رییس پژوهشگاه هوافضا با تاکید بر اینکه اعزام انسان به فضا در اولویتهای تحقیقاتی این پژوهشگاه قرار دارد، گفت: برای اعزام انسان به فضا تا سال 1404 اجرای 53 پروژه در دستور کار قرار دارد.
دکتر فتحالله امی در نشست خبری امروز، 18 مهرماه با اشاره به آغاز هفته فضا از 13 مهرماه افزود: این هفته به مناسبت اولین پرتاب ماهواره توسط بشر به فضا در اکتبر سال 1957 توسط شوروی نامگذاری شد.
وی با بیان اینکه اولین ماهواره با عنوان «اسپوتنیک» به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: در آوریل سال 1963 اولین انسان به فضا پرتاب شد که این امر موجب شد تا شگفتیهای فضا برای انسان باز شود.
امی با اشاره به آغاز فعالیتهای فضایی ایران از سال 1365 یادآور شد: از سال 1365 تاکنون گامهای بلندی در زمینه توسعه فناوریهای فضایی برداشته شده است؛ بهگونهای که امروزه ایران جزء 10 کشور صاحب فناوریهای فضایی شده است.
رییس پژوهشگاه هوافضا پرتاب 4 ماهواره به مدار لئو را از موفقیتهای ایران در حوزه فناوریهای فضایی دانست و یادآور شد: موفقیت در پرتاب این چهار ماهواره موجب شد که نام ایران در میان 10 کشور صاحب فناوری قرار گیرد.
برنامه تحقیقاتی پژوهشگاه هوافضا
امی با اشاره به فعالیتهای این پژوهشگاه اظهار کرد: این پژوهشگاه از سال 1394 با مصوبه هیات دولت به جایگاه اولیه خود در وزارت علوم بازگشت و بر این اساس برنامههای تحقیقاتی زیادی را در دستور کار دارد.
وی تعداد مقالات ارائه شده از سوی محققان این پژوهشگاه در سال 94 را 54 مقاله ذکر کرد و ادامه داد: هماکنون 53 پروژه جاری شامل پروژههای صنعتی و کلان در دستور کار قرار دارد.
رییس پژوهشگاه هوافضا به برنامههای آینده این پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: این برنامهها بر اساس سند جامع توسعه هوافضا تعریف شده است.
امی با تاکید بر اینکه این سند در سال 91 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، یادآور شد: در سطر پنجم این سند پروژههای فضایی نام برده شده است که از میان آنها دو پروژه جزء وظایف این پژوهشگاه قرار دارد.
سرنوشت پروژه پرتاب انسان به فضا
وی پرتاب انسان به فضا را از جمله پروژههای مطرح شده در سند توسعه هوافضای کشور نام برد و گفت: در این بند از سند، انجام ماموریتهای فضایی سرنشیندار و قرار دادن انسان در مدار با اولویت علوم، فناوری و صنعت داخل با مشارکت جهان اسلام و همکاریهای بینالمللی تعیین شده است و اجرای این پروژه نیز در قالب طرح کلان ملی در دستور کار پژوهشگاه قرار گرفته است.
رییس پژوهشگاه هوافضا پرتاب هشت محموله را از جمله اقدامات انجام شده در زمینه اجرایی کردن پروژه اعزام انسان به فضا دانست و خاطرنشان کرد: این پرتابها از سلول موجود زنده آغاز شده و تا پرتاب دو میمون ادامه یافته است؛ ساختار فیزیکی میمون شبیه ساختار فیزیکی انسان است.
امی به اسناد بالادستی این حوزه اشاره کرد و توضیح داد: طبق بند 3 فصل پنجم سند توسعه هوافضا باید تا سال 1404 انسان به فضا اعزام شود که ما پس از برداشتن گامهای اولیه در حال بررسی و ایجاد ساز و کار برای پرتاب انسان به صورت زیرمداری هستیم.
وی با ابراز امیدواری از اینکه با انجام کارهای قانونی و تامین اعتبارات بتوان این پروژه را در برنامه ششم توسعه محقق کرد، یادآور شد: در این راستا با کشورهای چین و روسیه همکاریهای بینالمللی را برای اجرای این پروژه آغاز کردیم و این کشورها نیز قول مساعد برای همکاری با ایران را ارائه دادهاند.
رییس پژوهشگاه هوافضا تاکید کرد: ما امیدواریم تا پنج سال آینده پروژه اعزام انسان به فضا به صورت زیرمداری انجام شود، بهگونهای که تا قبل از سال 1404 تحقیقات آن انجام و در سال 1404 این پروژه به طور کامل اجرایی شود.
تاکید جدی پژوهشگاه هوافضا به اعزام انسان
امی با تاکید بر اینکه اجرای پروژه اعزام انسان به فضا در اولویت تحقیقاتی این پژوهشگاه قرار دارد، اضافه کرد: پروژه اعزام انسان به فضا هرچند که در اولویت کاری سازمان فضایی وابسته به وزارت ارتباطات قرار ندارد، ولی این طرح در اولویتهای این پژوهشگاه قرار دارد، بهگونهای که در چهار جلسه دبیرخانه شورای فرهنگی که با حضور نماینده سازمان مدیریت و برنامهریزی برگزار شده، بر اجرای این پروژه تاکید شده است.
وی اضافه کرد: اعتبارات این پروژه به صورت مرحلهای به این طرح اختصاص داده شده است و قرار است در سال 95 نیز بر اساس جدول 14 بودجه که مربوط به اختصاص یک درصد بودجه دستگاهها به امر پژوهش است، اعتبارات این پروژه تامین شود.
به گفته وی، سازمان مدیریت و برنامهریزی قولهایی در زمینه اختصاص اعتبارات به طرح اعزام انسان به فضا داده است.
رییس پژوهشگاه هوافضا اعتبارات مربوط به پرتاب انسان به زیر مدار را 30 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: در حال حاضر 53 پروژه در زمینه پرتاب موجود زنده در این پژوهشگاه تعریف شده است.
وی تاکید کرد: پروژههای مربوط به اعزام انسان به فضا از پرتاب سلول موجود زنده آغاز شده و با پرتاب دو میمون ادامه یافت. این دو میمون در حال حاضر زنده هستند و در پژوهشگاه رویان نگهداری میشوند.
رییس پژوهشگاه هوافضا دومین پروژه در دستور کار این پژوهشگاه را دستیابی به جایگاه اول منطقه در تسخیر فضا و تسلط بر فضا از طریق علوم و با استفاده از توانمندیهای داخلی ذکر کرد و گفت: تحقق این هدف مستلزم ساخت راکتهای کاوش است که در بند یک فصل 5 سند توسعه هوافضا بر آن تاکید شده است.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون چندین راکت کاوش ساخته و پرتاب شده است، ادامه داد: در حال حاضر دو راکت «تیر» و «مهر» در پژوهشگاه ساخته شده است که آنها را در دست پرتاب داریم.
امی اضافه کرد: با ساخت این راکتها ما آمادگی داریم تا آزمایشات فضایی و انجام پرتاب را برای مراکز تحقیقاتی انجام دهیم.
تولید استانداردها و کیفیت خدمات پروازی
وی دستیابی به استانداردها در حوزه فضایی را از دیگر فعالیتهای علمی این پژوهشگاه نام برد و یادآور شد: دستیابی به استانداردها و کیفیت خدمات پروازی در سطح میانگین جهانی، بندی از سند جامع هوافضا است.
رییس پژوهشگاه هوافضا، دستیابی به این استانداردها را از دیگر پروژههای این پژوهشگاه نام برد.
.: Weblog Themes By Pichak :.