محققان کشور به دانش فنی ساخت ابزار انتقال دهنده جریان الکتریکی به نام کانکتور شدند که به منظور افزایش قابلیت اطمینان، در سامانههای دریایی و زیر دریایی ومخابرات بکار برده میشود.
مجید پوراکبر از محققان این طرح «کانکتور» را یک عامل انتقال دهنده جریان الکتریکی توصیف کرد و افزود: عدم کارایی صحیح کانکتورهای الکتریکی در یک سامانه ممکن است باعث بروز آسیبهای جبران ناپذیری شود.
وی ادامه داد: کانکتور یک وسیله الکترومکانیکی است که یک اتصال قابل جدا شدنی را میان دو زیر مجموعه یک سیستم الکتریکی/الکترونیکی برقرار میکند بدون اینکه تاثیر منفی بر کارکرد سیستم بگذارد.
پوراکبر تعداد شرکتهای سازنده کانکتور در دنیا را حدود 730 شرکت ذکر کرد و ادامه داد: متاسفانه کشور ما سهمی از تولیدات این ابزار با اهمیت را ندارد و این در حالی است میزان فروش کانکتور در سال 2015 در دنیا حدود 54 میلیارد دلار بوده است.
این محقق کاربرد کانکتور را در تمامی صنایع چون نفت، دریا، مخابرات ،خودرو، هوا و فضا، حمل و نقل، انرژی و پزشکی، کاربردی دانست.
پوراکبر با اشاره به ایجاد توانمندی برای ساخت این ابزار، خاطر نشان کرد: در سیستمهای ارتباطی قابلیت اطمینان به کانکتورها بسیار اهمیت دارد به گونهای که حدود 20 درصد خطاها و خرابیهای صورت گرفته در سامانهها ناشی از عدم کارکرد صحیح کانکتورهای الکتریکی است. به عنوان مثال در سال 2006 شاهد سقوط یک هواپیمای F16 به دلیل عدم کارایی کانکتور قطع سوخت بودیم.
وی ادامه داد: از این رو بومی سازی صنعت کانکتور سازی در کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید به جای استفاده از تولیدات خارجی سعی بر تولید این محصول در داخل کشور کنیم.
پور اکبر همچنین با تاکید بر اهمیت کانکتورهای الکتریکی در سامانههای دریایی و زیر دریایی، اظهار کرد: با مطالعاتی که انجام دادیم در حال تولید و تجاری سازی این محصول هستیم.
به گفته وی محققان این پروژه تحقیقاتی در سال گذشته بالغ بر 3000 کانکتورهای الکتریکی در مدلهای مختلف بر اساس نیاز مشتری طراحی و تولید کردهاند.
پور اکبر با اشاره به کاربرد این محصول در کشتی، زیر دریایی و سامانههای ساحلی، گفت: در تولید کانکتور 12 فناوری وجود دارد که از آن جمله میتوان به فناوری تولید کانکتورهای هوابند (هرمتیک)، کانکتورهای فیلتر و کانکتورهای زیر دریایی (کاربرد در عمق)، کانکتور های مقاوم به دمای بالا برای کاربرد در موتور و محفظه احتراق) و همچنین پوششهای مقاوم به سایش و حرارت در خروج و ورود جو اشاره کرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.