تواند ابرهای گرد و غباری باشد که به جو فرستاده شده و بر آب‌وهوا و تامین مواد غذایی تاثیر گذاشته و در نتیجه به ایجاد بی ثباتی سیاسی منجر شود.

 

فروپاشی زیست‌محیطی

 

تجزیه کامل اکوسیستم جهانی می‌تواند به انقراض جمعی منجر شود.

 

احتمال این سناریو بر میزان وابستگی انسان‌ها به اکوسیستم تکیه دارد؛ برای مثال برخی سبک‌های زندگی در صورتی که به این شبکه وابسته نباشند، ممکن است پایدار بمانند.

 

احتمال دستیابی عملی به این امر در مقیاس وسیع بویژه در زمان یک فروپاشی، خود چالشی بزرگ بوده و مطلوب بودن آن نیز یک سوال اخلاقی است.

 

نانوفناوری

 

ساخت‌و‌ساز بسیار دقیق بر پایه اتم می‌تواند منجر به تولید موادی با ویژگیهای جدید مانند انعطاف‌پذیری بالا یا هوشمند بودن شود که بسیار سودمند هستند. این فناوری‌های تولید می‌توانند همچنین مشکلات بسیار بزرگی از جمله کاهش منابع طبیعی، آلودگی، تغییرات آب‌وهوایی، آب تمیز و حتی فقر ایجاد کنند.

 

از دیگر آثار احتمالی آن می‌توان به ایجاد زرادخانه‌های بزرگ از سلاح‌های متعارف یا جدید اشاره کرد که با تولید در مقیاس اتمی ممکن خواهند شد.

 

جنگ هسته‌ای

 

تر س از آغاز یک جنگ هسته‌ای بین روسیه و آمریکا برای دهه‌های متوالی جامعه جهانی را به خود مشغول کرده است.

 

این تهدید ممکن است کاهش یافته باشد، اما احتمال یک نزاع هسته‌ای تصادفی یا عامدانه هنوز کم نشده و برخی برآوردها نشان می‌دهد که احتمال این خطر در قرن آینده حدود 10 درصد است.

 

اینکه این جنگ از تاثیرات زیادی برخوردار باشد، بستگی به این امر دارد که آیا به یک زمستان هسته‌ای – ایجاد ابری از دود در بالای جو که خورشید را مسدود کرده، دما را تا حد انجماد کاهش داده و احتمالا لایه ازن را از بین می‌برد – منجر خواهد شد یا خیر.

 

برای عملی شدن این اثر، بمب‌ها باید طوری منفجر شوند که بتوانند خاک را تا جو بالا ببرند. این اثر می‌تواند به فروپاشی عرضه مواد غذایی در جهان، ایجاد گرسنگی جهانی و فروپاشی ایالات منجر شود.

 

حکومت بد محلی

 

این تهدید به دو دسته اصلی از بلایای دولت - عدم حل مشکلات عمده قابل حل و بطور فعالانه عامل نتایج بدتر شدن - اشاره دارد؛ یک مثال از مورد اول، عدم کاهش فقر مطلق بوده و مثال دومی، ساخت یک حکومت تمامیت‌خواه جهانی است.

 

تغییرات در فناوری، سیاست و جامعه می‌تواند به ایجاد دولت بهتر منجر شود، اما همچنین می‌تواند نتایج بدتری برای بشریت به ارمغان بیاورد.

 

فروپاشی سیستم جهانی

 

این اصطلاح گسترده به فروپاشی اقتصادی و یا اجتماعی در مقیاس جهانی اشاره دارد که شامل ناآرامی‌های مدنی و فروپاشی قانون و نظم است که ادامه زندگی انسان بر روی زمین را غیرممکن می‌سازد.

 

عوامل ناشناخته بسیاری برای پیش‌بینی محتمل بودن این نتایج وجود دارد اما چنین اثراتی در سیستم‌های متصل پیچیده مانند محیط زیست و امور مالی مشاهده شده است.

 

امکان فروپاشی زمانی که چندین شبکه به یکدیگر وابسته‌اند، بسیار حادتر خواهد بود.

 

عواقب ناشناخته

 

یک مقوله غالب یا چتر، به نمایش همه مجهولات ناشناخته – خطراتی که به آن‌ها فکر نشده یا بسیار بعید به نظر می‌رسند – می‌پردازد.

 

این موارد همگی با هم مجموعه‌ای از تهدیدات پایان‌بخش جهان هستند.



تاريخ : چهار شنبه 27 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سبیت (CeBIT) بزرگ‌ترین و بین المللی‌ترین نمایشگاه رایانه ای در جهان محسوب می شود. این نمایشگاه هر ساله در شهر هانوفر، آلمان برگزار می شود و به عنوان شاخصی برای فناوری های جدید در زمینه فناوری اطلاعات مد نظر قرار می گیرد. با توجه به فضای 450 هزار متر مربعی محل نمایشگاه و تعداد چند صد هزار نفری بازدیدکنندگان، نمایشگاه سبیت یکی از برترین نمایشگاه های رایانه ای در جهان است.

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

ریشه های شکل گیری نمایشگاه سبیت به اوایل دهه 1970 باز می گردد که به عنوان بخش فناوری نمایشگاه هانوفر، یک نمایشگاه تجارت صنعتی، فعالیت خود را آغاز کرد. پس از آن، سبیت به رویدادی کسب و کار با کسب و کار (B2B) مبدل شد و فناوری های اداری جدید که بهره‌وری بیشتر از طریق اتوماسیون ارتقا یافته را ارائه می کردند، به معرض نمایش گذاشت.

با این وجود، رشد چشمگیر محبوبیت رایانه های شخصی به گسترش و شکوفایی هرچه بیشتر نمایشگاه سبیت منجر شد و در سال 1986 این نمایشگاه از رویداد اصلی نمایشگاه هانوفر جدا شده و هویتی مستقل پیدا کرد. در نخستین دوره نمایشگاه سبیت مستقل حدود 334 هزار نفر از آن بازدید کردند. در این دوران بود که سبیت فاصله گرفتن از ریشه های کسب و کار با کسب و کار خود را آغاز کرد.

با نگاهی به گذشته می توان نقش رشد فناوری های جدید در افزایش توجه و علاقه به نمایشگاه سبیت را مشاهده کرد. در اواخر دهه 1980 میلادی رایانه ها و وسایل ارتباطی مانند مودم ها به دستگاه هایی رایج مبدل شده بودند. بر همین اساس، تعامل افراد با فناوری هایی که در گذشته ای نه چندان دور تنها در ادارات وجود داشتند، رو به افزایش بود.

علاقه عمومی به نمایشگاه سبیت در سال 1995 به اوج خود رسید. در آن سال بیل گیتس 39 ساله، رئیس مایکروسافت، ویندوز 95 را با توضیح در این زمینه که "فضای مجازی" چگونه می تواند به حفاظت جهان در برابر قاچاقچیان کمک کند، معرفی کرد. حدود 750 هزار نفر در سال 1995 از نمایشگاه سبیت بازدید کردند. سبیت در دوره های بعدی بار دیگر به ریشه های کسب و کار با کسب و کار خود بازگشت. قیمت بلیت ها به طور قابل توجهی افزایش یافت و محصولات مورد علاقه عموم مانند رایانه های شخصی و محصولات اینترنتی در نمایشگاه کوتاه مدتی به نام "سبیت هوم" عرضه شدند.

در سبیت 2015 تقریبا هر چیزی که برای اینترنت اشیا نیاز دارید، ابزارهای تجزیه و تحلیل داده و پایگاه های داده بزرگ عرضه شده اند. در نمایشگاه امسال حدود 3 هزار و 300 غرفه دار حضور دارند که از آن جمله می توان به نام های بزرگی همچون آی‌بی‌ام، سامسونگ، علی بابا و ... اشاره کرد. همچنین فضایی بزرگ‌تر و جدید برای حضور شرکت های نوپا به منظور ارائه محصولات خود در نظر گرفته شده است.

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 

نگاهی گذارا به نمایشگاه سبیت 2015

 

 



تاريخ : چهار شنبه 27 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گوشی‏های هوشمند زیادی در بازار وجود دارند و تنوع آنها هر کسی را که علاقه‏مند به خرید یکی از آنها باشد دچار مشکل می‏کند. به روز شدن مداوم گوشی‏های پرچمدار حتی مشتریانی که حاضرند هزینه بیشتری بپردازند را هم با این پرسش مواجه می‏کند که آیا کمی صبر کنند تا موبایل‏ تازه‏تر و قدرتمندتری وارد بازار شود یا همین الان دست به انتخاب و خرید بزنند. بر اساس یک سنت همیشگی هر خریدی از بازار دیجیتال که دیرتر صورت بگیرد به محصول قدرتمندتری منجر خواهد شد، اما اگر همواره منتظر محصول قدرتمندتر و با قابلیت‏تر بعدی بایستیم اساسا نباید موبایل بخریم.  در لیست زیر سراغ گوشی‏های هوشمند پرچمداری رفته‏ایم که هم‌اکنون در بازار حضور دارند. قطعا بسیاری از این مدل‏ها، هفته‏ها یا آخر ماه‏های پرچمداری خود را می‏گذرانند اما انتخاب‏های موجود برای کسی هستند که همین امروز قصد خرید دارد. 


  اچ تی سی One M8
شرکت اچ تی سی همین دو هفته قبل پرچمدار جدید M9 را معرفی کرده که البته هنوز وارد بازار نشده است. نکته مهم برای کسانی که قصد دارند M8 را خریداری کنند این است که مدل جدیدتر اچ تی سی چندان تفاوتی با مدل قدیمی‏تر ندارد و صرفا کمی بهبودهایی مانند پردازنده بهتر و تغییر مدل دوربین در آن به چشم می‏خورد. دیزاین کاملا آلومینیومی، این گوشی را حتی تا همین امروز هم در زمره بهترین گوشی‏های موبایل قرار می‏دهد. استفاده از ترکیب شیشه و فلز در این دستگاه عملا روند جهانی دیزاین موبایل را از بدنه‏های لاستیکی و پلاستیکی تغییر داد. دوربین در این گوشی ۱۶۰ گرمی نقطه ضعف بزرگ آن است. استفاده از تکنولوژی اولتراپیکسل آنچنان‌که HTC آن را تبلیغ می‏کرد در دنیا جا نیفتاد و حتی خود HTC هم در M9 سرانجام دوباره به سراغ مگاپیکسل (برای دوربین پشتی) برگشت. رابط کاربری که HTC آن را « سنس ۶ » می‏خواند روی نسخه نهایی اندروید سرعت و جذابیت خوبی پیدا کرده و خبرخوان Blinkfeed هم به مجموعه جذابیت‏های این گوشی اضافه می‏شود. این گوشی برای کسانی که می‏خواهند یک گوشی پرسرعت و قدرتمند اندرویدی در اختیار داشته باشند ایده‏آل است و قیمت این گوشی در بازار یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. 

  آی‌فون ۶ 
فروش خیره‌کننده آی‌فون ۶ با صفحه نمایش 7/ 4 اینچی در جهان آن را به بهترین آی‌فون تاریخ شرکت اپل تبدیل کرده است. برای کسانی که پیش از این آی‌فون داشته‏اند، آی‌فون ۶ یک ارتقای کاملا ملموس است. صفحه نمایش با کیفیت‏تر و عملکرد بسیار سریع موبایل آن را در زمره بهترین‏های بازار قرار می‏دهد و حتی از نظر سرعت عملکرد به مراتب بهتر از بقیه رقبا است. این گوشی ۱۲۹ گرمی مجهز به سیستم‌عامل iOS8 است و در ظرفیت‏های مختلفی عرضه می‏شود. دوربین آی‌فون ۸ یکی از قدرتمندترین و سریع‏ترین دوربین‏های موبایل است، ضمن اینکه قابلیت تصویربرداری اسلوموشن (تا ۲۴۰ فریم بر ثانیه) و استاپ‏موشن (برای ساخت کلیپ‏های انیمیشن) هم حالا به لطف پردازنده بهتر سرعت پردازش بالایی را در اختیار کاربر قرار می‏دهد. آی‌فون ۶ را نمی‏توان با موبایل‏های اندرویدی مقایسه کرد، چراکه سیستم‌عامل‌های متفاوت دو شیوه مختلف کاربری را می‏طلبند اما قطعا این گوشی که از عمر آن 6 ماه نمی‏گذرد، برای اپل یک جهش فوق‌العاده محسوب می‏شود. قیمت نسخه ۱۶ گیگابایتی این گوشی در بازار ۲ میلیون و ۳۴۰ هزارتومان است. 

  گلکسی اس ۵ 
پرچمدار فعلی سامسونگ تا کمتر از چند هفته دیگر جای خود را به گلکسی اس ۶ می‏دهد که چند هفته قبل در جریان کنفرانس جهانی موبایل در بارسلونا به همگان معرفی شد. جنس پلاستیکی این گوشی یکی از نقاط ضعف طراحی آن به شمار می‏رود اما در مقابل این گوشی ۱۴۵ گرمی مزیت‏هایی چون سرعت بالا و صفحه نمایش فول اچ دی دارد. پردازنده گلکسی اس ۵ از نوع چهار هسته‏ای Exynos است و دوربین آن هم ۱۶ مگاپیکسلی است. نقطه قوت دیگر آن ضد آب بودن و تجهیز به سنسور اثر انگشت و همچنین باتری خوب ۲۸۰۰ میلی آمپری است. این گوشی با قیمت یک میلیون و ۴۷۵ هزارتومان در بازار عرضه می‏شود. توجه کنید که از عمر ساخت این گوشی بیش از یک سال می‏گذرد.

  لومیا ۹۳۰ 
برای کسانی که مایل به استفاده از سیستم‌عامل‏های اندروید و iOS نیستند یک انتخاب خوب وجود دارد و آن سیستم‌عامل مایکروسافت است که روی گوشی‏های لومیا قرار گرفته است. این گوشی که اوایل تابستان امسال معرفی شد ۱۶۷ گرم وزن دارد با صفحه نمایش AMOLED با تفکیک ۴۴۱ پیکسل بر اینچ یکی از صفحه ‏‏نمایش‌های باکیفیت جهان موبایل را در اختیار دارد. پردازنده چهار هسته‏ای اسنپ‏دراگون ۸۱۰ و دوربین ۲۰ مگاپیکسلی که مجهز به تکنولوژی PureView است این گوشی را به یک دوربین عکاسی قدرتمند هم تبدیل می‏کند. قیمت این گوشی هم‌اکنون در بازار یک میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است. 
  اکسپریا Z3 
هر چند بسیاری منتظر بودند تا سونی در کنفرانس موبایل امسال پرچمدار جدیدی را به بازار معرفی کند، اما این شرکت ژاپنی چنین نکرد و گوشی را که کمتر از 6 ماه قبل با وزن ۱۵۲ گرم به بازار عرضه کرده را همچنان به عنوان پرچمدار خود در بازار دارد. واقعیت این است که سونی در سری Z از یک دیزاین واحد (هم در تبلت و هم در گوشی) بهره گرفته و سه مدل Z1 و Z2 و Z3 تفاوت دیزاینی چندانی با هم ندارند، اما Z3 دو سیم‌کارته سریع‏ترین و بهبودیافته‏ترین گوشی سری Z است. با پردازنده اسنپ‏دراگون ۸۱۰ و دوربین
 7/ 20 مگاپیکسلی و صفحه نمایش 5/ 5 اینچی IPS و تفکیک تصویری ۵۳۴ پیکسل بر اینچ می‏توان گفت که پرچمدار سونی جزو رده بالاهای موبایل در زمینه کیفیت صفحه نمایش و سرعت پردازش است. قیمت اکسپریا Z3 Dual هم‌اکنون در بازار یک میلیون و ۷۰۰ هزارتومان است. 

  ال‌جی G3 
ال‌جی 6 ماه قبل هنگام معرفی این گوشی ۱۴۹ گرمی به همگان نشان داد که از پلاستیک به فلز روی آورده است. مشخصات صفحه نمایش و حتی پردازنده این گوشی بسیار شبیه سونی Z3 است اما در مقابل یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی باتری
 3 هزار میلی آمپری از دیگر تفاوت‏های آن با دیگران است. نسخه ۱۶ گیگابایتی این گوشی هم‌اکنون در بازار یک میلیون و ۴۰۰ هزارتومان قیمت دارد. 

  بلک بری پاسپورت 
یک صفحه نمایش 5/ 4 اینچی به همراه صفحه کلید این گوشی هوشمند را از دیگر گوشی‏ها متمایز می‏کند. این گوشی ۱۹۰گرمی سیستم‌عامل بلک‏بری نسخه ۱۰ را روی خود دارد ولی پردازنده خوب اسنپ دراگون ۸۱۰ و دوربین ۱۳ مگاپیکسلی و سایر مشخصات آن شبیه پرچمداران است. قیمت این گوشی در بازار ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتومان است.

  نکسوس 6
گوشی‏های نکسوس را گوگل طراحی می‏کند و آن را با کمک شرکت‌های دیگر می‏سازد. گوگل برای نکسوس ۶ شرکت موتورولا را به‌عنوان همکار سازنده انتخاب کرد. این گوشی ۱۸۴ گرمی
 9/ 5 اینچی صفحه نمایش فول اچ‌دی و دوربین
 ۱۳ مگاپیکسلی دارد و قیمت نسخه ۳۲ گیگابایتی آن در بازار ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان است.



تاريخ : چهار شنبه 27 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1426661884576_265.jpg

 

محققان سوئیسی با استفاده از یک چاپگر زیستی جدید و سلول‌های خود بیمار، غضروف بینی را تولید کرده‌اند که نیاز به انجام عمل‌های جراحی متعدد را کاهش می‌دهد.

  بهترین گزینه درمانی برای افرادی که به دلیل بیماری (مانند سرطان) یا در اثر سانحه، بینی خود را از دست می‌دهند، استفاده از غضروف خود بیمار برای تولید یک بینی جایگزین است.

 

سال گذشته محققان از همین روش برای ساخت گوش چاپی برای یک کودک 9 ساله دچار ناهنجاری مادرزادی گوش استفاده کردند؛ در این روش از غضروف بیمار برای تولید اندام پیوندی جدید استفاده می‌شود.

 

اما محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ (ETH) روش جدیدی را توسعه داده‌اند که نیاز به جراحی‌های متعدد را کاهش می‌دهد.

 

محققان آزمایشگاه بازسازی و مهندسی غضروف این مرکز، چاپگر زیستی را برای چاپ این اندام مصنوعی طراحی کرده‌اند.

 

این روش مبتنی بر چاپ زیستی شامل رشد دادن غضروف از مواد سلولی خود بیمار است. یک رایانه با استفاده از مدل چاپ سه‌بعدی، عملکرد چاپگر را در زمان تولید غضروف بینی کنترل می‌کند.

 

از مزیت‌های این روش، کاهش تعداد عمل‌های جراحی برای برداشت غضروف، کشت و پیوند زدن غضروف نهایی برای رشد کردن در بدن بیمار است؛ استفاده از سلول‌های خود بیمار نیز احتمال رد پیوند توسط سیستم ایمنی بیمار را به حداقل می‌رساند.

 

تاکنون با این روش، یک گوش و بینی چاپی از مخلوط پلیمر زیستی و سلول‌های غضروف تولید شده‌اند. محققان قصد دارند بزودی آزمایش بالینی پیوند بینی چاپی را بر روی گوسفند و بز آغاز کنند.

 

 

 

 

تولید بینی چاپی با چاپگر زیستی

 

 

 

تولید بینی چاپی با چاپگر زیستی

 

 

 



تاريخ : چهار شنبه 27 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1425282087640_2.jpg

 

دانشمندان ژاپنی با استفاده از نوعی شیوه جدید افکنش نور، به نقاشی‌ها جان دادند.

  در روش نقشه‌برداری نورافکنی متداول موسوم به Shader Lamps، یک جسم واقعی بر روی تصویر تابیده‌شده همپوشانی دارد؛ اما این روش‌، مقرون‌به‌صرفه نیست و در عین حال بسیار دشوار است.

 

روش ابداعی HenGenTou نام دارد و در واقع نوعی تکنیک نورافکنی است که توسط آزمایشگاه‌های علمی ارتباطی NTT در ژاپن ارائه شده و به نقاشی‌های بی‌جان، زندگی می‌بخشد. این شیوه جدید در زبان ژاپنی به معنای «لامپ‌های تغییرشکل» است.

 

این فناوری با تاباندن یک الگوی خاکستری بر روی یک تصویر ساکن از بخشی از تصویر عمل می‌کند که تغییردادن یا حرکت‌دادن آن لازم است.

 

این رویکرد توهمی، تصویر موجود یا واقعی را حفظ و ظاهر آن را از لحاظ فیزیکی تغییر نمی‌دهد؛ در این شیوه، نسبت به روش نقشه‌برداری نورافکنی استاندارد، به محاسبات کمتری نیاز است و بنابراین مقرون‌ به‌ صرفه‌تر از روش‌های دیگر است.

 

مغز انسان در این شیوه، حقه نور تابانده‌شده توسط پروژکتور را به عنوان حرکت تصویر واقعی زیرین تفسیر می‌کند، زیرا اطلاعات شکل و رنگ توسط مغز به عنوان اطلاعات حرکتی دریافت می‌شوند.

 

زمانی که مغز انسان با ترکیب‌کردن شکل، رنگ و حرکت، تصویر دیداری منسجمی از یک صحنه را خلق می‌کند، به طور خودکار مقادیر کوچک ناهنجاری و انحراف را تصحیح می‌کند؛ نتیجه آن است که نظاره‌گر هنگام تماشای تصویر، الگوی تولیدشده توسط HenGenTou را به عنوان تغییرات در شکل و رنگ تصویر اصلی درک می‌کند.

 

می‌توان از تکنیک جدید تحت شرایط محیطی شفاف استفاده کرد و محققان بر این باورند که این شیوه را می‌توان به اجسام سه‌بعدی نیز اعمال کرد. با این حال، بدست‌آوردن اثر مطلوب برای این اجسام دشوارتر است، زیرا محدودیت‌هایی در شرایط تماشای تصویر وجود دارد؛ به طور مثال تماشاچی باید مستقیما در جلوی تصویر قرار بگیرد.

 

می‌توان از روش HenGenTou در حوزه‌هایی مانند تبلیغات استفاده کرد و چهره‌ای لبخندزنان یا متنی موج‌دار موجود بر روی علامتی ساکن را به نمایی جذاب تبدیل کرد؛ همچنین می‌توان از این تکنیک در طراحی داخلی ساختمان بهره برد و توهم جریان موج‌دار آب یا بلندشدن امواج گرمایی را بر روی دیوارها یا کف ساختمان‌ها خلق کرد.

 

قرار است روش HenGenTou برای بازی‌های المپیک 2020 توکیو به طور کامل توسعه یابد و پس از آن از لحاظ تجاری در دسترس قرار گیرد.

 

 

 

 

جان‌بخشیدن به تصاویر ساکن

 

 

 

نمودار چگونگی جان‌بخشیدن به تصاویر

 

 

 



تاريخ : چهار شنبه 27 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1426422699015_10.12.1393-01-02.jpg

محققان پژوهشگاه فضایی ایران در حال طراحی و ساخت فضاپیمای سرنشین‌داری برای انتقال و بازگرداندن فضانورد تا محدوده ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری سطح زمین هستند.

 

 در مراسم روز ملی فناوری فضایی که 28 بهمن ماه با حضور رییس جمهور برگزار شد از مدل «ماک آپ» فضاپیمای سرنشین‌دار E۱ که در پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی پژوهشگاه فضایی طراحی شده رونمایی شد.

 

مدل پیکرنما (ماک آپ) ساده شده طرح واقعی است که متناسب با هزینه و شرایط ساخت و کاربردی که از آن انتظار می‌رود می‌تواند از جنس‌های مختلفی ساخته شود. هدف پیکرنما در پروژه‌های فضایی بررسی ملاحظات مونتاژ‌پذیری و چیدمان مجموعه‌های داخلی و هم‌چنین بررسی سطح دسترس‌پذیری تجهیزات است.

 

پژوهشکده سامانه های فضانوردی که پیش از این کاوشگرهای پژوهش، پیشگام، کاوشگرهای ۴، ۲ و ۱ و تجهیزات مرتبط به این کاوشگرها را طراحی کرده و ساخته است در راستای ماموریت اعزام انسان به فضا که از اولویتهای اصلی برنامه های فضایی کشور در دولت احمدی نژاد بود به منظور توسعه فناوری و کسب دانش فنی اعزام فضانورد به محدوده ارتفاع ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری سطح زمین و بازگشت سالم آن، طراحی، ساخت، آزمایش، مونتاژ و پرتاب چند فضاپیما از کلاس E را در دستور کار قرار داده تا قابلیت اطمینان مناسب قبل از اعزام فضانورد به فضا فراهم شود.

 

ایران و یک دهه پیشینه پرتاب محموله‌های فضایی

 

پیشینه پرتاب کاوشگرهای فضایی در کشور محدود به یک دهه گذشته است. نخستین کاوشگر در قالب طرح «آزمایشگاه فضایی» در پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی (پژوهشگاه هوافضای سابق) طراحی، ساخته و آزمایش شد.

 

پژوهشگران و کارشناسان این مرکز از سال ۱۳۸۱، فعالیت‌های مطالعاتی و آزمایشی خود را با هدف دستیابی به فناوری ساخت و توسعه کاوشگرهای فضایی آغاز کردند و توانستند به موفقیت‌های بزرگی دست یابند.

 

ماموریت ارسال موجود زنده

 

آزمایش فضاپیمای سرنشیندار زیرمداری یک تنی همراه با مطالعات زیست فضایی در راستای ماموریت فضاپیمای سرنشیندار ایرانی صورت می گیرد که پیش بینی شده علاوه بر پیشرفت در راه اعزام انسان به فضا، منبعی برای کسب درآمد و گامی در جهت تبدیل علم به ثروت و توسعه اقتصاد دانش بنیان باشد.

 

 

فضاپیمای سرنشین دار ایرانی

 

 

این پروژه صرف نظر از اثبات و توسعه فناوری های استفاده شده از جنبه های علمی و اکتشافی و برنامه یی مورد توجه قرار داد. بررسی بی وزنی بر عملکرد رده های سلولی تحت شرایط جاذبه پایین از مهمترین اهداف علمی و اکتشافی فضاپیمای سرنشیندار ایرانی است. با تغییر پیکره بندی فضاپیما، یک قدم بزرگ برای طراحی و ساخت فضاپیمایی که امکان بازگشت از مدار و تحمل فشارهای شدید فاز بازگشت به جو را داشته باشد، برداشته می شود.

 

فضاپیمای سرنشین دار ایرانی

 

فضاپیمای سرنشین‌دار در حال ساخت قابلیت حمل یک فضانورد به فضا را دارد و پس از انجام چندین پرتاب آزمایشی و حصول اطمینان از کارکرد صحیح فضاپیما و حامل آن، یک فضانورد را در یک ماموریت زیرمداری به ارتفاع 175 کیلومتری اعزام و با ملاحظات ایمنی لازم به زمین بازمی گرداند.

 

در ادامه و با تکمیل فناوری‌های فضایی به ویژه با ایجاد قابلیت ارسال محموله‌های سنگین به مدار زمین، مقدمات پروازهای آزمایشی مداری این فضاپیما و سپس اعزام فضانورد به مدار زمین نیز فراهم خواهد شد.

 

طراحی فضاپیمای سرنشین‌دار ایرانی طی سه مرحله شامل طراحی مفهومی، طراحی اولیه و طراحی دقیق صورت می‌پذیرد که ماک‌آپ نمایش داده‌ شده بر اساس نتایج حاصل از مراحل اول و دوم طراحی ساخته شده و طراحی دقیق نیز توسط متخصصان پژوهشکدة سامانه‌های فضانوردی در حال انجام است.

 

مراحل بعدی پروژه شامل ساخت، مونتاژ، یکپارچه سازی و تست نمونه های پروازی و نهایتا عملیات پرتاب و تحلیل نتایج است.

 

فضاپیمای سرنشین‌دار ایرانی، دارای پیکره‌بندی مخروط - استوانه -بلانت است و به طور مشخص از سه بخش دماغه، بخش مخروطی و بخش استوانه‌یی تشکیل شده است.

 

بخش دماغه دربردارنده مجموعه چترهای بازیابی، بخش مخروطی شامل کابین فضاپیما و بخش استوانه‌یی شامل قفسه‌های پشتیبانی فضاپیما است.

 

در زیر بخش استوانه‌یی سپرحرارتی قرار می‌گیرد که از فضاپیما در برابر حرارت بالای ناشی از بازگشت مجدد به جو با سرعت بالا محافظت می‌کند.

 

در نمونه نهایی یک سامانه لغو پرتاب نیز برای شرایط اضطراری تعبیه خواهد شد. همچنین برای اتصال فضاپیما به حامل از یک آداپتور معکوس و سامانه جدایش استفاده خواهد شد.

 

قطر این فضاپیما 1.85 متر و ارتفاع آن 2.3 متر است. وزن فضاپیما در هنگام پرتاب در حدود هزار و 800 کیلوگرم و در حین برگشت در حدود هزار کیلوگرم خواهد بود. این فضاپیما علاوه بر حمل فضانورد، قابلیت حمل آزمایشات علمی-اکتشافی و محموله‌های زیستی به فضا را نیز خواهد داشت. آزمودن ادوات و تجهیزات مورد استفاده در سایر برنامه‌های فضایی کشور از دیگر توانمندی‌های این فضاپیماست.

 

 

فضاپیمای سرنشین دار ایرانی

 

 

زیرسیستم ها و فناوری‌ها

 

این فضاپیما به منظور فراهم کردن شرایط مناسب برای پرواز فضایی انسان احتیاج به زیرسیستم‌های سازه، پشتیبان حیات، ابزارهای تحقیقاتی علمی- اکتشافی، مدیرت پرواز، ارتباطات، هدایت، کنترل و ناوبری، جدایش، سپر و جاذب ضربه، بازیابی و لغو پرتاب دارد.

 

سناریوهای پرواز

 

پس از پرتاب و طی مسافتی معین، مطابق با سناریوی پروازی، ابتدا زیرسیستم لغو پرتاب و سپس با اتمام پیشران حامل، فضاپیمای سرنشین‌دار جدا می‌شود. سپس فضاپیما تا نقطه اوج پیش می‌رود. در مسیر بازگشت فضاپیما برای ورود مجدد به جو آماده می‌شود. پس از ورود به جو به منظور کاهش سرعت، ز‌یرسیستم های کاهنده سرعت (چترهای ترمزی و اصلی) فعال می‌شوند و در نهایت فضاپیمای سرنشین دار به سلامت روی زمین فرود می‌یابد. همچنین دو سناریوی اضطراری نیز برای این فضاپیما در نظر گرفته شده است که شامل سناریو لغو پرتاب و شرایط اضطراری در مسیر بازگشت می‌باشند.



تاريخ : سه شنبه 26 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1425557026705_17.jpg

 

یکی از زیباترین اوقات روز زمانی است که خورشید در افق قرار می‌گیرد و دقایقی پیش از پنهان شدنش، آسمان را با رنگ‌های پررنگ نارنجی، قرمز، بنفش و صورتی نقاشی می‌کند؛ اما آیا هر ستاره‌ای می‌تواند چنین زیبایی شگفت‌انگیزی را خلق کند؟

 این رنگ‌آمیزی به دلیل شیوه تعامل مولکول‌های درون جو با نور خورشید طی فرآیندی موسوم به انکسار است. هنگامی که ذره نور با مولکول برخورد می‌کند، از روی آن جهش یافته و در جهت‌های تصادفی حرکت می‌کند. از آن‌جایی که نور آبی آسان‌تر از رنگ‌های دیگر نور منکسر می‌شود، آسمان در طول روز آبی بنظر می‌رسد.

 

اما در زمان غروب و طلوع خورشید، نور خورشید از میان جو وسیعتری عبور می‌کند، در نتیجه نور باید از مولکول‌های هوای بیشتری برای رسیدن به زمین گذر کرده و کسر بیشتری از نور آبی نسبت به سایر اوقات روز منکسر شود. در این زمان، نور به رنگ‌های قرمز، نارنجی و زرد دیده می‌شود که مشخصه غروب است.

 

اگر خورشید از اندازه، رنگ و دمای متفاوتی برخوردار بود، این نمایش‌ها می‌توانست تفاوت زیادی داشته باشند.

 

اکنون «مارتین وارژیک» طراح اهل اسلواکی از شرکت Halcyon Maps مجموعه‌ای از تصاویر غروب‌ خورشید را ایجاد کرده و در آن، ستارگان دیگر را بجای میزبان منظومه شمسی قرار داده است.

 

در این تصاویر از ستارگانی مانند بارنارد، گلیزه 581،‌ کپلر 35، تائو نهنگ، آلفا قنطورس A، شعرای شامی، شباهنگ، سرپسین، ژوبین‌دار و دبران بجای خورشید استفاده شده است. «وارژیک» از دانسته‌های انسان در مورد ستارگان و انکسار برای تعبیر ظاهری که ممکن است این ستارگان در موقعیت غروب پیدا کنند، استفاده کرده است.

 

وی به توصیف طبقه هر ستاره پرداخته که مبتنی بر حروف الفبایی بوده و ستاره‌شناسان آن‌ها را برای نمایش دمای ستارگان مورد استفاده قرار می‌دهند. این طرح از داغترین تا سردترین ستارگان به شکل (M سردترین و O داغترین) نوشته می‌شود. میزان سرما یا گرمای یک ستاره، تعیین‌کننده رنگ نور منتشر شده و در نهایت، شکل این نور پس از فیلتر و خم شدن توسط جو زمین است.

 

داغترین ستارگان به رنگ آبی و سفید و سردترین‌ها به رنگ قرمز خواهند بود.

 

در هر تصویر، وارژیک به حرف ستاره دقت کرده و جرم آن را در مقایسه با خورشید در گوشه سمت چپ پائین هر تصویر غروب لحاظ کرده است.

 

 

 

 

 

 

خورشید در لحظه غروب

 

 

 

ستاره برنارد که به دلیل دمای سرد آن، قرمزتر دیده می‌شود

 

 

 

ستاره کوتوله قرمز گلیزه 581 که سردتر از خورشید است

 

 

 

ستاره تائو نهنگ که از غروبی مشابه خورشید برخوردار است

 

 

 

ستارگان دوتایی کپلر 35

 

 

 

ستاره آلفا قنطورس A

 

 

 

ستاره شعرای شامی

 

 

 

ستاره شباهنگ در زمان غروب

 

 

 

ستاره سرپسین در گروه ستارگان داغ

 

 

 

ستاره ژوبین‌دار در گروه ستارگان بسیار داغ

 

 

 

ستاره دبران که داغترین ستاره این گروه در مقایسه با خورشید است

 

 

 



تاريخ : سه شنبه 26 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1411366067508_211.JPG

شرکت اسپیس‌ایکس انتظار دارد نیروی هوایی آمریکا تا ماه ژوئن مجوز این شرکت را برای ورود به رقابت برای پرتاب ماهواره‌های امنیت ملی تائید کند.

 

 مقامات این شرکت اعلام کردند که روابط آن‌ها با نیروی هوایی آمریکا در بهترین حالت خود قرار دارد، اگرچه اسپیس‌ایکس در ماه ژانویه دادخواستی را علیه آنها تنظیم کرده بود.

 

اسپیس‌ایکس که توسط الون ماسک تاسیس شده است، نیروی هوایی آمریکا را محکوم کرده بود که در پایان دادن به انحصار کنونی پرتاب‌های ماهواره‌ای که در اختیار شرکت اتحادیه مشترک پرتاب (ULA) – سرمایه‌گذاری مشترک شرکت‌های لاکهید مارتین و بوئینگ - قرار دارد، تعلل کرده است.

 

مقامات نیروی هوایی آمریکا و پنتاگون، حتی پیش از تائید کردن اسپیس‌ایکس برای ورود به رقابت برای پرتاب‌های موشکی، این شرکت را عامل تقویت بازار پرتاب موشک و تحت فشار قرار دادن شرکت ULA برای کاهش قیمت‌ها می‌دانستند.

 

نیروی هوایی آمریکا نتوانست هدف خود برای تکمیل این فرآیند تائید را در ماه دسامبر عملی کند، اما این کار تا ماه ژوئن تکمیل خواهد شد.

 

مقامات شرکت اسپیس‌ایکس همچنین ماه گذشته از درخواست نیروی هوایی آمریکا برای پایان دادن اتکای این کشور به موشک روسی RD-180 با استفاده از موشک اطلس 5 استقبال کرده بودند. این موشک یکی از دو موشک مورد استفاده شرکت ULA برای ارسال ماهواره به فضا است.

 

اسپیس‌ایکس قصد دارد به این درخواست پاسخ دهد که نشانگر آغاز رقابت چند میلیارد دلاری نیروی هوایی آمریکا برای پرتاب 28 ماهواره‌ دولتی بجای تمرکز کردن بر تولید یک موتور موشک جدید است.

 

کنگره آمریکا در پی تیره شدن روابط این کشور با روسیه بر سر بحران اوکراین، قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن نیروی هوایی باید تا سال 2019 بر اتکای خود بر موشک RD-180 پایان دهد.



تاريخ : سه شنبه 26 اسفند 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

یکی دیگر از شرکت‌کنندگان نمایشگاه ژنو کانسپت کراس‌اوور کوچک و اسپرت کیا است. این خودروی زیبای چهارسرنشین Sportspace نام دارد و یک مدل استیشن است که علاوه بر راحتی و آسایش این نوع خودروها، هیجان و ماجراجویی و البته طراحی ظاهری یک خودروی اسپرت را هم برای سرنشینانش به ارمغان می‌آورد.

 

جالب است که نحوه طراحی این مدل با سقف شیب‌دار و بخش کوتاه عقب در ظاهر آن را به چیزی بین یک استیشن و یک سدان اسپرت فست‌بک تبدیل کرده است. این مدل که در استودیو طراحی فرانکفورت طراحی شده به گفته کمپانی از یک فرم بدنه منحصربه‌فرد سود می‌جوید که ابعاد آن به این ترتیب است: طول 4855 میلی‌متر، عرض 1870 میلی‌متر، ارتفاع 1425 میلی‌متر و فاصله دو محور جلو و عقب 2840 میلی‌متر (هر متر 1000 میلی‎متر است). به‌این‌ترتیب علی‌رغم طول زیاد آن‌که به اندازه طول یک خودروی استیشن چهارسرنشین متداول است، کوچک، جمع‌وجور و اسپرت به نظر می‌رسد.

به گفته سازندگان اسپرت اسپیس، این خودرو نوعی خودروی گشتی و تفریحی کاملاً جدید است؛ خودرویی که برای رانندگان ماجراجو و درعین‌حال جویای آسایش و فضای بار کافی طراحی شده است. این رانندگان همچنین به زیبایی ظاهری خودروی خود بسیار اهمیت می‌دهند.

درون کابین با امکانات متعددی روبرو می‌شویم از قبیل نمایشگر سرگرمی و اطلاعاتی عریض، پنل ابزار دیجیتال، کنسول مرکزی که تا عقب کشیده شده و صندلی‌های عقب را هم از هم جدا می‌کند و همچنین ریزه‌کاری‌هایی از جنس فیبر کربن.

منبع تأمین نیروی این مدل از یک موتور مجهز به توربوشارژر تشکیل شده است. این موتور جمع‌وجور و سبک‌وزن 2 لیتری، 246 اسب بخار قدرت تولید می‌کند که با به حرکت درآوردن چرخ‌های جلو، اسپرت اسپیس را به خودرویی کم‌مصرف و پرشتاب تبدیل می‌کند.

 

خبرانلاین