چرا اپل و مایکروسافت در کامپیوترهای جدیدشان از پردازنده های قدیمی استفاده می‌کنند؟

پس از گذشت ۵۲۷ روز که از معرفی مدل قبلی این محصول می‌گذرد، شرکت اپل سرانجام از مک‌بوک‌پروهای جدید خود رونمایی کرد. نوار لمسی تعبیه شده در این دستگاه بسیار زیبا به نظر می‌رسد و نمایشگر آن نیز چشمان هر کاربری را به خود جذب خواهد کرد. البته باید به قیمت قابل توجهی که برای مک‌بوک‌پروهای جدید اپل تعیین شده نیز اشاره کنیم.

همانطور که اشاره کردیم، بین معرفی نسل قبلی مک‌بوک‌پرو تا نسل جدید این محصول حدود یک سال و نیم فاصله افتاده است. این محصول در واقع پرفروش‌ترین لپ‌تاپ شرکت یاد شده محسوب می‌شود. اما اپل تصمیم گرفته تا از نسل قدیمی‌تر پردازنده‌های اینتل موسوم به SkyLake در مک‌بوک‌پروهای جدید خود استفاده کند و این اتفاق در حالی رخ داده که هم اکنون نسخه‌ی جدید پردازنده‌‌ی یاد شده به نام KabyLake توسط اینتل به بازار عرضه شده است. این موضوع هم باعث حیرت است و هم کمی آزاردهنده چراکه مایکروسافت نیز دو روز پیش از مراسم معرفی مک‌بوک‌پرو جدید اپل، سرفیس‌استودیو خود را با همان پردازنده‌های SakyLake معرفی کرد.

اما چرا این دو شرکت چنین تصمیمی گرفته‌اند؟

در ماه سپتامبر، اینتل با معرفی پردازنده‌‌ی جدید خود موسوم به KabyLake، همه را شگفت‌زده کرد. این چیپ‌ست‌ جدید نسبت به پردازنده‌های SkyLake این کمپانی که در سال گذشته معرفی شده، سرعت بیشتری دارد و در عین حال سوکت مورد استفاده برای این دو مدل پردازنده، یکسان است. از نظر تئوری می‌توان گفت که چیپ‌های KabyLake از هر نظر ارتقا یافته‌اند و بسیاری از رقبای اپل و مایکرسافت از مدتی قبل در حال استفاده از این پردازنده‌های جدید در محصولات خود هستند. هم اکنون شرکت‌های دل، Razer، لنوو و حتی MSI، دستگاه‌هایی تولید کرده‌اند که از چیپ‌ست‌های KabyLake بهره می‌برند.

بنابراین با توجه به شرایط کنونی، عدم استفاده از چیپ‌ست‌های KabyLake اینتل در محصولات جدید اپل و مایکروسافت باعث شده تا این دو کمپانی در معرض توجه قرار گیرند. سرفیس‌استودیو، سرفیس‌بوک بروزرسانی شده و تمامی مدل‌های مک‌بوک‌پرو جدید همگی از پردازنده‌های Skylake بهره می‌برند.

سرفیس استودیو surface studio

اما چرا؟

جواب این سوال در مورد مدل ۱۵ اینچی مک‌بوک‌پرو جدید آسان است. یکی از افراد نزدیک به کمپانی اپل در گفتگو با وب‌سایت Gizmodo در این مورد گفته است: «چیپ Kabylake هنوز وجود ندارد.»

باید گفت چیپ‌ست‌های Kaby Lake اینتل با سرعت بسیار کمی عرضه شده و در حال حاضر فقط در چند فرم و ولتاژ محدود در دسترس شرکت‌ها قرار گرفته‌اند. مدل ۱۵ اینچی مک‌بوک‌پرو جدید، مجهز به پردازنده‌ای چهار هسته‌ای شده که البته این چیپ از نوع Kaby Lake نیست. این محصول در واقع سریع‌ترین پردازنده‌ی موجود را در اختیار دارد. همین موضوع در مورد سرفیس‌های جدید مایکروسافت نیز صدق می‌کند چراکه سرفیس‌استودیو و سرفیس‌بوک بروزرسانی شده‌ی این کمپانی هر دو مجهز به پردازنده‌ها از سری Skylake شده‌اند.

اما دو محصول مورد اشاره‌ی کمپانی مایکروسافت از کارت گرافیک‌ قدیمی‌تر از مدل انویدیا ۹۰۰ بهره می‌برند. چیپ‌های گرافیکی جدید سری ۱۰۰۰ انویدیا که دارای سرعت بیشتری بوده و از نظر مصرف انرژی نیز بهینه‌تر عمل می‌کنند، بر اساس معماری پاسکال در دسترس شرکت‌ها قرار دارند. استدلال مایکروسافت برای استفاده از چیپ گرافیکی قدیمی در سرفیس‌های جدیدش، همانند دلیلی است که اپل برای استفاده از پردازنده‌های قدیمی در مدل ۱۳ اینچی مک‌بوک‌پرو بیان کرده است؛ پردازنده‌های گرافیکی سری ۱۰۰۰ انویدیا خیلی دیر به بازار آمدند.

وب‌سایت Gizmodo از شخصی که به هر دو شرکت مورد بحث نزدیک است، این سوال را پرسیده که چرا این دو کمپانی به جای استفاده از پردازنده‌ها و کارت‌گرافیک‌های جدیدتر، تصمیم گرفته‌اند تا از چیپ‌ها و کارت‌گرافیک‌های قدیمی‌تر در محصولات جدید خود استفاده کنند؟ وی در پاسخ به این سوال توضیح داده که این دو شرکت اساسا از مدت‌ها قبل در حال طراحی و توسعه‌ی کامپیوترهای جدید خود بوده‌اند و در آن زمان پردازنده‌های جدید Kaby Lake اینتل و نیز کارت‌گرافیک‌های جدید انویدیا هنوز در دسترس قرار نداشته‌اند.

بنابراین می‌توان گفت دلیل اصلی عدم استفاده از پردازنده و کارت‌گرافیک‌های جدید در محصولات مورد اشاره، عرضه‌ی دیر هنگام این چیپ‌ست‌ها به بازار بوده است. اهمیتی ندارد که مدل‌های بروزرسانی شده‌ی محصولات تکنولوژیک تا چه حد شگفت‌انگیز به نظر برسند، بلکه آنچه در این بین مهم به نظر می‌رسد، انجام تست‌های مختلف روی این دستگاه‌ها پیش از عرضه به مشتریان است. اگر در اثر کم‌ دقتی مهندسان در طراحی و تولید سیستم‌هایی نظیر سرفیس‌استودیو یا مک‌بوک‌پرو، کوچک‌ترین نقطه ضعفی به وجود آید، همین امر باعث ایجاد مشکلات بسیار جدی و مهم خواهد شد.

به عنوان مثال می‌توان به سامسونگ اشاره کرد که به دلیل مشکلات گلکسی نوت ۷ مجبور شد تا تولید و فروش این محصول را به صورت کامل متوقف کند. حال گزارش شده که این کمپانی کره‌ای، تمرکز ویژه‌ای بر انجام بررسی‌های اولیه‌ی پیش از عرضه‌ی محصولات خود به بازار معطوف داشته است. مایکروسافت و اپل نیز در گذشته با مشکلاتی مشابه با آنچه در حال حاضر گریبان سامسونگ را گرفته، مواجه شده‌اند و به همین دلیل ترجیح می‌دهند محصولاتی را روانه‌ی بازار کنند مشکل خاصی در آن‌ها دیده نشود.

به همین دلیل است که مایکروسافت از نسل قدیمی‌تر پردازنده‌های گرافیکی انویدیا در سرفیس‌های جدیدش بهره گرفته و این در حالی است که سری جدید کارت‌گرافیک‌های عرضه شده توسط انویدیا دارای سرعتی به مراتب بیشتر هستند. اگرچه محصولات جدید مایکروسافت کارهایی مثل اجرای بازی‌ها و نیز رندرهای سه‌بعدی را به خوبی انجام می‌دهد، اما برخی از کاربران نمی‌توانند با این موضوع کنار بیایند که هم اکنون سرعت این دستگاه‌ها می‌توانست بالاتر باشد، 

این موضوع در مورد اپل کمی ناراحت‌کننده‌تر است چراکه این شرکت در مدل ۱۳ اینچی مک‌بوک‌پروهای خود از پردازنده‌‌ی دو هسته‌ای SkyLake استفاده کرده از نظر مصرف انرژی نسبت به چیپ‌ست‌های KabyLake مصرف بسیار بالاتری داشته و سرعت پردازشی آن نیز کمتر است. این یعنی با توجه به اینکه هم اکنون پردازنده‌های جدید KabyLake به بازار عرضه شده، می‌توانست سرعت بسیار بیشتری را برای کاربران به ارمغان بیاورد.

در این بین یکی از تاثیرات منفی تصمیم اپل برای استفاده از پردازنده‌های قدیمی‌ در مک‌بوک‌پرو های جدید، مشکل عمر باتری است چراکه حالا لپ‌تاپ‌های جدید مورد اشاره‌ی این شرکت انرژی بیشتری مصرف خواهند کرد و بنابراین نیاز به یک باتری با ظرفیت بالاتر دارند.

باوجود آنچه اشاره شد، مایکروسافت و اپل هر دو باور دارند که رایانه‌های جدید آن‌ها، شاهکارهای مهندسی بوده و نیاز کاربران به کامپیوترهای سریع را رفع خواهند کرد. باید منتظر بمانیم تا ببینیم محصولات جدید این دو شرکت در عمل چگونه ظاهر خواهند شد.

نظر شما در این مورد چیست؟ 





تاريخ : شنبه 8 آبان 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |