نگاهی کوتاه به خط تولید گوشی‌های هوشمند اوپو

اوپو یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تلفن همراه است و همواره در میان پنج تولیدکننده‌ی برتر جای داشته است؛ پس می‌توانیم نتیجه بگیریم که این شرکت آگاهی خوبی از چند و چون تولید گوشی‌ هوشمند در حجم بالا دارد و از فرایندهای کنترل کیفی پیش از تولید انبوه نیز آگاه است. اخیرا این تولیدکننده‌ی چینی خبرنگاران وب‌سایت Android Headlines را به شنژن چین، شهری که مقر اوپو نیز در آن واقع است دعوت کرده تا به آن‌ها اجازه دهد پیش از عرضه‌ی جهانی اوپو آر ۱۵، نگاهی به چند و چون تولید محصولات این شرکت در کارخانه‌‌اش داشته باشند. شرکت‌های دیگر نیز تور خط تولید برای رسانه‌ها برگزار می‌کنند؛ اما اوپو امکان بررسی عمیق‌تر خط تولید را فراهم کرده است که موجب جالب‌تر شدن این گشت و گذار می‌شود.

 

تولید گوشی‌های هوشمند اوپو

مانند دیگر گوشی‌ها، تولید گوشی‌های اوپو نیز با برد مدار چاپی (PCB) و ساخت برد اصلی (Motherboard) آغاز می‌شود. برد اصلی گوشی‌های هوشمند، مانند لپ‌تاپ‌ها و رایانه‌های شخصی، اکثر قطعات از جمله رم، پردازنده و حافظه‌ی ذخیره‌سازی را روی خود جای می‌دهد. پس شکی نیست که این قطعه یکی از اصلی‌ترین اجزای گوشی هوشمند است. پس از تولید، قطعات مورد بررسی قرار می‌گیرند تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای مربوطه رعایت شده‌اند. اوپو توضیحات کاملی در رابطه با این استانداردها ارائه نکرد؛ اما آن‌ها ضمن حصول اطمینان از کار کردن قطعات، مطمئن می‌شوند که از کیفیت بالایی نیز برخوردار هستند.

ویترین بردهای اصلی گوشی اوپو

اوپو ویترینی زیبا از بردهای اصلی تولیدشده برای گوشی‌های مختلف این شرکت آماده کرده که بردهای تمام گوشی‌های اوپو (به‌جز اوپو آر ۱۵) در آن به نمایش گذاشته شده‌ است. مورد مشهود در این ویترین، کوچک‌تر شدن تدریجی این بردها است که البته حاصل کوچک شدن قطعات مورد استفاده در آن‌ها است. برای مثال، در تصویر ذیل می‌توانید تفاوت اندازه‌ی برد اصلی اوپو فایند ۷ را که اولین گوشی این شرکت بود با اندازه‌ی برد گوشی هوشمند اوپو آر ۱۱ مقایسه کنید. همان‌گونه که انتظار می‌رود و در تصاویر نیز مشخص است، ابعاد این بردهای اصلی به‌طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. این کاهش ابعاد نشانگر نیاز به توجه و دقت بیشتر به جزئیات در تولید این بردها است.

برد اوپو فایند ۷ و اوپو آر ۱۱

سمت راست: برد اصلی اوپو آر ۱۱؛ سمت چپ: برد اصلی اوپو فایند ۷

اوپو در خط تولید گوشی‌های خود از تعدادی ربات نیز کمک می‌گیرد؛ اما این ربات‌ها از نزدیک توسط انسان‌ها مورد نظارت قرار می‌گیرند تا اطمینان حاصل شود که همه‌چیز به‌درستی انجام می‌شود. این مسئله نشان‌دهنده‌ی تلاش و توجهی است که وقف تولید هر گوشی هوشمند می‌شود. تولید هر گوشی هوشمند مدت‌زمان قابل توجهی به طول می‌انجامد؛ اما پس از تولید نیز کار تمام نمی‌شود؛ چرا که اوپو باید اطمینان حاصل کند این گوشی‌ها از کیفیت بالایی برخوردار هستند.

کنترل کیفی

پس از تولید محصول، باید اطمینان حاصل شود که این محصول قابل فروش است. امروزه اوپو تک‌تک گوشی‌های تولیدشده را چک نمی‌کند؛ اما از هر مجموعه‌، تعدادی را به‌صورت تصادفی انتخاب می‌کند و آزمون‌های کنترل کیفی روی آن‌ها انجام می‌شود. اگر یکی از گوشی‌های انتخاب‌شده نتواند آزمون کنترل کیفی را با موفقیت پشت سر بگذارد، تمام آن مجموعه‌ را از رده خارج می‌کند و تا زمان پیدا شدنِ دلیل نقص یا نقائص موجود و رفع آن، تولید متوقف می‌شود. این کار اجازه می‌دهد از بروز مشکلاتی همچون خم شدن گوشی یا خرد شدن آن پس از افتادن از ارتفاعاتِ کم جلوگیری شود.

طی فرایند کنترل کیفی، اوپو ۱۳۰ آزمون مختلف را به انجام می‌رساند. این آزمون‌ها شامل اتفاقات روزمره‌ای می‌شود که برای گوشی‌های هوشمند می‌افتد؛ برای مثال می‌توان به رها کردن گوشی پس از خارج کردن آن از جیب اشاره کرد. در این مرحله صرفا به یک‌ بار رها کردن بسنده نمی‌شود؛ برای مثال، آزمون رها شدن گوشی از ارتفاع ۷ سانتیمتری ۲۸۰۰ بار تکرار می‌شود. پس از انجام این آزمون، شخصی گوشی را بررسی می‌کند تا از صحت و سلامت آن اطمینان حاصل کند. اوپو از یک ماشین تکان‌دهنده نیز استفاده می‌کند و گوشی‌های تولیدشده ۱۵۰ بار تکان داده می‌شوند. طی آزمون مقاومت در برابر آب، آب روی گوشی‌ها اسپری می‌شود و پس از آن سلامت گوشی مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین گوشی‌ها سه روز پس از اسپری شدن و زمانی که آب کاملا بخار شده است، مجددا بررسی می‌شوند. به‌طور کلی، این آزمون‌ها هرچند وقت‌گیر هستند؛ اما انجام آن‌ها کاری اساسی و مورد نیاز است.

آزمون‌های گوشی‌های اوپو

یکی دیگر از آزمون‌های انجام‌شده توسط اوپو، مقاومت محیطی است؛ در این آزمون اوپو گوشی‌ها را در اتاقی که از حد معمول داغ‌تر و مرطوب‌تر است مورد بررسی قرار می‌دهد. در این اتاق دمای هوا روی ۵۵ درجه و میزان رطوبت روی ۹۵ درصد تنظیم شده است. هرچند اغلب افراد چنین دمایی را تجربه نمی‌کنند؛ اما اوپو می‌خواهد مطمئن شود که گوشی‌هایش در دما و رطوبت بالا نیز کار می‌کنند. اهمیت این آزمون به این مسئله بازمی‌گردد که با افزایش دمای محیط، دمای گوشی نیز افزایش می‌یابد و در صورت بالا رفتن دمای گوشی از حدی خاص، خطراتی همچون انفجار کاربران را تهدید خواهند کرد. به کمک این آزمون اطمینان حاصل می‌شود که گوشی بیش از اندازه گرم نخواهد شد و در دمای بالا نیز امکان استفاده‌ی امن از گوشی وجود خواهد داشت.

در آزمایشگاه کنترل کیفی اوپو تعداد زیادی از کارکنان مشغول بررسی گوشی‌هایی هستند که آزمون‌های مختلف را طی کرده‌اند. این کار شاید خسته‌کننده به‌ نظر برسد؛ اما پیش از ارسال گوشی برای فروشندگان و فروش اینترنتی آن‌ها، انجام این بررسی‌ها ضروری است. بدیهی است که عدم انجام این آزمون‌ها می‌تواند به عدم کارکرد مناسب گوشی منتهی شود و چنین مسئله‌ای اطمینان کاربران به برند اوپو را خدشه‌دار خواهد کرد. در هر حال، مشاهده‌ی آزمون‌های انجام‌شده روی گوشی‌ها پیش از ارسال آن‌ها جهت فروش جالب است.

اوپو

جمع‌بندی

پیش از ارسال گوشی‌های هوشمند برای افرادی که آن‌ها را به‌صورت اینترنتی خریداری کرده‌اند یا عرضه به فروشگاه‌هایی که این گوشی‌ها را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند، مراحل زیادی برای تولید و آزمایش این محصولات طی می‌شود. فرایند تولید و بررسی گوشی‌ها بسیار جالب و در عین حال وقت‌گیر است. اما انجام آزمون‌های کیفی نیز ضروری است؛ چرا که باید از توانایی گوشی‌ها برای دوام آوردن در استفاده‌ی روزمره اطمینان حاصل کرد. این آزمون‌ها در گذر زمان و با توجه به نیازهای مصرف‌کنندگان و تولیدکننده دست‌خوش تغییر می‌شوند. برای مثال، پس از مشکل خم شدن آیفون‌هایاپل که با عنوان Bendgate شناخته می‌شد، بسیاری از تولیدکنندگان، از جمله اوپو، آزمون بررسی مشکل خم شدن در گوشی‌ها را به رویه‌ی کنترل کیفی‌ اضافه کردند. این‌ها همه تلاش‌هایی هستند تا بهترین محصول در اختیار مصرف‌کننده قرار گیرد. از سویی با افزایش رضایت مصرف‌کنندگان از یک برند، احتمال انتخاب گوشی بعدی از همان برند افزایش خواهد یافت.

در انتها شما را به تماشای تصاویر خط تولید و مراحل آزمایش گوشی‌های اوپو دعوت می‌کنیم.

خط تولید

آزمون‌های کیفی





تاريخ : چهار شنبه 15 فروردين 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |