محققان کشور با طراحی و ساخت دستگاه اسکنر اختصاصی اسپکت قلبی برای تصویربرداری از عملکرد قلب، نام ایران را در لیست کشورهای دارنده این محصول قرار دادند.
محققان کشور در قالب طرح ملی فناوری موفق به ساخت دستگاه تصویربرداری پزشکی هستهای از قلب برای تشخیص گرفتگی عروق قلبی، ارزیابی پارامترهای عملکردی قلب به طور کمی، تصویربرداری پرفیوژن از عضله میوکارد قلب و بررسیVIABILITY عضله قلبی شدند و در حال حاضر با حمایتهای معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری به مرحله تولید و عرضه رسیده است.
با تولید انبوده این دستگاه بیمارستانها و مراکز درمانی میتوانند با هزینه کمتر این دستگاه را خریداری کنند.
ابعاد کوچک و قابلیت نصب در کلینیک شخصی پزشکان و طراحی جدید صندلی دستگاه با لحاظ کردن راحتی بیمار از جمله ویژگیهای این دستگاه به شمار میرود. به گفته محققان این طرح، دستگاه ساخته شده برخلاف دستگاههای اسکنر موجود در کشور، بر اساس دستگاههای جنرال (عمومی) برای تصویربرداری بهینه قلب طراحی شده است.
محمدرضا آی، مدیر پروژه طرح ملی فناوری دستگاه اسکنر اختصاصی قلبی، استفاده از بازوهای رباتیک جهت افزایش دقت در حرکت گانتری، استفاده از طراحی گانتری باز جهت افزایش راحتی حرکت گانتری، نصب ساده و آسان، طراحی نرمافزار اختصاصی جمعآوری داده، طراحی بهینه جهت تصویربرداری از قلب شامل زاویه ثابت 90 درجه بین دو «هد» و طراحی ویژه در تخت را از دیگر مزایای طرح ذکر کرد.
وی با بیان اینکه این دستگاه مجهز به سیستم حذف خطاهای ناشی از حرکت بیمار حین تصویربرداری و مجهز به نرمافزار استاندارد CEDARS-SINAI جهت آنالیز کمی تصاویر است، ادامه داد: در طراحی و ساخت این دستگاه تنها برخی از قطعات از قبیل کسترتا و pmt از شرکتهای بزرگ قطعهسازی دنیا خریداری و مابقی قطعات توسط متخصصان ایرانی طراحی و تولید شده است.
مجری طرح با اشاره به اینکه ایران ششمین کشور سازنده دستگاه اسکنر اختصاصی اسپکت قلب در دنیا است، یادآور شد: در حال حاضر 5 کشور در دنیا توانایی ساخت این دستگاه را دارند و ایران با ساخت این دستگاه به جمع سازندگان دستگاه اسکنر اختصاصی اسپکت قلب پیوست.
مجری طرح ملی طراحی و ساخت دستگاه اسکنر اختصاصی اسپکت قلبی در خصوص میزان ارزآوری این دستگاه در کشور، گفت: هر دستگاهی که در کشور تولید میشود، 500 هزار دلار ارزآوری برای کشور دارد که امیدواریم این میزان با تولید دستگاههای بیشتر به توسعه اقتصاد کشور کمک کند.
به گفته وی، این طرح با حمایت 21 میلیارد ریالی معاونت علمی به تولید رسید و تاکنون 2 دستگاه اسکنر اختصاصی اسپکت قلبی به فروش رسیده است، ضمن آنکه مذاکراتی برای صادرات این محصول در دستور کار قرار دارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.