آزمایش جدید برای پیش‌بینی عود سرطان بیضه
1418029068493_150.JPG

دانشمندان موسسه تحقیقات سرطان در لندن یک آزمایش جدید را برای شناسایی بیماران در معرض خطر عود سرطان بیضه توسعه داده‌اند.

 

 محققان دریافتند تنها با ارزیابی سه ویژگی مشترک یک نوع سرطان رایج بیضه موسوم به تومور سلول زایای nonseminomatous می‌توان افراد در معرض خطر عود سرطان را حتی در صورت فقدان شواهدی از گسترش سرطان شناسایی کرد.

 

آن‌ها بر این باورند که از این آزمایش می‌توان در کلینیک‌ها برای تصمیم‌گیری در مورد بیمارانی که باید تحت شیمی‌درمانی قرار بگیرند، استفاده کرد.

 

دانشمندان 177 نمونه تومور از بیماران مبتلا به تومورهای مرحله اول nonseminomatous را که در کارآزمایی‌های بالینی شورای تحقیقات پزشکی ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند.

 

آن‌ها دریافتند که سه ویژگی مختلف تومور شامل سطوح مولکول CXCL12، درصد تومور دارای ظاهر سلول‌های بنیادی سرطانی و وجود رگهای خونی در تومور به عنوان نشانگرها مهم خطر بازگشت مجدد سرطان قابل بررسی بودند.

 

این محققان به امتیازدهی تومورها بر اساس این ویژگی‌ها پرداخته و متوجه شدند که ترکیب کردن امتیازها می‌تواند بیماران را بسته به احتمال عود بیماری طی دو سال در بیمار، به سه دسته مختلف تقسیم کرد.

 

احتمال عود سرطان بیضه در افراد پس از این زمان نادر است.

 

دانشمندان دریافتند که اکثر بیماران – 94.3 درصد – در گروه با خطر پایین قرار داشته و تا دو سال بیماری در آن‌ها عود نکرد.

 

در گروه خطر متوسط، 65.9 درصد بیماران با خطر عود روبرو نشدند، اما تنها 30 درصد از بیماران در گروه پر خطر از بازگشت سرطان نجات یافتند.

 

این نتایج در گروه دیگری شامل 80 بیمار در بنیاد سلطنتی Marsden تائید شد.

 

شیمی‌درمانی در درمان سرطان بیضه بسیار کارآمد است اما می‌تواند عوارض طولانی‌مدتی برای سلامت بیمار داشته باشد. بیمارانی که کمتر در معرض خطر عود قرار دارند، می‌توانند تنها تحت نظارت قرار داشته و از شیمی‌درمانی اجتناب کنند.





تاريخ : یک شنبه 17 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |