گرانقیمت‌ترین ابرکامپیوترهای جهان+تصاویر و قیمت
بر اساس استانداردهای امروزی و سرعت رشد بسیار بالای پردازنده ها کامپیوترها هر ساله با رشد و پیشرفت شدیدی رو به رو می شوند. جالب است که بدانید بر اساس این استانداردها ابر کامپیوترها هر 5 سال از رده خارج می شوند و کاربرد اصلی آن ها به پایان می رسد.
 
با این حال شرکت های بزرگ همیشه در حال تولید ابر رایانه های جدیدی هستند تا بتوانند نیازهای پردازشی شان را برآورده کنند. ابر کامپیوترهای امروزی حجم اطلاعاتی بسیار عظیمی را پردازش می کنند که هزاران برابر بیشتر از توان یک کامپیوتر شخصی است.
 
 
 
IBM Roadrunner
130 میلیون دلار
 
کامپیوتری که در سال 2008 به منظور استفاده در پردازش تحقیقاتی در نیو مکزیکو ساخته شد. این وسیله در سال 2013 از رده خارج شد و با دستگاهی جدیدتر و بهینه تر جایگزین شد.
 
 
Vulcan BlueGene/Q
100 میلیون دلار
 
کامپیوتر عظیمی که در سال 2013 به بهره برداری رسید و اکنون در قسمت های بسیاری از جمله پردازش اطلاعات هواشناسی و غیره استفاده می شود. این وسیله از توان پردازشی 5 PetaFLOPS بهره مند است و در حال حاضر به عنوان نهمین کامپیوتر سریع در جهان شناخته می شود.
 
 
SuperMUC
111 میلیون دلار
 
دستگاهی که این روزها به عنوان چهاردهمین کامپیوتر سریع جهان شناخته می شود. این دستگاه توسط شرکت IBM ساخته شده است و از پایه نرم افزاری سیستم عامل لینوکس استفاده می کند. سیستم خاص خنک کننده این دستگاه عظیم با سیستم خاص خود از 40 درصد انرژی کمتر استفاده می کند.
 
 
Trinity
174 میلیون دلار
 
دستگاهی توانمند که در بخش های بسیاری از جمله پردازش های آزمایشگاهی و هم چنین پردازش های نظامی مورد استفاده قرار گرفته است. این دستگاه نقش بسیار زیادی در ارتش آمریکا دارد و احتمالآ در سال های آینده نیز نقش آن پایدار خواهد بود.
 
 
Sequoia BlueGene
250 میلیون دلار
 
ساخته شده در سال 2012 این وسیله در حال حاضر رتبه سومین کامپیوتر قدرتمند جهان را در اختیار دارد. این وسیله از توان پردازشی 12 PFLOPS بهره مند است و می تواند بسیاری از پردازش های مورد نیاز را به راحتی انجام دهد.
 
 
ASC Purple and BlueGene/L
290 میلیون دلار
 
دستگاهی که در سال 2005 مورد بهره برداری قرار گرفت و در سال 2010 از رده استفاده خارج شد. این دستگاه هنگامی که مورد استفاده قرار گرفت در زمینه انجام شبیه سازی های آب و هوایی مورد استفاده قرار گرفت.
 
 
Sierra and Summit
325 دلار
 
دو دستگاه قدرتمندی که با استفاده از پردازشگرهای گرافیکی Nvidia  و سرورهای قدرتمند IBM  ساخته خواهد شد قرار است در سال 2017 به بهره برداری برسد و جایگاه قدرتمندترین ابر رایانه را نسیب خود کند.
 
 
Tianhe-2
390 میلیون دلار
 
قوی ترین کامپیوتر جهان در حال حاضر در اختیار دولت چشن قرار دارد و توسط تیمی شامل 1300 مهندس و دانشمند ساخته شده است. این دستگاه در سال 2013 وارد فهرست سریع ترین کامپیوترهای جهان شد و از آن زمان تا کنون توانسته است جایگاه خود را حفظ کند.
 
 
Earth Simulator
500 میلیون دلار
 
دستگاهی که با نام شبیه ساز زمین ساخته شده است و اولین بار در سال 2002 مورد استفاده قرار گرفت. این وسیله از سال 2002 تا 2004 توانست عنوان سریع ترین کامپیوتر جهان را حفظ کند اما با توجه به پیشرفت بسیار سریع تکنولوژی در سال های بعدی به کنار گذاشته شد. کارکرد اصلی این ابر رایانه در شبیه سازی وضعیت آب و هوایی و تغییرات جوی زمین بود که برای کشوری همانند ژاپن موضوعی بسیار مهم و قابل توجه محسوب می شود.
 
 
Fujitsu K
1.2 میلیارد دلار 
 
ژاپن کشوری است که همیشه در زمینه تکنولوژی و تجهیزات توانسته است در میان برترین ها باشد و تجهزیاتی که توسط این کشور تولید می شود نیز در میان با کیفیت ترین تجهیزات جهان است. گران ترین ابر رایانه جهان نیز در سال 2011 در این کشور تولید شد و توانست به مدت یک سال عنوان سریعترین رایانه جهان را نیز حفظ کند. این وسیله در حال حاضر در حال کارکرد است و هزینه فعالیت سالانه آن نیز برابر با 10 میلیون دلار است.
 
 
 
 
 




تاريخ : یک شنبه 6 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |