بررسی ردمی نوت 5 و ردمی 5 پلاس شیائومی

ردمی نوت 5 و ردمی 5 پلاس شیائومی، گوشی‌های میان‌رده‌ی خوش‌ساختی هستند که قیمت‌گذاری معقولشان، خرید آن‌ها را برای طیف گسترده‌ای از کاربران توجیه می‌کند.

وقتی سخن از گوشی‌های میان‌رده و حتی اقتصادی به میان می‌آید، چینی‌ها با غرور سر خود بالا می‌گیرند. شرکت‌های چینی همچون شیائومی و هواوی در ابتدا بازار داخلی را هدف قرار دادند و به مرور بازارهای کلیدی دیگر را نیز به قلمرو خود اضافه کردند. قیمت شاید برای خریداران گوشی‌های پرچم‌دار و لوکس اصلی‌ترین مؤلفه محسوب نشود؛ اما علاقه‌مندان به گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده، قیمت را یکی از مهم‌ترین دلایل خرید گوشی‌های خود می‌دانند. موفقیت‌ سری گوشی‌‌های ردمی شیائومی به اندازه‌ای پرسروصدا بوده است که بسیاری شیائومی را با این سری از گوشی‌ها می‌شناسند. گوشی‌های سری ردمی شیائومی عموما به شارژدهی و سخت‌افزار بهتر خود نسبت به رقبا شهرت دارند؛ اما ترکیب این ویژگی‌ها با نمایشگر بزرگ طیف گسترده‌تری از کاربران را به سوی این گوشی‌ها کشیده است.

نگاه فرامرزی شیائومی، این شرکت چینی را به یکه‌تاز بازار کشورهایی همچون هند مبدل کرد؛ عبور شیائومی از غول بی‌رحم کره‌ای‌ها یعنی سامسونگ در هند نشان داد که تقاضا برای گوشی‌های ارزان‌قیمت هنوز هم بالا و قابل توجه است. ردمی نوت ۵ پرو، ردمی ۵ پلاس و ردمی نوت ۵ سه گوشی متمایز هستند؛ ردمی ۵ پلاس در برخی بازارها به دلیل محبوبیت سری ردمی نوت با نام ردمی نوت ۵ نیز شناخته می‌شود؛ در این بررسی ما از نام ردمی ۵ پلاس برای اشاره به این محصول استفاده کرده‌ایم. ردمی نوت ۵ مورد بررسی ما نیز با نام‌ «Redmi Note 5 AI Dual Camera» یا نسخه‌ی چین ردمی نوت ۵ شناخته می‌شود.

ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus

تراشه‌‌های سری ۶۰۰ کوالکام، بدنه‌ی فلزی در کنار نمایشگرهای ۶ اینچی کشیده از مهم‌ترین ویژگی‌های این دو گوشی‌ محبوب شیائومی هستند. ردمی ۵ پلاس مورد بررسی ما به تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۲۵، ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۶۴ گیگابایت حافظه‌‌ی ذخیره‌سازی مجهز شده است و در طرف مقابل ردمی نوت ۵ با تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۳۶، ۳ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی در اختیار زومیت قرار گرفت. نسخه‌ی مجهز به دوربین دوگانه‌ی ردمی نوت ۵ به لطف دوربین دوگانه‌ی خود علاقه‌مندان به عکاسی را هدف گرفته است؛ اما آیا این دوربین توانمند است؟ آیا موفقیت‌های سری ردمی بار دیگر تکرار شده است؟ در بررسی پیش رو به بررسی نقاط ضعف و قوت این دو گوشی خواهیم پرداخت.

ردمی ۵ پلاس و ردمی نوت ۵ توسط فروشگاه موبوتل برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

مقایسه

 ردمی نوت 5 شیائومی (نسخه چین)ردمی 5 پلاس شیائومی
عرضه 
معرفی 2018, مارس 2017, دسامبر
وضعیت موجود. عرضه شده در مارس 2018 موجود. عرضه شده دسامبر 2017
بدنه 
ابعاد 158.6 در 75.4 در 8.1 میلی‌متر 158.5 در 75.5 در 8.1 میلی‌متر
وزن 181 گرم 180 گرم
سیم‌کارت دو سیم‌کارته‌ی هیبریدی (نانو-سیم, همزمان یکی فعال) دو سیم‌کارته‌ی هیبریدی (نانو-سیم, همزمان یکی فعال)
نمایشگر 
نوع IPS LCD لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ IPS LCD لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ
سایز 5.99 اینچ (~77.4% نسبت نمایشگر به بدنه) 5.99 اینچ (~77.4% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 1080 در 2160 پیکسل, نسبت تصویر 18 به 9 (~403 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) 1080 در 2160 پیکسل, نسبت تصویر 18 به 9 (~403 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
محافظ کورنینگ گوریلا گلس (نسخه‌ی نامشخص) کورنینگ گوریلا گلس (نسخه‌ی نامشخص)
  - MIUI 9 - MIUI 9
پلتفرم 
سیستم‌عامل اندروید 8.0 (اوریو) اندروید 7.1.2 (نوقا)
تراشه Qualcomm SDM636 Snapdragon 636 Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625
پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای 1.8 گیگاهرتز Kryo 260 8 هسته‌ای 2.0 گیگاهرتز Cortex-A53
پردازنده گرافیکی Adreno 509 Adreno 506
حافظه 
درگاه حافظه میکرو اس‌دی, تا 256 گیگابایت (استفاده از شیار دوم سیم‌کارت) میکرو اس‌دی, تا 128 گیگابایت (استفاده از شیار دوم سیم‌کارت)
حافظه داخلی 64 گیگابایت, 4/6 گیگابایت رم یا 32 گیگابایت, 3 گیگابایت رم 64 گیگابایت, 4 گیگابایت رم یا 32 گیگابایت, 3 گیگابایت رم
دوربین 
اصلی دوگانه : 12 مگاپیکسل (f/1.9, 1.4 μm) و 5 مگاپیکسل (f/2.0, 1.12 μm), فوکوس دوال پیکسل با تشخیص فاز, فلش LED 12 مگاپیکسل (f/2.2), فوکوس خودکار با تشخیص فاز, فلاش دوگانه‌ی LED
قابلیت‌ها برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, پاناروما, HDR برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره و لبخند, HDR, پاناروما
ویدیو 1080p@30fps 1080p@30fps
سلفی 13 مگاپیکسل, فلش LED, 1080p 5 مگاپیکسل, 1080p
صدا 
جک ۳.۵ میلی‌متری بله بله
  - لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی - لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی
باتری 
باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت
قابلیت‌ها 
حسگرها حسگر اثرانگشت (پشت گوشی), شتاب‌سنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطب‌نما حسگر اثرانگشت (پشت گوشی), شتاب‌سنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطب‌نما
  - شارژ سریع باتری (Quick Charge 2.0) - پخش‌کننده‌ی DivX/Xvid/MP4/H.265 - پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/eAAC+/FLAC - ویراستار عکس و فیلم - نمایش‌دهنده‌ی اسناد - شارژ سریع باتری 5V/2A - پخش‌کننده‌ی DivX/Xvid/MP4/H.265 - پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/eAAC+/FLAC - ویراستار عکس و فیلم - نمایش‌دهنده‌ی اسناد
شبکه 
فناوری GSM / CDMA / HSPA / LTE GSM / CDMA / HSPA / LTE
اتصالات 
شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, دو بانده, WiFi Direct, هات‌اسپات Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, هات‌اسپات
بلوتوث 5,0, A2DP, LE 4.2, A2DP, LE
GPS بله, با A-GPS, GLONASS, BDS بله, با A-GPS, GLONASS, BDS
رادیو رادیو اف‌ام رادیو اف‌ام
USB microUSB 2.0 microUSB 2.0
متفرقه 
رنگ‌ها سیاه, طلایی, رز گلد, آبی سیاه, طلایی, آبی, رز گلد
محدوده قیمت حدود 180 یورو  

 

طراحی

مرز بین محصولات بالارده و میان‌رده روز به روز در حال کم‌رنگ شدن است و شرکت‌های چینی، همچون شیائومی و هواوی نقشی غیر قابل انکار در پیشبرد این پروسه دارند. برخلاف سال‌های نه‌چندان دور که شاهد عرضه‌ی محصولاتی با کیفیت نه‌چندان مطلوب و سخت‌افزاری ضعیف در دسته‌ی گوشی‌های هوشمند میان‌رده و پایین‌رده بودیم، امروزه بازار محصولات میان‌رده، کالا‌های بسیار خوش‌ساخت و توانمندی به خود می‌بیند؛ محصولاتی که از بسیاری جهات می‌توانند با پرچم‌داران سال‌های قبل برابری کنند. شیائومی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مهره‌ها در دسته‌ی میان‌رده و پایین‌رده، به عرضه‌ی گوشی‌های هوشمندی با ویژگی‌های قابل توجه و قیمت پایین معروف است؛ امری که با کاهش شدید حاشیه‌ی سود میسر می‌شود.

ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus

با قوت گرفتن ترند استفاده از نمایشگر کشیده با حاشیه‌های باریک، شرکت‌های مختلف این روند را به محصولات میان‌رده و پایین‌رده‌ی خود نیز آورده‌اند، ردمی ۵ پلاس و ردمی نوت ۵ نیز از این قاعده مسثتنا نیستند و از نمایشگر‌ ۵.۹۹ اینچی با نسبت تصویر ۱۸:۹ و گوشه‌های گرد بهره می‌برند. حاشیه‌های اطراف نمایشگر نسبت به نسل‌های قبل باریک‌تر شده است؛ اما باز هم نمی‌توان آن‌ها را با محصولات بالارده‌ مقایسه کرد. در حقیقت فُرم نمایشگر و حاشیه‌های آن، به‌خصوص در مدل مشکی ردمی نوت ۵، ما را به یاد پیکسل ۲ ایکس‌ال می‌اندازد. از نمایشگر هر دو گوشی پوشش گوریلا گلس 2.5D محافظت می‌کند؛ اما متأسفانه نوع آن مشخص نیست.

ردمی نوت ۵ و ردمی ۵ پلاس، میان‌رده‌های خوش‌ساخت شیائومی، برمبنای همان اصول آشنای چینی‌ها تولید و روانه‌ی بازار شده‌اند. هر دو گوشی بدنه‌ای فلزی دارند؛ اما شیائومی در لبه‌ی بالا و پایین آن‌ها نوار باریکی را از جنس پلاستیک در نظر گرفته است تا گوشی به‌لحاظ آنتن‌دهی دچار مشکل نشود. چینی‌ها تلاش بسیاری کرده‌اند تا طراحی نهایی ردمی نوت ۵ و ردمی ۵ پلاس، حس یک کالای پریمیوم را به کاربر القاء کند؛ البته تلاش آن‌ها بی‌ثمر نبوده است و لبه‌‌های خمیده‌ی پنل پشتی در کنار جنس فلزی آن، در دست گرفتن گوشی را به تجربه‌ای خوشایند بدل می‌کند.

ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus
ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus
ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus
ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus

پنل پشتی هر دو دستگاه، ظاهر مینیمالیستی و ساده‌ای دارد و در آن تنها می‌توان ماژول دوربین، فلش LED، حسگر اثر انگشت و لوگوی «mi» را یافت. دوربین تکی ردمی ۵ پلاس در میانه‌ی لبه‌ی بالا، بالای فلش LED و حسگر اثر انگشت جای دارد و به‌میزان ناچیزی از سطح گوشی بیرون زده است؛ اما دوربین دوگانه‌ی ردمی نوت ۵ گوشه‌ی سمت چپ با چینشی عمودی جای دارد؛ نکته‌ی جالب توجه در مورد ماژول دوربین این گوشی، چینش مشابه آن با دوربین آیفون ۱۰ و جای گرفتن فلش LED بین دو سنسور دوربین است.

در لبه‌ی سمت راست هر دو گوشی کلیدهای کنترل صدا و پاور جای دارند، این کلیدها بازخورد مناسبی دارند و فشردن آن‌ها با حس خوشایندی همراه است. لبه‌ی سمت چپ ردمی ۵ پلاس و ردمی نوت ۵ از درگاه سیم‌کارت میزبانی می‌کند. شیائومی پورت اینفرارد را نیز برای هر دو گوشی در نظر گرفته است که در لبه‌ی بالا قرار دارد و می‌توان از آن برای کنترل لوازم خانگی، نظیر تلویزیون استفاده کرد. لبه‌ی پایین هر دو گوشی از اسپیکر، میکروفون و پورت microUSB میزبانی می‌کند؛ بنابراین خبری از USB-C نیست.

نمایشگر

ردمی نوت ۵ و ردمی ۵ پلاس به نمایشگرهای ۵.۹۹ اینچی IPS LCD ساخت Tianma با نسبت ۱۸ به ۹ مجهز شده‌اند. برخلاف تصور نمایشگرهای این دو گوشی تنها در ابعاد یکسان هستند و تفاوت‌هایی در بحث روشنایی و دقت رنگ با یکدیگر دارند. نمایشگرهای فول اچ‌دی پلاس با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل هر دو گوشی تصاویر شارپی ارائه می‌دهد و به لطف تراکم ۴۰۳ پیکسل بر اینچ هیچگاه در استفاده‌ی روزمره مرز پیکسل‌ها آزارتان نخواهد داد. چینی‌ها به‌خوبی خود را با ترند سال گذشته‌ی دنیای گوشی‌ها یعنی نمایشگر‌ ۲ به ۱ تطبیق دادند و گوشی‌های سری ردمی نیز از این تغییرات بی‌نصیب نمانده است؛ نمایشگرهای کشیده علاوه بر بهبود ارگونومی دستگاه به تجربه‌ی لذت‌بخش مشاهده‌ی ویدئو و محتوای وب کمک کرده است.

طبق روال بررسی‌های زومیت، ابتدا دو گوشی را از نظر روشنایی نمایشگر و توانایی تولید رنگ مشکی مورد ارزیابی قرار می‌دهیم. ردمی ۵ پلاس و ردمی نوت ۵ از نظر روشنایی حداکثر عملکرد متوسطی دارند و این مسئله به‌خوبی در اولین استفاده خود را نشان می‌دهد؛ حداکثر روشنایی ردمی ۵ پلاس در حالت تنظیم خودکار با ۳۰ نیت افزایش نسبت به حالت دستی به ۴۰۵ نیت می‌رسد؛ نکته‌‌‌ی جالب در بررسی این نمایشگر افزایش قابل توجه روشنایی رنگ مشکی در حالت تنظیم خودکار روشنایی است؛ این مسئله باعث شده بهترین نسبت کنتراست در حالت دستی به دست آید. روشنایی حداکثر نمایشگر ردمی نوت ۵ در حالت خودکار و دستی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و ابزار تست ما عددی در حدود ۳۷۰ نیت را برای این گوشی ثبت کرد؛ از نظر عمق رنگ مشکی ردمی نوت ۵ کمی بهتر از ردمی ۵ پلاس عمل کرد.

ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus

نمایشگر هر دو گوشی در بحث حداقل روشنایی بسیار توانمند عمل می‌کند؛ به‌طوری که روشنایی ۰.۸ نیتی آن‌ها ما را شگفت‌زده کرد. چینی‌ها قابلیتی با نام «Reading mode» را برای فیلتر کردن نور آبی نمایشگر تعبیه کرده‌اند که استفاده از گوشی را در محیط‌های تاریک راحت‌تر می‌کند؛ علاوه بر امکان تغییر شدت فیلتر، کاربر قادر به زمان‌بندی آن نیز خواهد بود. نسبت کنتراست Native به‌دست‌آمده با الگوی ANSI نشان از عملکرد تقریبا مشابه این دو گوشی با یکدیگر و دیگر میان‌رده‌های موفق بازار دارد؛ ارقام ۱۲۴.۴ و ۱۲۴ به‌دست‌آمده برای ردمی نوت ۵ و ردمی ۵ پلاس در بازه‌ی گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی معقول و مناسب ارزیابی می‌شوند. خوانایی هر دو گوشی زیر نور خورشید متوسط ارزیابی می‌شود و نمی‌توان آن را با بهترین‌های این بخش مقایسه کرد. برای مقایسه‌ی کنتراست، روشنایی و دقت رنگ نمایشگر این گوشی‌ها با دیگر میان‌رده‌ها و نمونه‌های اقتصادی بازار از جدول زیر استفاده کنید. در بخش «Contrast & colors» در تنظیمات نمایشگر سه گزینه‌ی زیر به چشم می‌خوردند:

  • Automatic contrast؛ حالت پیش‌فرض که کنتراست را نسبت به نور محیط تنظیم می‌کند.
  • Increased contrast؛ با انتخاب این گزینه کنتراست افزایش پیدا می‌کند.
  • Standard؛ حالتی با کنتراست ثابت است و کم‌ترین خطای رنگ را دارد.
روشنایی نمایشگرWhite, 0%Black, 100%, ManualWhite, 100%, ManualBlack, 100% AutoWhite, 100%, AutoMax Native ContrastAvg. Color Error
(Std. Mode / Most Accurate)
Redmi Note 5 0.87 2.95 367 3 372 124.4 4
4.3 (Standard Mode)
Redmi 5 Plus 0.83 3.2 377 4.52 405 124 4.2
4.7 (Standard Mode)
Honor 9 Lite 1.8 3.02 352 3.02 352 116.6 6.9
6.9
Y7 Prime 2018 1.6 2.02 310 2.02 310 153.5 8.5
8.5
Nova 3e 1.42 3.03 325 3.03 325 107 4.8
4.8
Xperia XA2 Ultra 4.82 4.75 603 4.75 603 127 5.7
3.8 (Standard Mode)
Xperia XA2 3.42 4.26 482 4.26 482 113 6.4
4.1 (Standard Mode)
Redmi Note 5A 1.2 3.45 391 3.50 400 116 -
Honor 7X 2.66 2.04 290 2.09 292 142 -
P smart 2.43 3.94 522 3.95 522 132 5.6
5.6
Zenfone Max Plus 6.5 3.58 378 3.23 354 105.6 -
Xperia XA1 Ultra 23.3 3.95 470 3.96 470 118 -
Galaxy A8+ 2018 2.53 0 568 0 795 -
Galaxy A8 2018 2.60 0 570 0 763 -
Honor 9 2.48 3.87 479 3.87 480 124 -
Mate 10 lite 2.42 1.92 279 1.92 283 147 -
Xperia XA1 Plus 32 3.52 432 3.61 443 122 -
Neffos X1 lite 5.76 4.18 283 4.23 292 67.7 -
Nova 2 Plus 2.30 3.96 483 4 486 121 -
Nokia 5 1.9 6.12 565 5.2 567 91.1 -

همانطور که گفته شد، تنظمیات رنگ و کنتراست هر دو گوشی به‌صورت پیش‌فرض در حالت Automatic contrast قرار دارد؛ در این حالت ردمی ۵ پلاس و ردمی نوت ۵ به ترتیب ۹۹.۹ و ۹۹.۸ درصد فضای رنگ sRGB را پوشش می‌دهند. بیشترین پوشش فضای رنگی در حالت کنتراست استاندارد و به ترتیب ۹۶ و ۱۰۶ به دست می‌آید. در مسئله‌ی دقت رنگ نیز کم‌ترین خطا مربوط به حالت کنتراست استاندارد است؛ میانگین خطای نمایش رنگ در این حالت برای ردمی ۵ پلاس و ردمی نوت ۵ به ترتیب ۴.۲ و ۴ به دست آمد که عددی رضایت‌بخش برای گوشی‌هایی با این برچسب قیمتی محسوب می‌شود. رنگ سفید در هر دو نمایشگر به سردی گرایش دارد و خطا در نمایش آن تقریبا زیاد است. طبق بررسی‌های ما بیشترین میزان روشنایی رنگ سفید در هر دو گوشی در حالت کنتراست خودکار به دست آمد و رنگ مشکی نیز در این حالت بهتر از حالت‌های دیگر به نمایش درآمد.

اسپیکر

اسپیکر هر دو گوشی ردمی نوت ۵ و ردمی ۵ پلاس از نوع تک‌کاناله است و در لبه‌ی پایینی کنار پورت microUSB گوشی جای دارد، هر دو گوشی در زمینه‌ی بلندی صدا، عملکرد مطلوبی از خود به نمایش می‌گذارند؛ به‌طوری که می‌توان خروجی صدای آن‌ها را برای افراد حاضر در یک اتاق کوچک، کافی و رسا دانست. خوشبختانه شفافیت و غنای صدای خروجی هر دو گوشی نیز در حد مطلوبی قرار داشت و رضایت ما را جلب کرد. شیائومی در منوی تنظیمات بخشی موسوم به Headphones & Audio Effects در نظر گرفته است که در آن می‌توان نوع هدفونی متصل به گوشی و اکولایزر را برای بهینه‌سازی صدای خروجی تغییر داد یا عملکرد کلید‌ها را در حالت پخش موسیقی شخصی‌سازی کرد.

درون جعبه‌ی مدل‌های مورد بررسی ما، هدفون وجود نداشت؛ اما هر دو گوشی از جک ۳.۵ میلی‌متری بهره می‌برند و کاربر می‌تواند از هدفون‌ شخصی خود نیز استفاده کند. ما برای بررسی عملکرد موسیقی گوشی‌های میان‌رده‌ی شیائومی از هدفون MK801 وان‌مور استفاده کردیم. ردمی نوت ۵ در این تست به‌لحاظ بلندی صدا و رسایی صدا، به‌خصوص فرکانس‌های بالا عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشت؛ اما در موسیقی‌هایی با ریتم تند، هنگامی که بلندی صدا از حدی بالاتر می‌رفت، به‌وضوح دیستورشن ایجاد می‌شد. ردمی ۵ پلاس در این وضعیت به لحاظ بلندی و شفافیت صدا در سطحی پایین‌تر از برادر خود قرار می‌گیرد. 

نرم‌افزار و رابط کاربری

شیائومی پیش از ورود به عرصه‌ی ساخت گوشی‌ هوشمند، توسعه‌دهنده‌ی رام برای سیستم‌عامل محبوب گوگل بوده است؛ MIUI با بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر، نام آشنایی برای علاقه‌مندان قدیمی کاستوم رام‌ها محسوب می‌شود و همواره به آپدیت‌های فراوانش معروف بوده است. گوشی‌های شیائومی شاید از نظر آپدیت‌های نسخه‌ی اندروید چیزی فراتر از رقبا نباشند؛ اما قطعا به‌روزرسانی‌‌های مرتب و مفید آن از بهترین‌‌های دنیای اندروید است. برای مثال دو گوشی شیائومی با دو نسخه‌ی اندروید متفاوت (نوقا و اوریو) ممکن است ویژگی‌های نرم‌افزاری تقریبا مشابهی داشته باشند. ردمی ۵ پلاس و ردمی نوت ۵ مورد بررسی ما به ترتیب رام گلوبال MIUI 9.2 و رام چین MIUI 9.5 اجرا می‌کردند؛ ردمی ۵ پلاس هنوز به اندروید اوریو به‌روزرسانی نشده است درحالی‌که ردمی نوت ۵ نسخه‌ی چین در حال حاضر با اندروید ۸.۱ اوریو روانه‌ی بازار می‌شود.

رابط کاربری ردمی نوت ۵ شیائومی

بسیاری از ویژگی‌های نرم‌افزاری دو گوشی مشابه یکدیگر هستند با این حال تفاوت‌هایی نیز وجود دارد که دقیق‌تر مورد بررسی قرار خواهد گرفت. شیائومی در MIUI 9 با وجود حفظ شاکله‌ی کلی رابط کاربری، ویژگی‌های متنوعی در پس‌زمینه‌ی این رابط به کار بسته‌ است. به لطف یادگیری ماشین، رابط کاربری سریع‌تر، مصرف باتری بهینه‌تر و استفاده منابع کنترل‌شده‌تر از گذشته شده‌اند. بخش اعلان‌ها شباهتی به اندروید خالص ندارد با این حال قابلیت پاسخ سریع به اعلان‌ها در این بخش فراموش نشده است. ردمی ۵ پلاس به دلیل استفاده از رام گلوبال به‌صورت پیش‌فرض از اپلیکیشن‌های گوگل بهره می‌برد؛ در طرف دیگر ردمی نوت ۵ به دلیل چینی بودن رام آن فاقد اپلیکشن‌های گوگل است از این رو کاربر در ابتدا برای اجرای بسیاری از بازی‌ها و اپلیکیشن‌ها دچار مشکل خواهد شد. البته جای نگرانی نیست و کاربر به آسانی با نصب یک اپلکیشن مخصوص از فروشگاه اپ شیائومی قادر به استفاده از Google Play Store و Google Play Services خواهد بود.

بخش مدیریت اپلیکشن‌های در حال اجرا در رابط کاربری شیائومی به‌صورت کارت‌هایی افقی پیاده‌سازی شده است. ویژگی اسپلیت اسکرین نیز با انتشار MIUI 9 راه خود را به دنیای گوشی‌های شیائومی باز کرده است. خوشبختانه چینی‌ها همواره در رابط کاربری گوشی‌های خود به فکر پوسته‌های متنوع (تم) بوده‌اند و MIUI 9 نیز از قضیه مستثنا نیست. آیکون‌ها همان شکل مربعی و رنگ‌های متنوع خود را حفظ کرده‌اند و حالا اپلیکیشن‌های بیشتری از آیکون‌ها با افکت دینامیکی پشتیبانی می‌کنند. امکان تغییر ترنزیشن‌های صفحات در MIUI وجود دارد و نحوه‌ی قرارگیری آیکون‌ها نیز قابل شخصی‌سازی است. ناگفته نماند که شیائومی هنوز هم اعتقادی به صفحه‌ی اپلیکیشن‌ها (App Drawer) ندارد.

ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus

ردمی نوت ۵ با MIUI 9.5 علاوه بر شیوه‌ی مرسوم ناوبری، به ژست‌های حرکتی برای حرکت در منو‌ها نیز مجهز شده است؛ این قابلیت که با نام «Full screen gestures» شناخته می‌شود به اندازه‌ی چیزی که در iOS و آیفون ۱۰ شاهد آن بودیم بهینه و روان نیست؛ با فعال کردن این قابلیت، برای بازگشت به صفحه‌ی خانه می‌بایست یک‌بار از پایین نمایشگر به سمت بالا سوایپ کنید. سوایپ به سمت بالا و نگاه داشتن انگشت اپلیکیشن‌های درحال اجرا را نمایش خواهد داد و سوایپ از لبه‌های چپ یا راست نمایشگر به سمت داخل نقش کلید بازگشت را ایفا می‌کند؛ شیائومی برای مشکل‌ساز نشدن ژست بازگشت و تداخل آن با فرمان‌‌های نیازمند سوایپ از لبه‌ها در برخی اپلیکیشن‌ها، سوایپ بازگشت را تنها برای بخش نیمه‌ی پایین نمایشگر فعال کرده است. شایان ذکر است که این قابلیت با به‌روزرسانی در اختیار کاربران ردمی ۵ پلاس نیز قرار می‌گیرد. تجربه‌ی چند روزه‌ی ما از این شیوه قابل مقایسه با ژست‌های آیفون ۱۰ نبود و سرعت‌ عمل و راحتی کار با آن را نداشت.

رابط کاربری ردمی نوت ۵ شیائومی

قابلیت «Quick ball» با اضافه کردن گویی در لبه‌های نمایشگر، به ناوبری سریع‌تر، گرفتن اسکرین‌شات و مواردی از این دست کمک کرده است؛ کاربر می‌تواند محل این گوی را با توجه ابعاد، چپ یا راست دست بودن تغییر دهد. قابلیت «One-handed mode» هم با سه گزینه‌ی ۳.۵، ۴.۰ و ۴.۵ اینچی، ابعاد صفحه‌ را برای استفاده‌ی راحت‌تر با یک دست تغییر می‌دهد. قابلیت‌هایی مانند «App lock» برای قفل‌گذاری روی اپلیکیشن‌ها، «Dual apps» برای استفاده‌ی همزمان از دو حساب کاربری در برخی اپ‌ها و «Mi Drop» برای انتقال فایل بین گوشی‌ها و کامپیوترهای شخصی تنها بخشی از قابلیت‌های گنجانده شده در MIUI 9 هستند.

استفاده از چهره برای باز کردن قفل گوشی در بین گوشی‌های چینی رواج پیدا کرده است و شیائومی نیز با بهره از هوش مصنوعی و توانایی‌های نرم‌افزاری یک نمونه‌ی سریع ولی نه چندان ایمن را برای گوشی‌های خود توسعه داده است. شیائومی پیش از فعال شدن این قابلیت در ردمی نوت ۵ نسخه‌ی چین مشکلات امنیتی احتمالی مانند باز شدن با تصویر یا اشخاص مشابه را گوشزد کرده است. در صورت بسته بودن چشم‌ها این قابلیت به دلایل امنیتی عمل نخواهد کرد.

دوربین

از بین دو گوشی میان‌رده‌ی شیائومی، ردمی نوت ۵ روی کاغذ از دوربین توانمندتری بهره می‌برد، این گوشی هوشمند از ترکیب دو سنسور ۱۲ و ۵ مگاپیکسلی به‌ترتیب با پیکسل‌های ۱.۴ و ۱.۲۵ میکرومتری به‌عنوان دوربین اصلی بهره می‌برد که در پسِ لنز‌هایی با دیافراگم f/1.9 و f/2.0 قرار دارند، در این مجموعه‌ی دوگانه، سنسور ۵ مگاپیکسلی وظیفه‌ی ثبت اطلاعات عمق و داده‌های مربوط به پس‌زمینه را دارد. دوربین اصلی ردمی نوت ۵ از فوکوس خودکار تشخیص فاز با پیکسل‌های دوگانه بهره می‌برد و آن را فلش دوگانه‌ی LED همراهی می‌کند. وظیفه‌ی ثبت تصاویر سلفی در ردمی نوت ۵ برعهده‌ی سنسوری ۱۳ مگاپیکسلی با ابعاد پیکسل ۱.۱۲ میکرومتری قرار دارد که تصویر سوژه را از پسِ لنزی با دیافراگم f/2.0 ثبت می‌کند. چینی‌ها برای ثبت تصاویر سلفی بهتر در محیط‌های کم‌نور، یک فلش LED نیز برای دوربین جلو در نظر گرفته‌اند. هر دو دوربین ردمی نوت ۵ توانایی ثبت ویدیوهای فول اچ‌دی با نرخ ۳۰ فریم‌ بر ثانیه دارند.

ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus

ردمی ۵ پلاس، محصول ارزان‌قیمت‌تر شیائومی از ماژول تکی، متشکل از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با پیکسل‌های ۱.۲۵ میکرومتری و لنزی با دیافراگم f/2.2 به‌عنوان دوربین اصلی بهره می‌برد و این ماژول را فناوری فوکوس خودکار تشخیص فاز و فلش LED دوگانه‌ی Dual-Tone همراهی می‌کند. در کمال تعجب، ردمی ۵ پلاس، برخلاف ردمی نوت ۵ از فیلم‌برداری 4K با نرخ ۳۰ فریم‌ بر ثانیه نیز پشتیبانی می‌کند. دوربین جلوی این گوشی ۵ مگاپیکسلی است و توانایی ضبط فیلم‌های فول اچ‌دی نیز دارد.

دوربین ردمی نوت ۵ رابط کاربری ساده‌ای دارد و ما را به یاد محیط نرم‌افزار آیفون می‌اندازد. در محیط دوربین با سوایپ کردن روی صفحه می‌توان بین حالت‌های ویدیوی کوتاه، فیلم‌برداری، عکاسی، حالت پرتره، ثبت عکس‌های مربعی برای استفاده در شبکه‌های اجتماعی، پاناروما و عکاسی دستی جابه‌جا شد که در حالت دستی تنها می‌توان وایت‌بالانس و ایزو (۱۰۰ تا ۳۲۰۰) را تغییر داد؛ البته از نوار بالای محیط دوربین نیز می‌توان تغییراتی مانند فعال‌/غیرفعال‌سازی HDR، فیلترهای مختلف، زیباسازی چهره و انتخاب صحنه‌ی عکاسی با استفاده از وایت‌بالانس (از بین مواردی نظیر پرتره، منظره، ورزشی، عکاسی در شب، عکاسی از گل و ...) را پیاده کرد و به تنظیمات دوربین دسترسی داشت.

ردمی نوت ۵، قابلیتی موسوم به HHT را نیز در بر دارد که به موجب آن، با ثبت چند عکس از محیط‌های تاریک، میزان نویز در نتیجه‌ی نهایی را پایین می‌آورد. شیائومی در بخش تنظیمات دوربین، گزینه‌های متنوعی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد که از بین آن‌ها می‌توان به لرزش‌گیری از تصویر در حالت فیلم‌برداری، تغییر در کنتراست، شارپنس و میزان اشباع‌بودن تصویر، ثبت عکس یا ویدیو با حسگر اثر انگشت، اسکن کدهای QR و آنتی بندینگ (برای جلوگیری از ایجاد خطوط افقی و عمودی حین عکاسی از نمایشگر و تلویزیون) اشاره کرد.

رابط کاربری دوربین ردمی ۵ پلاس محیط بسیار ساده‌تری دارد و دیگر امکان جابه‌جایی بین حالت‌های مختلف دوربین با سوایپ‌کردن میسر نیست، در عوض چینی‌ها تمام حالت‌ها و تنظیمات دوربین را در گزینه‌ای به نام Options گرد آورده‌اند که در آن می‌توان به مواردی مانند زیباسازی چهره‌ی سوژه، پاناروما، ثبت عکس با تشخیص صدا، انتخاب صحنه‌ی عکاسی، عکاسی بهبودیافته در محیط‌های تاریک (HHT) و حالت عکاسی دستی با امکان تغییر ایزو (۱۰۰ تا ۳۲۰۰) و وایت‌بالانس دسترسی داشت. در تنظیمات دوربین می‌توان به مواردی مانند امکان تشخیص جنسیت و سن سوژه دسترسی داشت که البته عملکرد آن خطای ۴ تا ۵ ساله‌ای دارد. 

ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus

ردمی نوت ۵ به‌لطف پیکسل‌های بزرگ‌تر سنسور و گشودگی بیشتر دیافراگم لنز خود، عملکرد مطلوبی را به‌لحاظ حفظ جزئیات در محیط‌های روشن، کنترل سطح نویز در محیط‌های تاریک و گستره‌ی دینامیکی تصاویر از خود به نمایش می‌گذارد، ما در اغلب مواقع از تصاویر ثبت‌شده توسط ردمی نوت ۵ رضایت داشتیم؛ اما آنچه بیش از همه به چشم می‌خورد، رنگ‌های اشباع ثبت‌شده توسط این گوشی هوشمند است که البته بسیاری از کاربران، زنده‌ بودن این رنگ‌ها را به‌عنوان نکته‌ای مثبت در نظر می‌گیرند. میان‌رده‌ی خوش‌ساخت شیائومی اغلب مواقع مرز بین سوژه و پس‌زمینه را در تصاویر پرتره به‌خوبی شناسایی می‌کند و کمتر شاهد محو شدگی بخش‌هایی از موها یا لباس سوژه هستیم.

همان‌طور که از اغلب محصولات میان‌رده‌ انتظار می‌رود، ردمی نوت ۵ نیز عملکرد درخشانی در محیط‌های تاریک ندارد؛ به‌طوری که اغلب تصاویر شاهد سافت‌ شدن بیش از حد تصاویر و کاهش طراوت رنگ‌های ثبت‌شده هستیم. با این حال سطح نویز تصاویر در این شرایط، در حد قابل قبولی ارزیابی می‌شود. دوربین سلفی ردمی نوت ۵ به‌اندازه‌ی دوربین اصلی در زمینه‌ی گستره‌ی دینامیکی توانمند ظاهر نمی‌شود؛ به‌طوری که در محیط‌های روشن، اغلب شاهد اوراکسپوز شدن بخش‌های روشن تصاویر هستیم. 

ردمی ۵ پلاس به‌اندازه‌ی برادر گران‌تر خود در زمینه‌ی عکاسی توانمند ظاهر نمی‌شود و در اغلب تصاویر سطح جزئیات چندان بالا نیست؛ به‌طوری که در کراپ ۱۰۰ درصد تصاویر به‌وضوح می‌توان شاهد سافت بودن تصاویر بود؛ اما ردمی ۵ پلاس نیز همانند ردمی نوت ۵ در زمینه‌ی حفظ جزئیات نقاط تاریک و روشن تصاویر قابل قبول ظاهر می‌شود. میان‌رده‌ی ارزان‌قیمت چینی‌ها نیز در محیط‌های تاریک عملکرد مطلوبی ندارد و حتی می‌توان خروجی آن را بدتر از ردمی نوت ۵ قلمداد کرد. در نهایت باید اشاره کنیم که به‌دلیل پایین بودن رزولوشن دوربین سلفی ردمی ۵ پلاس نسبت به ردمی نوت ۵، جزئیات تصاویر آن در سطح گوشی یادشده نیست. شما می‌توانید در دو گالری زیر، نمونه‌ی تصاویر ثبت‌شده با ردمی نوت ۵ و ردمی ۵ پلاس را مشاهده کرده و در مورد کیفیت این تصاویر قضاوت کنید.

نمونه‌ی تصاویر ثبت‌شده با ردمی نوت ۵

نمونه‌ی تصاویر ثبت شده با ردمی نوت ۵ شیائومی

بدون افکت بوکه

نمونه‌ی تصاویر ثبت شده با ردمی نوت ۵ شیائومی

با افکت بوکه

نمونه‌ی تصاویر ثبت‌شده با ردمی ۵ پلاس

بازده و عملکرد

عرضه‌ی محصولی میان‌رده، مستلزم استفاده از سخت‌افزاری میان‌رده برای آن است؛ چینی‌ها نیز بر این اصل پایبند هستند و در هر دو گوشی ردمی نوت ۵ و ردمی ۵ پلاس از سری ۶۰۰ تراشه‌های کوالکام استفاده کرده‌اند. توان پردازشی ردمی نوت ۵ توسط تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۳۶ تأمین می‌شود و این پردازنده را ۳ یا ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی همراهی می‌کند. ردمی ۵ پلاس نیز از پردازنده‌ی اسنپدراگون ۶۲۵ در کنار ۳ یا ۴ گیگابایت رم و ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی بهره می‌برد.

مدل‌های مورد بررسی ما از ردمی نوت ۵ و ردمی ۵ پلاس به‌ترتیب از ۳ و ۴ گیگابایت در کنار ۳۲ و ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی ذخیر‌ه‌سازی بهره می‌برند؛ خاطرنشان می‌کنیم که امکان ارتقاء حافظه‌ی ذخیره‌سازی ردمی نوت ۵ و ردمی ۵ پلاس با درگاه microSD به‌ترتیب تا سقف ۲۵۶ و ۱۲۸ گیگابایت نیز وجود دارد. شما می‌توانید در جدول زیر سرعت خواندن و نوشتن حافظه‌ی هر دو مدل را مشاهده کنید که با اجرای آزمون AndroBench به‌دست آمده‌اند:

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
مدل‌ها / عملکرد نرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
ردمی ۵ پلاس ۲۸۰.۵۲ ۲۱۱.۴۱ ۶۰.۰۷ ۱۷.۷۹
ردمی نوت ۵ ۲۵۲.۴۱‍‍ ۱۲۶.۲ ۴۷.۰۱ ۱۳.۷۹
آنر ۹ لایت ۲۶۷.۵۴ ۱۳۰.۷۱ ۶۷.۹۵ ۶۵.۰۷
وای ۷ پرایم ۲۰۱۸ ۲۶۱.۲۳ ۱۱۹.۵۲ ۳۶.۴۵ ۸.۵۱
نوا 3e ۲۹۶.۲۱ ۲۰۱.۶۶ ۴۳.۸ ۷۲.۶۱
اکسپریا ایکس ای ۲ اولترا ۲۸۷.۵۵ ۱۴۱.۲۴ ۷۶.۲۹ ۱۰.۱۵
اکسپریا ایکس ای ۲ ۲۶۷.۹۳ ۱۲۷.۸۵ ۴۳.۷۶ ۱۳.۱۷
شیائومی ردمی نوت 5A ۲۶۳.۶۲ ۷۹.۸۹ ۵۷.۱۴ ۹.۶۹
آنر ۷ ایکس ۲۹۵.۸۶ ۱۹۲.۳۸ ۵۷.۸۲ ۲۵.۴۸
پی اسمارت ۲۶۶.۸ ۱۳۲.۰۲ ۷۱.۹۶ ۲۰.۵۴
ذن‌فون مکس پلاس ۲۶۹.۶۸ ۷۲.۱۹ ۳۶.۸۲ ۱۰.۵
اکسپریا ایکس‌ ای وان اولترا ۲۶۲.۸۴ ۸۵.۳۹ ۴۲.۳۷ ۱۲.۱۹
گلکسی ای ۸ پلاس ۲۹۲.۲۱ ۹۹.۱۳ ۷۱.۳۵ ۹.۳۱
گلکسی ای ۸ ۲۹۹.۲۶ ۸۶.۶ ۷۸.۲۸ ۱۰.۱۳
آنر ۹ ۲۸۱.۷۲ ۹۷.۷۱ ۲۸.۳۸ ۱۳.۸۵

اسنپدراگون ۶۳۶ یکی از معدود تراشه‌های سری ۶۰۰ محسوب می‌شود که از هسته‌های سفارشی کوالکام بهره می‌برد، این تراشه‌ی ۱۴ نانومتری از هشت هسته‌ی پردازشی Kryo 260‌ بهره می‌برد که در قالب دو کلاستر چهار هسته‌ای قدرتمند و کم‌مصرف با حداکثر فرکانس ۱.۸۰ گیگاهرتز فعالیت می‌کنند. هسته‌ی کلاستر قدرتمند برمبنای هسته‌های Cortex-A73 توسعه داده شده‌اند و هسته‌های کم‌مصرف مبتنی بر هسته‌های Cortex-A53 هستند. کوالکام مدعی است که مجموعه‌ی حاصل، ۴۰ درصد عملکرد بهتری را نسبت به اسنپدراگون ۶۳۰ ارائه می‌دهند. 

پردازنده‌‌ی ۶۴ بیتی اسنپدراگون ۶۳۶ از واحد پردازش گرافیکی ۷۲۰ مگاهرتزی آدرنو ۵۰۹، کنترلر حافظه‌ی رم با پشتیبانی از رم‌های LPDDR4-2666، مودم ال‌تی‌ایی X12 با پشتیبانی از حداکثر سرعت دانلود و آپلود ۶۰۰ و ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه‌ای، پردازشگر سیگنال دیجیتال هگزاگون ۶۸۰، بلوتوث نسخه‌ی ۵.۰ و پردازشگر سیگنال تصویر دوگانه‌ی اسپکترا ۱۶۰ بهره می‌برد، ضمن اینکه از فناوری صوتی Aqstic و کدک aptX کوالکام در کنار ضبط و پخش ویدیوهای 4K و فناوری شارژ سریع Quick Charge 4 پشتیبانی می‌کند.

ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus

توان پردازشی ردمی ۵ پلاس توسط اسنپدراگون ۶۲۵ تأمین می‌شود، این پردازنده‌ی ۱۴ نانومتری برخلاف اسنپدراگون ۶۳۶ از هسته‌های سفارشی کوالکام استفاده نمی‌کند و در عوض از هشت هسته‌ی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس حداکثری ۲.۰ گیگاهرتزی بهره می‌برد، این هسته‌ها را واحد پردازش گرافیکی ۶۵۰ مگاهرتزی آدرنو ۵۰۶، مودم ال‌تی‌‌ایی X9 با پشتیبانی از حداکثر سرعت دانلود و آپلود ۳۰۰ و ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه و پردازشگر سیگنال دیجیتال هگزاگون همراهی می‌کند. پردازنده‌ی اسنپدراگون ۶۲۵ از فناوری صوتی Aqstic و فناوری شارژ سریع Quick Charge 3.0 در کنار ضبط و پخش ویدیوی 4K‌ پشتیبانی می‌کند.

شما در جدول زیر می‌توانید نتایج حاصل از اجرای بنچمارک‌های مختلف روی دو گوشی هوشمند Redmi Note 5 و Redmi 5 Plus را مشاهده کنید:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
تلفن / تبلتAnTutu 7/63DMark
IceStorm
Unlimited
PCMark Work2.0
Overall/Web Browsing 
GeekBench4
Single/Multi
GFXBench
Manhattan 3.1/OffScreen 
GFXBench
CarChase/OffScreen
GFXBench
T-Rex/OffScreen
Redmi 5 Plus 76546
60087
13641 4899
5140
870
3871
6.2FPS
6.4FPS
3.4FPS
3.5FPS
17FPS
23FPS
Redmi Note 5 114453
91859
19769 5602
5300
1340
4940
9.7FPS
10FPS
6.0FPS
6.3FPS
34FPS
35FPS
Honor 9 Lite 89062
50412
8115 5053
5893
933
3709
5.4FPS
5.4FPS
3.2FPS
3.2FPS
19FPS
19FPS
Huawei Y7 Prime 2018 59789
45815
5846 3970
4488
671
2801
10FPS
4.6FPS
5.3FPS
2.5FPS
26FPS
16FPS
Huawei Nova 3e 88130
70179
11916 4907
5165
927
3692
5.3FPS
5.1FPS
3.1FPS
3.2FPS
19FPS
19FPS
Xperia XA2 Ultra 88876
70079
16967 5167
5387
851
4186
10.0FPS
9.7FPS
6.0FPS
5.5FPS
31FPS
29FPS
Xperia XA2 89365
70818
16493 4936
5276
855
4145
10.0FPS
9.7FPS
5.9FPS
5.5FPS
31FPS
29FPS
Xiaomi Redmi Note 5A 43257
34817
6295 3346
4133
679
1891
Not Supported Not Supported 14FPS
7.7FPS
Honor 7X 71308
52233
11131 4888
5073
904
3371
4.3FPS
4.3FPS
2.7FPS
2.6FPS
16FPS
16FPS
Huawei P Smart 87747
66293
12484 4910
5034
939
3684
5.4FPS
5.4FPS
3.2FPS
3.2FPS
19FPS
19FPS
Zenfone Max Plus --
43205
7196 2748
3258
431
2248
4.4FPS
4.5FPS
2.3FPS
2.4FPS
16FPS
16FPS
Xperia XA1 Ultra --
63855
12790 4018
4246
868
3722
6.7FPS
6.2FPS
4.0FPS
3.7FPS
22FPS
22FPS
Mate 10 Lite --
61997
10062 4930
5243
870
3267
4.8FPS
4.8FPS
2.9FPS
2.9FPS
17FPS
17FPS
+Galaxy A8 --
76982
14091 4859
4808
1500
4213
9.6FPS
9.9FPS
5.8FPS
6.0FPS
31FPS
33FPS
Galaxy A8 --
76543
14261 4972
5055
1501
4175
9.5FPS
9.9FPS
5.8FPS
6.0FPS
31FPS
33FPS
Xperia XA1 Plus --
64648
12618 3869
4089
834
3742
6.6FPS
6.2FPS
3.9FPS
3.7FPS
21FPS
21FPS
Neffos X1 Lite --
40905
7178 3291
3858
604
2517
8.0FPS
3.5FPS
3.9FPS
1.9FPS
21FPS
13FPS
Huawei Nova 2 Plus --
62048
Failed 4816 908
3534
5.1FPS
4.8FPS
3.1FPS
2.9FPS
19FPS
19FPS

همان‌طور که از بنچمارک‌های نیز برمی‌آید، ردمی نوت ۵ به‌میزان قابل توجهی در امور پردازشی و گرافیکی‌ توان‌مندتر از ردمی ۵ پلاس است؛ اما هر دو گوشی در بین تمام محصولات میان‌رده عملکرد قابل احترامی را از خود به نمایش می‌گذارند و در کاربری‌های روزمره نیز با چشم‌پوشی از لگ‌های جزئی و هر از گاه ردمی ۵ پلاس، تفاوت فاحشی بین آن‌ها مشاهده نمی‌شود.

با توجه حافظه‌ی رم بیشتر ردمی ۵ پلاس نسبت به ردمی نوت ۵ (۴ گیگابایت در برابر ۳ گیگابایت)، این گوشی به‌صورت جزئی در زمینه‌ی چندوظیفگی عملکرد بهتری را از خود به نمایش می‌گذارد. بازی PUBG به‌صورت پیش‌فرض روی گوشی‌های ردمی ۵ پلاس و ردمی نوت ۵ به‌ترتیب با تنظیمات Low و Medium اجرا می‌شود و در این وضعیت نرخ فریم بازی مطلوب ارزیابی می‌شود.

باتری

محصولات سری ردمی، همواره شارژدهی فوق‌العاد‌ه‌ای داشته‌اند، در این بین گوشی‌های ردمی ۵ پلاس و ردمی نوت ۵ نیز به‌لطف باتری‌های فوق‌العاده حجیم لیتیوم-پولیمری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی خود در کنار بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری و نظارت سفت و سخت MIUI روی اپ‌های در حال اجرا به‌خصوص در نسخه‌ی چینی این رام، پردازنده‌های کم‌مصرف و نمایشگر فول اچ‌دی خود نوید عمر باتری طولانی و قابل اتکایی را می‌دهند. ردمی ۵ پلاس به همراه شارژر سریع ۵ ولت و ۲ آمپر عرضه می‌شود و شارژر ردمی نوت ۵ از فناوری شارژ سریع Quick Charge 2.0 پشتیبانی می‌کند.

ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus

برای ارزیابی عملکرد باتری ردمی نوت 5 و ردمی 5 پلاس آزمون‌های زومیت را روی این گوشی‌ها اجرا کردیم؛ ابتدا گوشی را در حالت پرواز قرار دادیم و روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ نیت تنظیم و صدای خروجی را قطع کردیم. آزمون پخش ممتد ویدیوی اچ‌دی نشان از آن دارد که ردمی نوت ۵ در این آزمون ۱۵ ساعت و ۲۸ دقیقه دوام می‌آورد؛ درحالی‌که ردمی ۵ پلاس به‌مدت ۱۳ ساعت و ۳۲ دقیقه پخش فیلم می‌شود؛ بنابراین هر دو گوشی، در آزمون پخش فیلم عملکرد فوق‌العاده‌ای را از خود به نمایش می‌گذارند.

نام گوشی هوشمندنمایشگرظرفیت
(mAh)
ویدیو
(h)
GFXBench
Manhattan 3.1
Battery LifeTime
GFXBench
Manhattan 3.1
LongTime Performance
PCMark
(h)
GeekBench
Score/Duration
Redmi 5 Plus 1080p/"5.99 4000 13:32 653.1min 381.0Frame 12:38 5251
12:00
Redmi Note 5 1080p/"5.99 4000 15:28 555.1min 601.0Frame 13:59 6053
11:06
Honor 9 Lite 5.65"/1080p 3000 8:20 264.0min 317.5Frame 6:12 3274
6:39
Huawei Y7 Prime 2018 720p/"5.99 3000 7:08 293.7min 646.6Frame 5:48 2399
7:22
Huawei Nova 3e 1080p/"5.84 3000 9:20 283.6min 330.4Frame 5:23 3250
6:14
Sony Xperia XA2 Ultra 1080p/"6.0 3580 12:30 362.0min 645.2Frame 8:20 4690
10:43
Sony Xperia XA2 1080p/"5.2 3300 11:06 358.3min 647.9Frame 8:19 4701
9:05
Xiaomi Redmi Note 5A 720p/"5.5 3080 7:10 Not Supported Not Supported 7:32 --
Honor 7X 5.93"/1080p 3340 9:07 288.2min 226.1Frame 6:58 --
Huawei P Smart 5.65"/1080p 3000 9:10 336.8min 314.2Frame 5:20 --
Asus Zenfone Max Plus 5.7"/1080p 4130 11:14 353.9min 271.0Frame 9:00 --
Sony Xperia XA1 Ultra 1080p/"6.0 2700 11:07 349.3min 409.0Frame Failed --
Huawei Mate 10 Lite 1080p/"5.9 3340 9:05 306.8min 252.0Frame 5:38 --
+Samsung Galaxy A8 1080p/"6.0 3500 16:35 514.6min 254.0Frame 9:52 --
Samsung Galaxy A8 1080p/"5.6 3000 14:10 386.5min 245.2Frame 7:32 --
Sony Xperia XA1 Plus 1080p/"5.5 3430 12:40 477.5min 406.6Frame Failed --
Neffos X1 Lite 720p/"5.0 2550 10:00 294.8min 495.0Frame TBA --
Huawei Nova 2 Plus 1080p/"5.5 3340 11:40 288.2min 314.1Frame - --

همان‌طوری که پیش‌بینی می‌کردیم، محصولات جدید شیائومی از سری ردمی نیز عملکرد فوق‌العاده‌ای در آزمون‌های باتری از خود به نمایش گذاشتند. نتایج حاصل از اجرای آزمون‌ها نشان می‌دهند که ردمی نوت ۵ و ردمی ۵ پلاس حتی در استفاده‌های سنگین نیز می‌توانند با یک بار شارژ، در روز بعد نیز کاربر را همراهی کنند و نگرانی از خاموش‌شدن گوشی در میانه‌ی روز را از ذهن او بزدایند. بی‌شک، شارژدهی یکی از بهترین مشخصه‌های دو میان‌رده‌ی جدید شیائومی محسوب می‌شود.

جمع‌بندی

بی‌شک یکی از مهم‌ترین شاخصه‌ها در خرید هر محصولی، توجیه اقتصادی و ارزشی است که کاربر در قبال پرداخت هزینه برای آن، دریافت می‌کند، این مسئله در مورد گوشی‌های هوشمند میان‌رده و پایین‌رده بیش از پیش نمود پیدا می‌کند؛ چرا که افراد با علم به وجود محصولات پرچم‌دار و گران‌قیمت، به‌دنبال خرید آن‌ها هستند، بنابراین ارزش خرید چنین محصولاتی برای خریدارانشان اهمیت بسیار بالاتری نسبت به طرفداران کالا‌های پریمیومی، نظیر آیفون یا گلکسی‌‌های سامسونگ دارد. شیائومی به‌خوبی از پتانسیل این قسمت از بازار آگاه است و همه‌ساله محصولات خوش‌ساخت متنوعی را با برچسب‌های قیمتی معقول روانه‌ی بازار می‌کند.

ردمی نوت 5 - ردمی 5 پلاس شیائومی / Xiaomi Redmi Note 5 - Redmi 5 Plus

شارژدهی فوق‌العاده، قیمت بسیار مناسب نسبت به رقبا و کیفیت ساخت مطلوب از جمله‌ی مهم‌ترین نقاط قوت مشترک ردمی نوت ۵ و ردمی ۵ پلاس به‌شمار می‌رود و به آن‌ها نسبت به تعداد زیادی از رقبا برتری می‌بخشد. ردمی نوت ۵ با وجود قرار گرفتن در دسته‌ی محصولات میان‌رده، در اغلب مواقع عکس‌های بسیار خوبی را ثبت می‌کند و به‌مدد پردازنده‌ی توانمند خود می‌تواند تجربه‌ی قابل قبولی را در اجرای بسیاری از بازی‌های کنونی به ارمغان آورد. از سوی دیگر ردمی ۵ پلاس با قیمتی بسیار نازل نسبت به سایر رقبا، از ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم بهره می‌برد و توانایی ثبت فیلم‌های 4K را نیز دارد. با صرف‌نظر از رابط کاربری شیائومی که ممکن است برای برخی از کاربران خوشایند نباشد، ردمی ۵ پلاس و ردمی نوت ۵ را می‌توان محصولاتی دانست که در تمامی مؤلفه‌های مربوط به محصولی میان‌رده با قیمت مناسب، نمره‌ی قبولی را می‌گیرند.

نکات مثبت ردمی نوت ۵

  • شارژدهی فوق‌العاده
  • عملکرد مناسب دوربین
  • توان پردازشی مطلوب
  • اندروید اوریو

نکات منفی ردمی نوت ۵

  • نبود قابلیت فیلم‌برداری 4K با وجود پشتیبانی پردازنده
  • نبود پورت USB-C

نکات مثبت ردمی ۵ پلاس

  • شارژدهی فوق‌العاده
  • قیمت بسیار مناسب
  • فیلم‌برداری 4K
  • عملکرد سریع و روان

نکات منفی ردمی ۵ پلاس

  • عرضه با اندروید نوقا
  • استفاده از پردازنده قدیمی اسنپدراگون ۶۲۵
  • نبود پورت USB-C
  • طولانی‌بودن فرآیند شارژ




تاريخ : دو شنبه 14 خرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |