گلوله هوشمند خودهدایتگر تا فاصله 2هزار متری هدف
1430375707165_article-2689965-1F98A6F300000578-288_634x286.jpg

سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (دارپا) در نمایشی جدید به آزمایش گلوله هوشمندی پرداخته که می‌تواند خود را تا هدف هدایت کند.

 

 به گفته طراحان، آزمایشات اخیر این مهمات بسیار دقیق (EXACTO) نشان داده بطوری که حتی تیراندازان تازه‌کار نیز می‌توانند به یک هدف متحرک شلیک کنند.

 

این گلوله‌ها از سیستم هدایت آنی برای پیگیری اهداف برخوردار بوده و می‌تواند مسیر خود را در صورت نیاز تغییر دهد.

 

در آزمایشات جدید این فناوری، یک تیرانداز با تجربه، مکررا به شلیک با گلوله‌های هوشمند به اهداف متحرک و فراری پرداخت.

 

همچنین یک تیرانداز تازه‌کار نیز برای نخستین بار توانست با این فناوری به هدف متحرک شلیک کند.

 

مهمات ویژه و سیستم هدایت نوری بلادرنگ EXACTO به پیگیری و هدایت گلوله‌ها به سمت اهدافشان از طریق جبران آب‌وهوا، باد، حرکت هدف و سایر عواملی که می‌توانند مانع شلیکهای موفق شوند، می‌پردازد.

 

از دستاوردهای دیگر دارپا این است که توانسته این گلوله هوشمند را در یک اسلحه کوچک کالیبر 50 جای دهد که این راه را به سوی فشنگ‌های هوشمند برای همه کالیبرها هموار می‌کند.

 

سیستم جدید ترکیبی از یک گلوله قابل مانوردهی و یک سیستم هدایت بلادرنگ است که می‌تواند گلوله را تا هدف پیگیری کرده و حتی در میان راه، مسیر آن را تغییر دهد.

 

گلوله هوشمند EXACTO توسط شرکت Teledyne Scientific & Imaging و با حمایت مالی دارپا در حال ساخت است. شرکت تحقیقاتی Teledyne در سال 2010 یک قرارداد 25 میلیون دلاری را برای طراحی این گلوله هوشمند منعقد کرده بود.

 

به گفته دارپا، این گلوله به ارتقای طیف وسیعی از تیراندازها پرداخته و با تقویت ایمنی سربازان در زمان تیراندازی، شانس شلیک‌های موفق را بسیار افزایش خواهد داد.

 

در حال حاضر تک‌تیراندازهای آمریکایی باید بتوانند هدف را از فاصله 600 متری بزنند که گلوله EXACTO این طیف را به 2000 متر خواهد رساند.

 

علیرغم ادعای دارپا در مورد اینکه EXACTO نخستین نمونه گلوله هوشمند در نوع خود است، در سال 2012 آزمایشگاه ملی ساندیای لاک‌هیدمارتین که با سازمان امنیت ملی هسته‌ای وزارت انرژی آمریکا همکاری می‌کند، از ساخت یک گلوله خودهدایتگر خبر داده بود.

 

گلوله ساندیا از لیزر برای هدایت استفاده می‌کند که در مقابل، EXACTO از سیستم رایانه آنبرد به این منظور بهره می‌برد.

 

به گفته دارپا، فاز بعدی توسعه EXACTO، اصلاح دقت و عملکرد این فناوری خواهد بود.





تاريخ : یک شنبه 13 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |