پاک کردن اطلاعات از روی هارد درایو - ویژه کاربران Mac OS X

 

 

پیش از دل بریدن کامل از لپ‌تاپ و فروختن آن به یک غریبه باید مطمئن شوید که هارد درایو آن به طور کامل خالی است و هیچ گونه اطلاعات شخصی در آن باقی نمانده است. اگر جزو افرادی هستید که اطلاعات محرمانه زیادی دارند، فرمت کردن خشک و خالی دیسک کفاف نمی دهد و باید به طور مطمئن تری اطلاعات موجود را از هارد پاک کنید تا مبادا در یک عملیات بازگردانی داده ها، اطلاعات شخصی و محرمانه شما به دست غریبه ها بیفتد. ابزارهای متعددی برای امنیت هارد کامپیوتر وجود دارند اما ما در این مطلب به طور اختصاصی می خواهیم در مورد پاک کردن اطلاعات با سیستم عامل MacOS X صحبت کنیم. 

 

چگونه یک هارد دیسک را به طور کامل پاک کنیم؟

هنگامی که شما یک فایل را از روی سیستم پاک می کنید، فضایی که روی هارد شما اشغال کرده است، به عنوان فضای خالی علامت گذاری می شود. اما تا زمانی که دوباره روی فضای آن فایلی را کپی و جایگزین نکنید، اطلاعات آن فایل هم چنان قابل دسترسی خواهند بود. این مساله در مورد تمام فضای هارد درایو نیز صدق می کند. نشانه های اطلاعات ظاهرا پاک می شوند اما بیشتر اطلاعات آنها همچنان در هارددرایو باقی می ماند. یعنی اگر بدانید که در کجا ذخیره و باقی مانده اند، می توانید دوباره از آنها استفاده کنید. بهترین روش برای اطمینان از پاک شدن اطلاعات این است که بارها و بارها اطلاعات دیگری روی محل قرارگیری فایل های پاک شده، ذخیره و پاک کنید تا بالاخره همه اثرات اطلاعات باقی مانده از بین بروند. در این حالت دیگر بازگرداندن اطلاعات با بهترین و پیشرفته ترین ابزارها نیز تقریبا غیرممکن خواهد شد. 

 

پاک کردن مطمئن اطلاعات با کمک نرم افزار Disk Utility

قابلیتی که ما به دنبال آن هستیم در نرم افزار دیسک به آدرس Applications -> Utilities -> Disk Utility  پنهان شده است. با شروع کار نرم افزار، دیسک یا پارتیشنی که تمایل به پاک کردن آن را دارید، انتخاب و تب Erase (پاک کردن) را باز کنید. در پایین پنجره، کلیدی به نام Security Options (گزینه های امنیت) را مب بینید. اگر این گزینه خالی است، احتمالا در حال مشاهده پارتیشن اصلی هستید و باید آیتم پایین را بخوانید. در این بخش نوشته شده است: گزینه های پاک کردن امن اطلاعات، به شما یاد می دهد چگونه دیسک های انتخابی را پاک کنید تا ابزارهای بازیابی اطلاعات نتوانند اطلاعات آنها را دوباره بازگردانند. 

secure-erase.jpg

گزینه های امنیتی موازنه ای میان سرعت و امنیت را در اختیار شما قرار می دهند. به طور پیش فرض، پاک و خالی کردن داده های دیسک بسیار سریع صورت می گیرد و این دلیل ناامنی آن نیست. اما اگر تمایل دارید که صددرصد این کار به طور کامل و مطمئن انجام شود، باید گزینه طولانی تر را انتخاب کنید. در نسخه های قدیمی مک او‌اس ایکس، شما می توانستید 35 بار روی یک داده دوباره نویسی کنید. این روش شاید مسخره آمیز به نظر برسد. اما در نسخه لاین، حداکثر دفعاتی که می توانید روی یک داده اطلاعات ذخیره کنید، 7 بار است. این تعداد دفعات بر اساس استانداردهای امنیتی سازمان دفاعی آمریکاست. 

 

secure-erase-2.jpg

به محض انتخاب شیوه امنیتی موردنظر کافی است کلید Erase را انتخاب کنید. اگر هارد درایو بزرگی دارید پاک کردن آن ممکن است زمان طولانی نیاز داشته باشد و شاید بهتر باشد این کار را شب انجام بدهید که تا صبح به اتمام برسد. 

 

پاک کردن اطلاعات از هارد دیسک اصلی

شما نمی توانید هارد درایو یا پارتیشنی که در حال حاضر از آن استفاده می کنید را پاک کنید. اما خوشبختانه، اگر به دنبال پاک کردن دیسک اصلی هستید می توانید بدون نیاز به مک او‌اس ایکس، نرم افزار Disk Utolity  را باز کنید. برای این منظور، پس از اجرای مراحل زیر برای پاک و خالی کردن هارددرایو به طور کامل به گزینه های قبلی در رابطه با استفاده از نرم افزارDisk Utility بر گردید.اگر از سیستم عامل  Mac OS X Lion نسخه 7/10 یا بالاتر استفاده می کنید، باید بگوییم که خوش شانس هستید، زیرا این نسخه پارتیشنی با عنوان بازیابی اطلاعات روی هارد درایو دارد. برای استفاده از آن کافی است کامپیوتر خود را ری‌استارت کنید و کلید alt را نگه دارید. این کار منوی راه اندازی را باز می کند. در این مرحله کلید Recovery HD را انتخاب و کلید اینتر را فشار دهید. همچنین می توانید کلیدهای alt را به علاوه R در حین راه اندازی سیستم نگهدارید تا به طور مستقیم به فرآیند ریکاوری اچ‌دی برود. به محض پایان یافتن بارگذاری شما می توانید گزینه نرم افزار Disk Utility را از پنجره نرم افزارهای مک او‌اس ایکس انتخاب کنید. 

 

recovery-hd.jpg

گزینه دیگری که در همه نسخه های مختلف مک او‌اس ایکس کار می کند، این است که از دی‌وی‌دی نصب سیستم عامل استفاده کنید. اگر کامپیوتر شما به طور خودکار پس از ری‌استارت شدن از دیسک راه اندازی نمی شود، می توانید کلید altرا نگه دارید و گزینه نصب دیسک را از منوی راه اندازی انتخاب کنید. وقتی که نصب کننده ظاهر شد، ابتدا زبان خود را انتخاب کنید و سپس نرم افزار Disk Utility را از منوی نصب انتخاب کنید. توجه داشته باشید که در برخی نسخه های این سیستم عامل، برای بوت کردن مک از روی سی دی یا DVD راه انداز، لازم است گلید Ctrl را نگه دارید.





تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |