سلب مسئولیت: تحریریهی زومیت در تهیه این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.
عمده تغییراتی که اچ پی در سرورهای G10 خود داشته، در زمینه امنیت است. زیرساختهای نرمافزارمحور هم پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند که منجر به انعطافپذیری و چابکی بیشتر در کسبوکارها میشود.
امروز جدیدترین سری سرورهای اچ پی توسط حسین بشیرنژاد، مدیرعامل شرکت فالنیک (ایران اچ پی) به عنوان امنترین و پرقدرتترین سرورهای حال حاضر بازار سرور و شبکه رونمایی شد.
اچ پی در نامگذاری سرورهای نسل 10 خود تغییر چندانی نسبت به نسلهای قبلی ایجاد نکرده و معرفی سرورهای پرولیانت نسل 10 خود را ۱۰ خرداد ۹۶ (۵ ژوئن ۲۰۱۷) با میکرو سرور نسل 10 شروع کرد و پس از معرفی سریهای DL380 ،DL360 DL560 DL580 ،ML110 و ML350؛ سرور DL385 را در پایان سال ۲۰۱۷، به بازار عرضه کرد.
اما این سرورها چه ویژگیهایی دارند؟
شاخصترین تغییراتی که در نسل 10 سرورهای اچ پی دیده میشود، مربوط به بحث امنیت این سرورها است؛ اما در زمینه زیرساختهای نرمافزارمحور (Software Defined Infrastructure) نیز پیشرفتهای زیادی حاصل شده که این پیشرفت ها به انعطاف پذیری بیشتر و سرعت بالاتر در عملکرد سرور منتهی میشود.
در ادامه جزئیات بیشتر از این تغییرات را مورد بررسی قرار می دهیم.
امنیت:
قطعا مهمترین بخش سرورها مقابله با حملات پیچیده باجافزارها و بدافزارها به Firmware سرور است. اچ پی سرورهای نسل 10 (Gen10) خود را با بالاترین میزان امنیت به بازار عرضه کرده است.
اچ پی با ارایه تکنولوژی Silicon root of Trust، علاوه بر نرمافزار، سختافزار را نیز در امنیت دخیل کرده است. این تکنولوژی طوری طراحی شده که اگر کدهای Firmware هک شده یا مشکوک به آلودگی باشند، به طور خودکار از اجرای آن توسط سرور جلوگیری کرده و کدهای مناسب را ریکاور میکند. در این سیستم، سرورهای پرولیانت اچ پی دارای اثرانگشت هستند و سرور تنها زمانی بوت میشود که اثرانگشت همخوانی داشته باشد.
پردازنده:
از مهمترین تغییراتی که در سرورهای نسل 10 hp میتوان به آن اشاره کرد، این است که از تمامی پردازندههای جدید اینتل تحت عنوانIntel Xeon Scalable پشتیبانی میشود. این پردازندهها، در زمینه کارایی، سرعت و امنیت پیشرفت قابل توجهی داشتهاند. پردازندههای Scalable، دارای سریهای Platinum 8100 ،Gold 5100 و Gold 6100 ،Silver 4100 و در نهایت Bronze 3100 هستند. این پردازندهها بسته به نیازهای شما در زمینه تعداد هستهها، حجم ذخیرهسازی و یا هر دو میتوانند بین 4 تا 28 هسته را ارایه کنند. تعداد هستههای بیشتر در داخل یک کیس طبیعتا قدرت پردازش بالاتر و ماشینهای مجازی بیشتری را فراهم میکند تا با همان یک کیس بتوان از حجمهای کاری متنوع پشتیبانی کرد.
اچ پی در سرور HPE DL385 G10 از پردازندههای AMD EPYC 7000 استفاده کرده است که برای مجازیسازی و اپلیکیشنهای حافظهمحور مناسباند و هزینه مجازیسازی را تا ۵۰ درصد کاهش میدهند. این پردازندهها، ۸، ۱۶، ۲۴ و ۳۲ هسته را فراهم و از ۲ ترابایت حافظه پشتیبانی میکنند.
حافظه:
حافظههای به کار رفته در سرورهای نسل 10 نسبت به حافظههای نسل قبلی دارای ویژگیهای زیر هستند:
- سرعت و پهنای باند بیشتر
- دسترسپذیری بالاتر
- کارایی بالاتر
- سرعت در Fault Tolerance
- افزایش ۶۶ درصدی در سرعت نرخ انتقال داده
- ارایه مقدار جدید و بیسابقهای از ظرفیت حافظه
سرعت حافظهها ۱۱ درصد افزایش یافته و به ۲۶۶۶ مگاهرتز رسیده است. همچنین شاهد افزایش ۶۶ درصدی در سرعت نرخ انتقال داده و پهنای باند هستیم که متعاقبا عملکرد و کارایی بهتری را خواهیم داشت. سرورهای نسل 10 اچ پی به جای ۴ کانال حافظه از ۶ کانال حافظه پشتیبانی میکنند یعنی به جای اینکه در هر کانال حافظه، ۳ اسلات حافظه قرار گیرد، ۲ اسلات قرار میگیرد پس به سرعت بالاتری در حافظه دست مییابیم زیرا تنها دو اسلات DIMM به ازای هر کانال داریم. پس با تغییراتی که در DIMM Laneها ایجاد شده، به ساختار Six by Two رسیدهایم که این ساختار به ازای هر پردازنده، ۶ کانال حافظه با دو DIMM را در دسترس قرار می دهد.
حافظه دائمی:
Persistent Memory برای اولین بار در سال 2015 و در سرورهای Broadwell نسل 9 اچ پی یعنی سرورهایی که از پردازندههای v4 استفاده میکنند معرفی شدند.
تکنولوژی Persistent Memory یا حافظه پایدار، در واقع راهکار ذخیرهسازی بکار رفته در هاردهاست که با سرعت و طول عمر رمها ترکیب شده است و در صورت قطع جریان برق، اطلاعات موجود در رم از بین نمی رود. Persistent Memory بهترین تکنولوژی در پیوند دو دنیای استوریج و حافظه است که هم پایداری موجود در ذخیرهسازی و هم سرعت و شتاب موجود در حافظه را در کنار هم فراهم میکند.
این تکنولوژی در قالب اسلاتهای NVDIMM ارایه میشود و هر پردازنده میتواند از ۶ عدد NVDIMM پشتیبانی کند. هر NVDIMM میتواند ظرفیت ۸ یا ۱۶ گیگابایت را داشته باشد.
اولین نسل از NVDIMMها، DIMMهای ۸ گیگابایتی بود و امکان استفاده از آنها در ۱۶ اسلات DIMM وجود داشت. پس تاکنون یعنی قبل از معرفی سرورهای نسل 10، در کل میتوانستیم ۱۲۸ گیگابایت حافظه پایدار NVDIMM را فقط در سرورهای DL360 و DL380 استفاده کنیم. با معرفی سرورهای نسل 10، این تکنولوژی علاوه بر سرورهایDL360 و DL380 در سرورهای DL560 و DL580 نیز پشتیبانی میشود.
همچنین در نسل 10 شاهد پیشرفت بینظیری در زمینه ظرفیت هستیم و امکان استفاده از NVDIMMهای ۱۶ گیگابایتی نیز وجود دارد. توجه داشته باشید که در سرورهای نسل 10 اچ پی هر پردازنده از ۶ عدد NVDIMM پشتیبانی میکند یعنی مثلا در سرور DL380 که دو پردازندهای است از ۱۲ عدد NVDIMM میتوان استفاده کرد که اگر از NVDIMMهایی با ظرفیت ۱۶ گیگابایت استفاده شود، در کل، ظرفیت ۱۹۲ گیگابایت حافظه پایدار NVDIMMخواهیم داشت. یا مثلا در سرور DL580 که چهار پردازندهای است از ۲۴ عدد NVDIMM پشتیبانی میشود و در صورت استفاده از NVDIMMهایی با ظرفیت ۱۶ گیگابایت در کل، ظرفیت ۳۸۴ گیگابایت حافظه پایدار NVDIMM فراهم میشود.
نکته آخر اینکه، حافظههای پایدار NVDIMM، قابل ترکیب با حافظههای RDIMM و LRDIMM است.
ذخیرهسازی:
در سرورهای نسل 10، در زمینه ذخیرهسازی هم تغییرات زیادی رخ داده است. در قدم اول به بررسی کنترلرهای نسل 10 اچ پی میپردازیم. این کنترلرها دارای ویژگیهای زیر هستند:
- حداکثر ظرفیت ذخیرهسازی، کارایی و دسترسپذیری داده
- انعطافپذیری خارقالعاده در ذخیرهسازی (SFF، LFF، NVMe و …)
- ۵۸ درصد ذخیرهسازی بیشتر، نسبت به رقبا
- پشتیبانی تا ۱.۶ میلیون IOPS
- اضافه شدن مد ترکیبی یا Mixed Mode
- کاهش زمان پیکربندیRAID در UEFI
- انجام بسیار سریع Parity Initialization برای ایجاد Volumeهای منطقی در RAIDهای 5، 6، 50 و 60
- امنیت بالا
کنترلرهای نسل 10 اچ پی در سه دسته ارایه شدهاند: سری S، سری E و سری P که کنترلر تعبیه شده در سرورهای نسل 10، کنترلر سری S، SATA HPE Dynamic Smart Array S100i است.
گفتیم که ذخیرهسازی بیسابقه و بالایی را در سرورهای نسل 10 شاهد هستیم. اچ پی به تازگی LFFهای ۱۰ ترابایتی خود را ارتقا داده و ظرفیت آنها را به ۱۲ ترابایت رسانده است. همچنین ظرفیت SSDها نیز از ۳.۸۴ به ۱۵.۳ ترابایت رسیده است.
اما اچ پی چگونه توانسته چنین تحولی را در ظرفیت ذخیرهسازی هاردهای خود به وجود آورد؟ یکی از راهکارهای آن استفاده از گاز هلیوم در هاردها است که باعث میشود تعداد بیشتری صفحه در هارد قرار گیرد چرا که میتوان صفحات را با فاصله کمتری نسبت به یکدیگر تعبیه کرد. پس با تعبیه تعداد صفحات بیشتر در یک حجم فیزیکی ثابت، به ظرفیت ذخیرهسازی بیشتری در همان ابعاد فیزیکی دست خواهیم یافت. دستاوردهای دیگر در هاردهای هلیومی مصرف برق کمتر، تولید حرارت کمتر و سرعت بیشتر است.
جمعبندی
سرورهای نسل 10 اچ پی تغییرات چشمگیری داشتهاند که مهمترین موارد را در این مقاله نام بردیم.
هر یک از این پیشرفتهای اتفاق افتاده میتواند دلیلی کافی برای استفاده از این نسل از سرورهای اچ پی در کسبوکارهای مختلف، سازمانها و دیتاسنترها باشد.
بطور کلی میتوان با استفاده از سرورهای نسل 10 اچ پی بسیاری از هزینه های جانبی را کاهش داد، چرا که این سرورها امکان مجازی سازی در مقیاس بالا را فراهم می کنند که در نتیجه آن کارایی و سرعت افزایش یافته و هزینه تمام شده برای خرید سخت افزارها بسیار کاهش می یابد. بعلاوه به دلیل کمتر شدن تعداد سرورهای مورد نیاز، هزینههای جانبی دیگر مثل مصرف برق، هزینههای خرید لایسنس نرمافزارها، زمان و هزینه مدیریت سرویسها نیز کمتر خواهد بود.
به گفته مسئولان شرکت فالنیک (ایران اچ پی) شروع قیمت برای مدل G10 DL380 از ۱۵ میلیون تومان خواهد بود.
هم اکنون فالنیک (ایران اچ پی)، سرورهای نسل 10 و 9 اچ پی را با تضمین اصالت کالا و همراه با گارانتی معتبر ایران اچ پی ارایه میکند. علاوه بر ۲ سال گارانتی معتبر؛ ۱ سال پوشش کامل حوادث، حمل و نصب رایگان در تهران و یک بار جنرال سرویس رایگان نیز بر روی سرورهای عرضه شده توسط فالنیک قرار دارد.
لازم به ذکر است که ایران اچ پی با دارا بودن شرایط استاندارد و مورد درخواست سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان موفق به اخذ مجوز ارائه گارانتی محصولات اچ پی در ایران گردیده است.
از صفحه اختصاصی معرفی سرور g10 در سایت ایران اچ پی دیدن کنید
.: Weblog Themes By Pichak :.