رقابت 2 رقيب قديمي در ميدان تبلت‌ها مقايسه نكسوس گوگل و آيپد3 اپل

 

از زماني كه تبلت‌ها وارد بازار شد تاكنون آيپد در صدر اين بازار بوده است بدون اين كه شاهد تهديد جدي از طرف رقبايش باشد. البته مي‌توان تعدادي دستگاه را نام برد كه سعي كردند در اين رقابت برتري به دست بياورند، اما هنوز آيپد رقيبي جدي ندارد تا بتواند فروشش را پايين بياورد.در گروه اندرويد، ما تبلت‌هايي مانند XOOM موتورولا، گلكسي سامسونگ و Transformer Prime ايسوس را مي‌بينيم كه با اندرويد براي به‌دست‌آوردن سهم بيشتري از بازار رقابت مي‌كنند. با همه اينها آيپد همچنان بالاتر از رقباي خود ايستاده است. با ورود نكسوس7 گوگل، اين‌گونه به نظر مي‌رسد كه ممكن است همه اين تغييرات با نكسوس صورت بگيرد؛ زيرا ظاهرا گوگل همه عوامل موثر در ايجاد يك دگرگوني بزرگ را به كار گرفته است.

طراحي

براي 200 دلار، شما نمي‌توانيد از نكسوس7 گوگل به‌خاطر طراحي ساده و كيفيت ساخت آبرومندانه‌اش ايرادي بگيريد، اما آنچه مي‌توان درباره نكسوس 200 دلاري گفت اين است كه در هيچ جا نتوانسته به دقت و استاندارد آيپد جديد نزديك شود. هميشه آيپد به مواد سازنده درجه يك خود مباهات مي‌كند و به حفظ اين ويژگي‌هاي اصلي خود ادامه مي‌دهد؛ ويژگي‌هايي كه ما از يك تبلت با كيفيت انتظار داشتنش را داريم.وقتي بحث در مورد راحتي است، بدون شك نگهداشتن نكسوس7 گوگل در دست براي استفاده‌هاي طولاني آسان‌تر است. در حالي كه در دست‌داشتن آيپد بعد از مدتي مي‌تواند باعث خستگي شود، نگهداشتن نكسوس7 گوگل به لطف اندازه كوچك‌تر و وزن كمتر بسيار راحت‌ است. مسلما معيار برتري از فردي به فردي ديگر متفاوت است؛ بنابراين اگر كوچك بودن براي شما معيار برتري است، گوگل آن را به شما ارائه مي‌‌كند، وگرنه مي‌توانيد از بزرگي آيپد لذت ببريد.از آنجا كه دسترسي ما به كليد روشن/خاموش آيپد و كنترل صداي آن راحت است و مي‌توانيم آن را زير انگشتان‌مان لمس كنيم، معمولا آنها را ترجيح مي‌دهيم. در مقابل، كليدهاي نكسوس7 برجسته نيست و ممكن است براي تنظيم آنها با انگشت‌تان دچار مشكل شويد.در بقيه چيزها، آنها اجزاي استاندارد مانند پورت 5‌/‌3 ميلي‌متري هدست، سوراخ اسپيكر در پايين، ميكروفن‌ها و پورت‌هاي اتصال power/data دارد و در آخر، پورت micorUSB نكسوس7 نسبت به پورت اختصاصي آيپد، 30-pin dock port، برتري دارد.

صفحه نمايش

مسلما، هر دوي اين تبلت‌ها صفحه نمايشي شيك و درخشان ارائه مي‌كند؛ هرچند صفحه نمايش رتينا (شبكيه چشم ـ Retina) آيپد نشان‌دهنده برتري او نسبت به حريفانش در بسياري از ابعاد است. در درجه اول و مهم‌تر از همه، مساله وضوح تصوير مطرح است كه صفحه نمايش 7‌/‌9 اينچي رتينا در آيپد 3 با تعريف جديدي در دنياي رزولوشن، وضوح تصوير خيره‌كننده 1536×2048 پيكسلي را ارائه كرد؛ در حالي كه نكسوس7 به صفحه نمايش WXGA 7 اينچي (1280×800) قابل قبول خود مباهات مي‌كند. در واقع، وقتي از فاصله دور به صفحه نمايش اين دو تبلت نگاه مي‌كنيم، نمي‌توانيم تشخيص دهيم كدام‌يك جزئيات واضح‌تري دارد؛ اما اگر از نزديك نگاه كنيد، تصوير ارائه‌شده توسط آيپد بهتر است. البته ديدن تصاوير در اندازه كوچك مثلا در مرورگر وب بخصوص در ديدن بهتر نوشته‌ها، وضوح و كيفيت بيشتر مربوط به آيپد است.

واسط كاربري و قابليت‌ها

از يك طرف ما iOS را دوست داريم چون بصري و ساده بوده و يادگرفتنش نيز تقريبا براي همه افراد آسان است؛ اما اين سيستم‌عامل در بخش شخصي‌سازي عقب است. البته اين همان جايي است كه اندرويد ارزش و توانايي خود را نشان مي‌دهد. به عنوان مثال اندرويد داراي ويجت‌هاي مختلف و تصاوير زمينه زنده است تا احساس و نگاه متفاوتي را تعريف كند.با نگاهي به هسته سازمان‌دهنده برنامه‌ها در هر كدام از تبلت‌ها، تفاوت زيادي در ارائه عملكردهاي مشابه و معرفي بخش‌‌هايي مانند تقويم، ماشين حساب و دفترچه آدرس‌ها وجود ندارد. خوشبختانه، تبلت‌هاي بهينه شده‌‌‌‌‌اي وجود دارد كه از قابليت‌هايي كه به آنها اضافه شده بخوبي استفاده مي‌كنند. اما وقتي آنها وارد عرصه برنامه‌هاي شخص ثالث (برنامه‌هايي كه توسط شركت‌هاي سازنده توليد نشده‌است) مي‌شوند، آيپد سربلند است كه مانع اجراي اين برنامه‌ها مي‌شود و تجربه‌اي ‌پالايش‌شده را از تبلت خود ارائه مي‌‌كند.

پردازشگر و حافظه

راستش را بخواهيد، هيچ احتياجي نيست كه به طور خاص به نوع پردازشگرهايي كه در پشت صحنه اين دو تبلت فوق‌العاده سريع كار مي‌كند، اشاره كرد. در حقيقت، آنها به صورت غيرقابل انكاري در عملكردشان سريع هستند و دليل اين سرعت، استفاده آيپد از پردازشگر دو هسته‌اي A5x اپل است، در حالي كه نكسوس7 پردازشگر چهار هسته‌اي تگرا3 Tegra 3) NVIDIA) را به كار گرفته است. اساسا براي كارهاي پيچيده، اين دو پردازشگر سرعت قابل ملاحظه‌اي در اجرايشان دارند؛ گرچه ممكن است تاخيرهاي كوتاهي را مشاهده كرده باشيم؛ اما اين چيزي نيست كه به چشم آيد.اگر شما مي‌خواهيد حجم زيادي از فايل‌هاي مالتي‌مديا را ذخيره كنيد، آيپد با داشتن مدل‌هاي 16 گيگابايتي، 32 و 64 گيگابايتي مي‌تواند براي شما مناسب باشد، اما متاسفانه شما بايد به آنچه نكسوس7 به شما ارائه مي‌كند دقت داشته باشيد، ميزان حافظه‌اي كه اين تبلت در دو مدل به شما ارائه مي‌دهد 8 و 16 گيگابايت است.

اينترنت و اتصال به آن

در حال حاضر «لوبياي ژله‌اي» از ادوبي فلش پشتيباني نمي‌كند و فيلدهاي قابل پخش در صفحات وب تا حدودي در بخش مروركننده وب تنظيم مي‌شود. در حقيقت، سافاري در آيپد و كروم در نكسوس7 همان تجربه لذت‌بخشي را به ما ارائه مي‌كند كه انتظار آن را داريم بنابراين، اين يك تجربه فوق‌العاده و غافلگيركننده‌اي نيست. گرچه بايد اين نكته را يادآوري كرد كه نكسوس به اندازه آيپد در ارائه مطالب وقتي كه روي جزئيات آنها زوم مي‌كنيم، سريع نيست. گذشته از اين موارد، تفاوتي بين اين دو تبلت وجود ندارد؛ جز اين كه برنامه كروم براي iOS هم موجود است.متاسفانه تنها راه اتصال به اينترنت توسط نكسوس۷ استفاده از Wi-Fi است و اين به معناي آن است كه شما براي اتصال به اينترنت بايد به دنبال نقاط تحت پوشش Wi-Fi باشيد. در حالي كه آيپد، هم از Wi-Fi و هم از فناوري 3G/4G LTE پشتيباني مي‌كند كه مي‌تواند محدوده زيادي از كاربران را در بر بگيرد.

عمر شارژ باتري

داشتن صفحه نمايش بزرگ و پردازنده چندهسته‌اي و همچنين استفاده از فناوري 3G/4G LTE موجب شده است كه كاربران آيپد نگران عمر شارژ باتري‌شان باشند؛ اما سازندگان آيپد اين اطمينان را به آنها داده‌اند كه اين تبلت در حالت عادي ده ساعت دوام شارژ دارد. البته اين ميزان براي نكسوس كه داري صفحه نمايشگر كوچك‌تري است، در يك استفاده معمولي حدود سه روز است.

كلام آخر

200 دلار براي خريد يك تبلت با توانايي‌هاي نكسوس7 گوگل هزينه زيادي نيست، اما اگر مي‌خواهيد از امكانات بيشتري چون امكان اتصال راحت‌تر به اينترنت، صفحه نمايش بزرگ‌تر، ميزان حافظه بيشتر و حتي دوربين پيشرفته‌ برخوردار باشيد، مي‌توانيد با هزينه بيشتر، آيپد3 را خريداري كنيد.






تاريخ : سه شنبه 28 شهريور 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |