شرکت ژاپنی سیگما که در سال ۱۹۶۱ تأسیس شد، شهرت زیادی بهخاطر ساختن لنزهای بسیار مرغوب خود دارد. سیگما لنزهای متنوعی برای دوربینهای مختلف مانند نیکون، کانن، سونی، پاناسونیک و ... تولید میکند.
یک روز پس از اینکه عکسهایی از این لنز در اینترنت فاش شد، سیگما بهطور رسمی لنز پرایم ۱۰۵ میلیمتری جدید خود با دیافراگم F/۱.۴ از سری Art را معرفی کرد. این لنز، ششمین و بلندترین لنز پرایم از خانواده Art سیگما است و آنها لقب این لنز را «استاد بوکه (Bokeh Master)» گذاشتهاند.
سیگما میگوید:
سیگما تمامی این لنزها را بهگونهای طراحی کرده تا کمترین اعوجاج اپتیکی را داشته باشند و وضوح و کنتراست شگفتانگیزی را تولید کنند. طراحی این لنز با دقت بسیاری انجام شده تا تمامی نقاط عکس، چه قسمتهای در فوکوس یا قسمتهای بیرون از فوکوس، بهطور برابری برای چشم بیننده مطلوب باشند؛ این لنز واقعا «استاد بوکه» است.
این لنز دارای ۱۷ اِلمان اپتیکی در ۱۲ گروه است. سیگما میگوید:
این تعداد زیاد از اِلمان برای یک لنز پرایم، غیرمعمول است.
این اِلمانها، لنز را قادر میسازند که نقطهی کانونی بسیار شارپ باشد و در نقاط خارج از فوکوس صحنه، بوکهی زیبایی با رنگهای فوقالعاده طبیعی ایجاد شود. علاوهبر اینکه لنز ۱۰۵ میلیمتری جدید سیگما برای عکاسی پرتره عالی است؛ این لنز همچنین امکان تشکیل پدیدهی «Sagittal Coma Flare (بیراهش اشک یا بیراهش کما)» را کاهش میدهد و در نتیجه برای عکاسی از ستارگان آسمان در شب نیز کاربردی است.
بهمنظور حداکثر کردن مقدار نور دریافتی توسط این لنز، سیگما اولین اِلمان را بسیار بزرگ ساخته است؛ لنز ۱۰۵ میلیمتری با دیافراگم F/۱.۴ این شرکت، قطر دهانهی ۱۰۵ میلیمتری دارد. دهانهی بسیار بزرگ این لنز همچنین دارای یک هود لنز بزرگ است.
هود این لنز بهجای پلاستیک استاندارد ABS، از پلاستیک تقویتشده با فیبر کربن (CFRP) ساخته شده است. این پلاستیک همان مادهی مستحکم و کموزنی است که برای ساخت هواپیماها و کاربردهای صنعتی دیگر استفاده میشود.
از دیگر ویژگیها و مشخصات این لنز میتوان به مقاومت در برابر خاک و پاشیدن آب، حلقهی فوکوس دستی، پوشش آبگریز و روغنگریز، اتوفوکوس با سرعت و دقت بالا، سوکت جداشدنی سهپایهی لنز Arca، دیافراگم گِرد ۹ تیغهای، قابلیت فوکوس دستی در حالت اتوفوکوس (Manual Focus Override)، حداکثر نسبت بزرگنمایی ۱:۸.۳، حداقل فاصلهی فوکوس ۱۰۰ سانتیمتری، طول ۱۳.۲ سانتیمتری، وزن ۱.۶۴۵ کیلوگرمی و پایهی لنز برنجی اشاره کرد.
اکنون به تعدادی از نمونه تصاویر رسمی ثبتشده با این لنز پرایم ۱۰۵ میلیمتری با دیافراگم F/۱.۴ نگاهی میاندازیم (برای مشاهده تصاویر با کیفیت اصلی به این لینک مراجعه کنید).
دوربین Canon EOS 5DS R، ایزو ۲۰۰، سرعت شاتر ۱/۶۴۰ ثانیه، دیافراگم F/۱.۴. عکس از Satoru Korenaga.
دوربین Canon EOS 5DS R، ایزو 1۰۰، سرعت شاتر ۱/۸۰۰۰ ثانیه، دیافراگم F/۱.۴. عکس از Satoru Korenaga
لنز جدید Sigma ۱۰۵mm F/۱.۴ Art هنگام عرضه برای ماونتهای F نیکون، EF کانن، SA سیگما و E سونی در دسترس خواهد بود. قیمت و زمان عرضهی این لنز هنوز اعلام نشده است.
نظر شما راجعبه این لنز پرایم سیگما چیست؟
.: Weblog Themes By Pichak :.