سرعت گرفتن اينترنت با موبايل

 

راه‌حل‌هاي مختلفي براي بالا‌بردن سرعت كاركرد در شبكه‌هاي موبايل وجود دارد، كه در اينجا به بررسي تعدادي از اين راهكارها مي‌پردازيم. براي به دست آوردن سرعت‌هاي بسيار بالا هنگام آپلود و دانلود‌، اپراتور‌هاي موبايل درصدد هستند از يك‌سري فناوري‌هاي بسيار جديد و پيشرفته براي اين منظور استفاده كنند، كه هم براي شبكه‌هاي HSPA و هم براي LTE مي‌تواند مورد استفاده قرار گيرد. به صورت كلي مي‌توان گفت سرعت اين جابه‌جايي به نحوه انتقال اطلاعات ميان مركز اصلي سرويس دهي و بقيه ايستگاه‌ها در طول مسير حركت فركانس بستگي دارد. همين موضوع، كم و زياد بودن حجم اطلاعات جابه‌جا شده را تعيين مي‌كند.در حقيقت با استفاده از فناوري‌هاي بالا برنده سرعت جابه‌جايي در شبكه‌هاي موبايل، بيشتر فشار روي باتري تبلت يا موبايل‌تان خواهد بود؛ زيرا عمده انرژي لازم براي اين افزايش سرعت از طريق اين منابع تامين مي‌شود. يكي ديگر از قسمت‌هايي كه درست كاركردنشان روي سرعت جابه‌جايي اطلاعات تاثير زيادي مي‌گذارد، آنتن مرتبط با موبايل است. هر قدر موبايل‌تان در ناحيه پر آنتن قرار گيرد به همان ميزان شما مي‌توانيد با سرعت بيشتري كارهايتان را انجام دهيد.

استفاده از چند آنتن در آن واحد

يكي از مهم‌‌ترين تكنولوژي‌هايي كه مي‌توان با كمك آن از چند آنتن در آن واحد استفاده كرد و از طريق آنها اطلاعات مورد نظر را جابه‌جا كرد، فناوري (MIMO (Multiple Input Multiple Output است. با استفاده از ميمو شما در هسته مركزي شبكه و روي موبايل‌تان از چند آنتن براي ارسال داده‌هايتان كمك مي‌گيريد، اين فناوري به صورت غيرقابل باور سرعت اين نقل و انتقال را بالا مي‌برد.تعداد آنتن‌هايي كه در شبكه‌هاي LTE به كار مي‌آيد حدود دو آنتن براي هر جابه‌جايي است، در حالي كه ديگر شبكه‌ها ابتدا از چهار آنتن براي شروع كار جابه‌جايي استفاده مي‌كنند و پس از آن مرحله تعداد آنتن‌ها را به هشت آنتن افزايش مي‌دهند. با افزايش تعداد آنتن‌هاي مورد استفاده در مرحله جابه‌جايي اطلاعات، سرعت شبكه به يك گيگابايت در ثانيه خواهد رسيد.اين فناوري هم مانند هر مورد مشابه ديگري داراي يك‌سري مشكلات است. جادادن تمام آنتن‌هاي استفاده شده روي موبايل يكي از مهم‌ترين آنهاست؛ زيرا خود موبايل هم بايد بتواند تمام آنتن‌هاي مورد استفاده توسط شبكه را به همراه داشته باشد. در غير اين صورت استفاده از تعداد آنتن‌هاي زياد چندان كه بايد به كار نخواهد آمد.

استفاده از آنتن‌هاي متفاوت در قسمت Uplink

يكي از بارز‌ترين شاخص‌هاي شبكه‌هاي مختلف موبايل، سرعت دانلود اطلاعات در آنهاست. هر چه سرعت انجام اين كار در شبكه بيشتر باشد، كيفيت كار شما بيشتر خواهد بود. البته در حال حاضر شاخص ديگري براي ارزيابي كيفيت شبكه به اين شاخص اضافه شده و آن هم سرعت آپلود‌كردن اطلاعات كاربران در سرويس‌هاي مختلفي چون سرويس‌هاي cloud است. با استفاده از اين سرويس جديد تمام كاربران موبايل اطلاعات خصوصي‌شان چون عكس و... را از طريق شبكه به ديگر كاربران ارسال مي‌كنند.خوشبختانه با استفاده از فناوري Uplink Transmit Diversity كاربران مي‌توانند با كمك گرفتن از دو آنتن در آن واحد، داده‌هايشان را به شبكه ارسال كنند، كه همين كار سه مزيت را برايشان در پي خواهد داشت؛ اولين مزيت بالا رفتن كيفيت Uplink در شبكه است، دومين نكته مثبت آن بالا رفتن سرعت اين جابه‌جايي و در نهايت صرفه‌جويي در استفاده از باتري موبايل است.تنها با استفاده از دو آنتن هنگام ارسال اطلاعات از موبايل به شبكه اصلي مي‌توانيد تمام اين تغييرات را ايجاد كنيد.

استفاده از بسامد‌ فركانس‌هاي مختلف

تعداد بسامدهايي كه توسط شبكه‌هاي موبايل مورد استفاده قرار مي‌گيرد تا داده‌ها را جابه‌جا كند و سرعت جابه‌جايي اطلاعات، با يكديگر ارتباط مستقيم دارند؛ يعني هر قدر تعداد بسامد‌هايي كه شبكه براي جابه‌جا‌كردن اطلاعات‌تان مورد استفاده قرار مي‌دهد بيشتر باشد، داده‌هايتان سريع‌تر به مقصد مورد نظر خواهد رسيد و هر قدر كمتر باشد زمان بيشتري براي اين جابه‌جايي صرف خواهد شد (زمان بيشتري براي اين جابه‌جايي لازم است).البته مشكل اين فناوري در محدوديت تعداد بسامد‌هايي است كه مورد استفاده قرار مي‌گيرد؛ زيرا در حالت كلي تعداد بسامد‌هاي مورد استفاده بسيار كم و محدود است. به همين منظور فناوري‌اي طراحي شده كه تعدادي از فركانس‌ها را به صورت دسته‌اي تقسيم و از آنها به عنوان يك data link واحد استفاده مي‌كند. به همين منظور ابتدا از فركانس‌هايي كه در نزديكي يكديگر قرار دارند استفاده مي‌شود، ولي با گذشت زمان هر فركانس از هر جايي مي‌تواند مورد استفاده قرار گيرد.

دانلود اطلاعات از دو منبع

Multiflow در حقيقت فناوري استفاده از چند منبع در آن واحد براي دسترسي به اطلاعات است، كه به موبايل‌ها اين امكان را مي‌دهد در ناحيه مرزي آنتن دهي شبكه موبايل قرار گيريد تا هم به شبكه مربوط به خودتان متصل شويد و هم به شبكه موبايلي كه در همسايگي‌تان قرار دارد. با اين كار شما به عنوان كاربر مي‌توانيد اطلاعات مورد نظر‌تان را از هر دو شبكه موجود دريافت يا دانلود كنيد.در عمل با كمك اين فناوري، منبعي كه شما به عنوان كاربر از آن تغذيه مي‌كنيد، دو برابر حالت قبل از آن خواهد شد، كه اين به معني دو برابر شدن سرعت دستيابي به اطلاعات مورد نظر‌تان است.

Wi-Fi بهتر

يكي ديگر از راه‌حل‌هايي كه شبكه‌هاي مختلف موبايل براي بالا‌بردن ظرفيت offload اطلاعات‌شان روي شبكه مورد استفاده قرار مي‌دهند، به كار‌بردن Wi-Fi در شبكه است، كه اين كار، كارايي شبكه را بسيار بالا مي‌برد. هدف اصلي اين فناوري، اتصال خودكار به شبكه‌هاي با كيفيت بيشتر است.به همين منظور شما به عنوان كاربر از طريق سيمكارت موبايل‌تان را به مركز اصلي معرفي مي‌كنيد، دقيقا مشابه معرفي خودتان به شبكه‌هاي معمولي موبايل. پس از آن موبايل‌هاي مورد تائيد مي‌توانند به آساني به جستجوي شبكه‌هاي واي فاي بپردازند و با استفاده از اين شبكه‌ها تمام كارهاي مورد نظرشان را انجام دهند.

استفاده از سلول‌هاي مخلوط

در اين فناوري شما از سلول‌هاي كوچك و بزرگ براي جابه‌جايي اطلاعات‌تان استفاده مي‌كنيد. در حقيقت اين فناوري براي مواقعي كاربرد دارد كه تعداد كاربران استفاده از شبكه زياد هستند و هر كدام براي جابه‌جايي اطلاعات مورد نظر خود به بسامد متفاوتي نياز دارد، پس از كانال‌هاي متفاوتي براي ارسال اطلاعات مورد نظر براي دانلود و از كانال‌هاي ديگري هم براي دريافت اطلاعات آپلودي مورد نظر استفاده مي‌شود.

منبع: www.infoworld.com

 




تاريخ : دو شنبه 9 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |