این پرسشی است که ویجای کومار استاد دانشگاه پنسیلوانیا قصد پاسخ دادن به آن را در این بخش همگام با پیشروان دارد. او که ریاست دانشکدهی مهندسی و علوم کاربردی این دانشگاه را بر عهده دارد، این بار میخواهد ما را با کاربردهایی نظیر کشاورزی دقیق که تنها به کمک این موجودات کوچک امکان پذیر است آشنا کند، کاربردی که در صورت موفقیت میتواند بدون آسیب رسانی به طبیعت در جهت افزایش بازدهی محصولات کشاورزی قدمی بزرگ بردارد ضمن اینکه منابع مصرفی لازم برای تولید محصولات را نیز کاهش میدهد.
اما آیندهی این رباتهای کوچک، انعطاف پذیر و البته جذاب دقیقا به کجا ختم خواهد شد؟ آنچه که به طور حتم میتوان حدس زد کاهش قیمت هرچه بیشتر سخت افزارهای مربوط به این رباتها است با این حال نرم افزارهای حوزهی این رباتها همچنان نیاز به توسعهی بیشتری دارند. رباتهایی که بتوانند خود مسیر خود را بدون دخالت کاربر خارجی پیدا کنند یا به جای بهره گیری از سخت افزارهای پیشرفته و از تلفنهای هوشمند به عنوان ابزار هدایتی اصلی بهره بگیرند از جملهی این دست پهپادها هستند.
اما اگر به طبیعت توجه کنیم به خوبی میتوان دید که در بسیاری از حیوانات به جای افزایش جثه، تکامل روند بهره گیری از جمعیت بیشتر را در پی گرفته است به صورتی که با کاهش ابعاد ضمن کاهش آسیب پذیری، زمینهی افزایش قدرت مانور و بهره گیری از قدرت جمعی را پدید میآید. به عنوان نمونهای از این استراتژی بقا، میتوان پرندگان یا زنبورها را مثال زد که با حرکت جمعی خود ضمن کاهش خطر شکار شدن توسط موجودات مهاجم انعطاف پذیری و قدرت مانور بالایی را نیز در حین پرواز پدید میآورند. حال در نظر بگیرید ارتشی از پهپادهای این چنینی تا چه اندازه میتوانند در کارهای سخت و طاقت فرسایی همچون نظارت محیطی یا کشاورزی مفید و کاربردی باشند. با بهره گیری از حسگرهای متعددی که روی این پهپادها قرار گرفته است میتوان وضعیت تک تک گیاهان را به خوبی مورد بررسی قرار داد و با در نظر گرفتن نیازهای آن اقدام به فراهم آوردن شرایط مناسب برای آن گیاه کرد، ضمن اینکه میتوان با به دست آوردن آمار دقیقی از محصول در هر روز وضعیت را برای زنجیرههای بعدی فرایند محصول همچون زنجیره بسته بندی یا ارسال فراهم کرد.
در ادامه با زومیت همراه باشید تا پای صحبتهای دکتر ویجای کومار بنشینیم.
.: Weblog Themes By Pichak :.