«آتا کارینا» که درخشانترین و بزرگترین سیستم ستارهای شناخته شده است را بخاطر فوران عظیمی که در اواسط قرن نوزدهم رخ داد و اجرامی 10 برابر جرم خورشید به فضا وارد ساخت، میشناسیم.
اکنون محققان با استفاده از دادههای آرشیوی تلسکوپهای فضایی هابل و اسپیتزر ناسا برای اولین بار دوقلوی آتا کارینا را در کهکشانهای دیگر کشف کردند.
این سیستم ستارهای حدود 7500 سال نوری از قسمت جنوبی صورت فلکی کارینا فاصله دارد و آتا کارینا از خورشید ما پنج برابر نورانیتر است.
رباب خان، سرپرست این گروه تحقیقاتی و محقق فوق دکترا در مرکز پرواز فضایی گادارد ناسا در گرینبلت واقع در مریلند گفت: بزرگترین ستارگان همیشه کمیاب هستند، اما تاثیر فوقالعادهای بر تکامل فیزیکی و شیمیایی کهکشان میزبانشان میگذارند.
آتا کارینا پس از فورانش در دهه 1840 به عنوان یکی از نزدیکترین آزمایشگاههای مطالعهای ستارگان پرجرم، به معیار نجومی واحدی بدل شده است.
کریستف استانک، دستیار محقق و استاد نجوم در دانشگاه ایالت اوهایو عنوان کرد: میدانستیم که سوپرستارگان دیگری در کهکشانهای دیگر موجود بودند؛ اما این کشف مستلزم مداوم بودن بررسیها بود.
خان ، برای شناسایی احتمالی دوقلوی آتا انگشتنگاری نوری و مادون قرمز را توسعه داد.
این پنج ستاره از خواص نوری و مادون قرمز «آتا کارینا» تقلید میکنند و هرکدام شامل جرم بزرگی از ستارهای 10 برابر جرم خورشید هستند که از گاز و گرد و خاک تشکیل شده است.
مطالعات بیشتر، اخترشناسان را از ویژگیهای دقیق فیزیکی این پنج سوپر ستاره آگاه میکند.
این یافتهها در The Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.