جذاب‌ترین نام‌های مستعار خودروها در برندهای مختلف

صحبت در مورد اسم‌های مستعار یا رمز خودروهای مختلف در بین عاشقان خودرو بسیار متداول است؛ علاوه بر یادآوری خاطرات خوب و بد، چنین بحث‌های چالش برانگیزی ساعت‌ها زمان می‌برد. بسیاری از القاب مدل‌های معروف نه برای خودرو و نه برای مالک آن جذاب هستند؛ به همین خاطر، از ذکر موارد نامناسب پرهیز کرده و به معرفی جذاب‌ترین اسم‌های مستعار خودروی شناخته‌شده‌ی جهان می‌پردازیم.

در این فهرست ۲۰‌ خودروی کلاسیک و مدرن وجود دارند. القاب داده شده به این خودروها در عین جذاب‌ بودن، همراه با جنبه‌ی طنز؛ برازنده‌ی مدل و شرکت سازنده نیز هستند.

پورشه 911 – قاتل مردها

Porsche 911 / پورشه

بنچمارک خودروهای اسپرت جهان، پورشه 911 با داشتن پیشرانه در عقب و مشکل بیش‌فرمانی دیفرانسیل عقب، به لقب قاتل مردها معروف شده است. خودروهای مدرن به لطف سیستم‌های کمکی پیشرفته تا حد ممکن از بیش فرمانی و انحراف محور عقب خودرو جلوگیری می‌کنند، اما در دهه‌ی ۱۹۷۰ میلادی خبری از این  فناوری نبود. لقب قاتل مردها بیشتر به پورشه 930 که از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۹ تولید می‌شد، اختصاص داشت. این مدل که به 911 توربو معروف است، گران‌ترین و سریع‌ترین نسخه از 911 در آن سال‌ها بود. به دلیل قدرت زیاد پیشرانه و فقدان سیستم کنترل کشش، رانندگان 911 در آن سال‌ها، خاطره‌های خوب و البته بسیار بد دارند. 911 توربو علاوه بر تمام این موارد، تأخیر توربوشارژ مشهوری داشت که هدایت و کنترل خودرو را در پیچ غیرممکن می‌کرد.

فورد مدل T – قوطی کنسرو، لیزی قوطی‌شکل

فورد مدل تی / Ford Model T

فورد مدل T به‌عنوان تأثیرگذارترین خودروی قرن بیستم، یکی از جالب‌ترین القاب شناخته شده را دارد.

در دهه ۱۹۲۰ میلادی نمایندگی‌های فروش خودرو برای تبلیغات بیشتر، مسابقات اتومبیلرانی مختلف برگزار می‌کردند.

سال ۱۹۲۲ بود که در جریان مسابقه‌ی کوچکی در پایکس پیک کلورادو، یکی از شرکت کنندگان با فورد مدل T خود با نام «لیز سالخورده» توجه تماشاچیان را جلب کرد. این مدل به‌خصوص به دلیل وضعیت ظاهری نامناسب و نداشتن درب کاپوت مورد تمسخر قرار گرفت و تماشاچیان آن را با قوطی کنسرو مقایسه کردند. طولی نکشید که تا آغاز مسابقه، لقب «لیزی قوطی شکل» به فورد مدل T داده شد. در عین ناباوری «لیزی قوطی شکل» در این مسابقه به مقام اول رسید؛ این اتفاق آغازی بود بر لقب «لیزی قوطی شکل» بر تمای مدل‌های T فروخته شده که هنوز هم در بین عاشقان خودروهای کلاسیک به خوشی از آن یاد می‌شود. در فرهنگ امریکا، نام لیزی برای دختران استفاده می‌شود و معمولا مخفف الیزابت است.

سوبارو 360 – کفش‌دوزک

Subaru 360 / سوبارو

مدل 360 اولین خودروی تولید انبوه برند ژاپنی سوبارو بود که از سال ۱۹۵۸ تا ۱۹۷۱ تولید ‌می‌شد. سوبارو 360 بر اساس قوانین خودروهای کِی (Kei) ژاپن در ابعاد و قوای فنی مشخص ساخته شد. 360 در دهه‌ی ۱۹۶۰ بسیار در بین مردم ژاپن محبوب شد و به دلیل ابعاد کوچک و طراحی خاص، لقب کفش‌دوزک (به ژاپنی تنتوموشی) به آن داده شد. کفش‌دوزک ژاپنی به اندازه‌ای مشهور بود که در بازی‌های ویدئویی و انیمه‌های ژاپنی هم به تصویر کشیده شد. سوبارو 360 امروزه به عنوان یکی از خودروهای کلکسیونی معروف شناخته می‌شود.

پونتیاک فیِرو – شگفت‌انگیز پلاستیکی

Pontiac Fiero

فیرو (Fiero) خودروی اسپرت و موتورمیانی پونتیاک بود که در دهه‌ی ۱۹۸۰ با نام مستعار و طعنه‌آمیز «شگفت‌انگیز پلاستیکی» همراه شد. فیرو به دلیل مشکلات فراوان قوای فنی و ایمنی و البته پنل‌های پلاستیکی بدنه سوژه‌ی خنده‌ی محافل خودرویی بود. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات فیرو، آتش گرفتن پیشرانه‌ی آن بود که لقب آن را بیشتر از قبل تأیید می‌کرد و به معنای واقعی کلمه‌ی یک خودروی پلاستیکی شگفت‌انگیز بود.

بی‌ام‌و Z3 کوپه – کفش دلقک

BMW Z3 Coupe / بی ام و Z3 کوپه

یکی از جالب‌ترین و در عین‌حال مناسب‌ترین القاب داده شده به خودرو، بی‌ام‌و Z3 کوپه است. فقط با یک نگاه کوتاه به Z3 کوپه با طرح شوتینگ‌بریک می‌توان شباهت آن با شکل و شمایل کفش‌ دلقک‌ها را تشخیص داد. البته کفش دلقک آلمانی در بخش عملکرد فنی (به‌خصوص نسخه‌ی M) اصلاً شوخی ندارد و یک خودروی کاملاً جدی است. لقب «کفش دلقک» گاهی در دیگر مدل‌های شوتینگ‌بریک هم استفاده شده اما آغاز آن با بی‌ام‌و Z3 کوپه است.

ولوو سری 200 – آجر

Volvo 200 Series / ولوو سری 200

ولوو که چند ماه پیش بهترین خودروی سال اروپا را رونمایی کرد، همیشه در بین طرفداران دنیای خودرو یک برند ویژه بوده است. لقب «آجر» به سری 200 ولوو، بیش از آن که اشاره‌ به طراحی بدنه و شکل مکعب مستطیل آن داشته باشد، متوجه سرسختی، مقاومت و ایمنی آن است. ولووهای آجر از سری 200 این برند سوئدی شروع شدند ولی همانطور که می‌دانیم، محصولات ولوو همیشه جزو ایمن‌ترین خودروهای جهان بوده‌اند. برخلاف پونتیاک فیرو، مالکان سری 200 ولوو باافتخار از لقب خودروی خود یاد خواهند کرد.

بیوک الکترا 225 – دوس اند کوارتر (دو، بیست و پنج صدم)

بیوک الکترا / Buick Electra 225

در زبان محاوره‌ی آمریکایی بسیاری از خودروها با نام خلاصه مانند «موستانگ: استنگ» یا «کوروت – وت» صدا می‌شوند؛ اما بیوک الکترا 225 باتوجه به ابعاد بزرگ، لقبی طولانی‌تر از دیگر خودروها دریافت کرد. دوس اند کوارتر (Deuce & Quarter) اشاره به کد 225 بیوک الکترا دارد. دوس در زبان محاوره‌ی انگلیسی آمریکایی به عدد ۲ و کوارتر به ۲۵ سنت اشاره دارد. طرفداران خودروهای آمریکایی به افتخار این محصول بزرگ بیوک که گاهی به آن کشتی خیابانی هم گفته می‌شود، سنت اسم مستعار کوتاه را کنار گذاشته و لقبی طولانی‌تر از نام اصلی مدل به آن داده‌اند.

شورولت کوروت ZR1 – سلطان تپه

Chevrolet Corvette classic

بر اساس شایعات موجود، لقب «سلطان تپه» توسط تیم مهندسی شورولت در جریان ساخت کوروت ZR1 محصول مدل ۱۹۹۰، معروف شد. با اینکه این نام غیررسمی تلقی می‌شد، ولی باتوجه به پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل LT5 با ۳۷۵ اسب بخار بسیار برازنده‌ی کوروت ZR1 بود. کوروت ZR1 به‌قدری قدرتمند بود که شایستگی ورود به بهترین سوپراسپرت‌های جهان را پیدا کند؛ در واقع این مدل بازگشت شکوهمند صنعت خودروسازی آمریکا به صحنه‌ی خودروهای اسپرت بود که از سال ۱۹۷۰ به فراموشی سپرده شده بود.

فورد SVT موستانگ کبرا – نابودگر

Ford Mustang Cobra SVT / فورد موستانگ کبرا

تیم مهندسی دپارتمان خودروی‌های ویژه‌ی فورد (Special Vehicle Team) یا به اختصار SVT در سال ۲۰۰۳ با اضافه کردن سوپرشارژر به موستانگ کبرا، یک نابودگر (ترمیناتور) ۳۹۰ اسب بخاری عرضه کرد. این لقب توسط تیم مهندسی دپارتمان SVT انتخاب شد تا برازنده‌ی سریع‌ترین خودروی جاده‌ای و تولید انبوده آن دوره‌ی آمریکا باشد. بر اساس نظر مدیران ارشد فورد، لقب نابودگر عمومی شد و حتی امروز هم مدل‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ این خودرو با نام نابودگر خرید و فروش می‌شوند.

ساب 92X - سابارو

ساب / SAAB 92X

همانطور که احتمالاً حدس زده‌اید، مدل 92X ساب ترکیبی از تلاش تیم‌های مهندسی ساب و سوبارو است. در دهه ۱۹۹۰ برندهای سوئدی ساب (SAAB) و سوبارو به عنوان زیرمجموعه‌ی گروه خودروسازی جنرال موتورز فعالیت می‌کردند. ساب 92X در اصل نسل دوم سوبارو ایمپرزا هاچ‌بک بود که با زبان طراحی ساب تولید شد. لقب «سابارو» توسط طرفداران این دو برند خوش‌نام بر سر زبان‌ها افتاد. 92X ساخت ژاپن با طراحی سوئد (طراحی توسط مایکل مایر که در حال‌حاضر مدیر تیم طراحی پورشه است) یکی از ایمن‌ترین خودروهای جهان است.

فراری 250 GT SWB – ون نانوایی

Ferrari 250 Gt SWB / فراری

طرح بدنه‌ی منحصربه‌فرد و آیرودینامیک کم‌بک (Kammback) که توسط مهندسان آلمانی به وجود آمد در طراحی نمونه‌ی خاص مسابقه‌ای فراری 250 GT SWB استفاده شد. این مدل که همانند بی‌ام‌و Z3 کوپه لقب جالبی پیدا کرد، اصلاً به یک «ون نانوایی» شباهت نداشت. فراری نانوایی که فقط یک نسخه از آن ساخته شد، هیچ نانی را جابه‌جا نکرد ولی در چند مسابقه‌ی اتومبیلرانی مهم مانند رقابت‌های ۲۴ ساعته‌ی لمانز و ۱۰۰۰ کیلومتر پاریس شرکت داده شد.

فورد 1932 – دوس کوپ (دومین کوپه)

فورد 1932

در سال ۱۹۳۲ فورد سه مدل مختلف عرضه کرد که دومین مدل آن اولین فورد تاریخ با پیشرانه‌ی V8 سرصاف (سوپاپ‌ها به جای سرسیلندر در کنار پیستون در بلوک قرار داشت) این برند آمریکایی است. با گسترش فرهنگ خودروهای هات‌راد (Hotrod)  آمریکایی، طرفداران این نوع خودروها لقب «دوس کوپ» را به فورد 1932 دادند. دوس به دومین مدل 1932 و کوپ، به کوپه بودن آن اشاره داشت. خودروهای کوپه در تلفظ آمریکایی انگلیسی، کوپ خوانده می‌شوند. فورد 1932 یکی از مشهورترین خودروهای هات‌راد آمریکا است.

لامبورگینی LM002 – رمبو لمبو

Lamborghini LM002 / لامبورگینی

اولین شاسی‌بلند برند ایتالیایی لامبورگینی اصلاً به‌مانند جدیدترین شاسی‌بلند گاو ایتالیایی خشمگین؛ اوروس (Urus) نبود. بدنه‌ی عضلانی و بزرگ در کنار تایرهای پهن و پیشرانه‌ی ۱۲ سیلندر V شکل لامبورگینی، LM002 را به لقب رمبوی لامبورگینی مشهور کرد. همانطور که مشخص است، «رمبو لمبو» لقب خود را مدیون طرفداران خودرو در دهه‌ی ۱۹۸۰ و البته دوست‌داران سری فیلم‌های رمبو (Rambo) با هنرپیشگی سیلوستر استالونه است. با اینکه استالونه همچنان به ساخت فیلم‌های مشابه رمبو ادامه می‌دهد، ولی مقامات لامبروگینی با معرفی دومین شاسی بلند خود موسوم به اوروس، مسیر دیگری را انتخاب کرده‌اند.

سوبارو ایمپرزا WRX – اسکوبی، رکس، چشم حشره‌ای

Subaru Impreza WRX

دو مدل ایمپرزا استاندارد و WRX سوبارو در نسل‌های مختلف با اسم‌های مستعار مختلفی همراه شده‌اند که تمام این لقب‌ها توسط آمریکایی‌ها به این مدل نسبت داده شد. اسکوبی به اسکوبی-دوو (Scooby-Doo) سگ کارتونی سری انیمیشن معروف آمریکایی،‌ رکس به توانایی‌های فنی فوق‌العاده‌ی این مدل در جاده و آف‌رود و چشم حشره‌ای به چراغ‌های گرد نسل دوم ایمپرزا (مدل ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳) اشاره دارد. آمریکایی‌ها نسل‌های مختلف ایمپرزا و WRX را با اشاره به طراحی چراغ‌های جلو به القاب چشم قطره‌ای، چشم شاهینی و نگاه خیره می‌شناسند.

شورولت کوروت Z06 – وحشی بزرگ

شورولت کوروت / Chevrolet Corvette

در فرهنگ امریکایی، واژه‌ی Nasty به معنای کثیف، وحشی و سریع به کار می‌رود، اما برای تعریف مثبت از ویژگی‌ها نیز کاربرد دارد. لقب محاوره‌ای «وحشی بزرگ» (Big Nasty) برای اولین بار، هنگام رونمایی کوروت Z06 در نمایشگاه خودروی دیترویت ۲۰۱۴ توسط مارک ریوس، نایب رئیس جنرال موتورز عنوان شد. مشخص نیست که این لقب از پیش تعیین شده بود یا فقط یک عنوان تبلیغاتی برای توصیف ویژگی‌های فنی کوروت بوده است اما «وحشی بزرگ» ماندگار شد و بدون شک بسیار برازنده‌ی کوروت Z06 با پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل سوپرشارژ با قدرت ۶۲۵ اسب بخار است.

تویوتا MR2 – آقای شماره ۲

Toyota MR2

مدل اسپرت، دو سرنشینه و موتورمیانی MR2 تویوتا در سه نسل عرضه شد و طرفداران بسیاری در تمام جهان پیدا کرد. کد MR2 به‌طور رسمی بیانگر موتور میانی، دوسرنشینه و محور عقب بودن این خودروس اسپرت ژاپنی است ولی به‌دلیل عملکرد فنی بی‌نظیر و شهرت آن در بین طرفداران خودروهای ژاپنی لقب آقای شماره‌ 2 یا M.r Two به آن داده شد.

نیسان GT-R  - گودزیلا

Nissan GT-R / نیسان جی تی آر

لقب «گودزیلا» به‌عنوان هیولای خاص فرهنگ ژاپن اولین بار به مدل نیسان اسکلای‌لاین نسخه‌ی R32 از  GT-R نسبت داده شد. در اوایل دهه‌ی ۱۹۹۰ بود که نسخه‌ی مسابقه‌ای GT-R R32 با ۶۰۰ اسب بخار قدرت در مسابقات اتومبیلرانی بدون رقیب به‌پیش می‌تاخت. نا مستعار گودزیلا تا جدیدترین مدل نیسان GT-R ادامه یافته است تا نمایانگر هیولای ژاپنی مدرن باشد.

پونتیاک GTO – بُز

Pontiac GTO / پونتیاک

هنوز منبع اصلی این لقب عجیب برای یکی از زیباترین خودروهای عضلانی آمریکا مشخص نیست. مدل GTO برای اولین بار در نسل دوم پونتیاک تمپست عرضه شد و با نام مستعار Goat به معنی بز، در بین آمریکایی‌ها شهرت یافت. با اینکه شباهتی بین بز و هیولای GTO وجود ندارد، ولی قدمت این لقب به اندازه‌ی پونتیاک GTO است.

پونتیاک فایربرد ترنزاَم – فریاد پرنده

Pontiac Firebird Trans Am

پکیج بهینه‌سازی پونتیاک فایربرد (پرنده‌ی آتش: FireBird) نسخه‌ی ترنزام (Trans Am) و طرح مشهور فریاد پرنده (Screaming Chicken)‌ روی درب کاپوت، همیشه یادآور یک خودروی آمریکایی پرقدرت بوده است. لقب «پرنده‌ی فریادزننده» به طرح عقاب روی کاپوت اشاره دارد که درواقع اصلاً توصیف مناسبی برای آن نیست. با این‌حال فایربرد با این طرح معروف دهه‌ی ۱۹۷۰ در تاریخ ماندگار شد.

فولکس واگن تایپ 1 – بیتل (سوسک) و قورباغه

Volkswagen Beetle - Type 1 / فولکس واگن بیتل - تایپ 1

امروزه خودروی افسانه‌ای و مردمی فولکس واگن که به دستور آدولف هیتلر ساخته شد با نام بیتل (Beetle) به معنی سوسک شناخته می‌شود، اما در واقع نام رسمی این مدل، فولکس واگن تایپ 1 بود. لقب سوسک از آلمان (Käfer، به آلمانی) به تمام نقاط جهان رسید. برخلاف نام‌های مستعار سوسک، حشره و 1302 در کشورهای مختلف جهان، فولکس واگن تایپ 1 فقط در ایران به نام «فولکس قورباغه‌ای» معروف است.





تاريخ : دو شنبه 13 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |