پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از اخبار فضایی برتر روزهای اخیر را منتشر کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، پایگاه اسپیس منتخبی از اخبار فضایی برتر روزهای اخیر را منتشر کرده است.
فرود نافرجام موشک فالکون
موشک فالکون شرکت اسپیسایکس پس از پرتاب و ارسال محمولههایی برای ایستگاه فضایی بینالمللی، در راه بازگشت به دلیل به وجود آمدن مشکلاتی نتوانست در پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال فرود آید و بنابراین مجبور به فرود اضطراری بر فراز "اقیانوس اطلس"(Atlantic ocean) شد. این محمولهها در شانزدهمین پرواز تجاری شرکت اسپیس ایکس توسط فضاپیمای دراگون و از پایگاه فضایی کندی به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال شد، اما هنگام بازگشت موشک فالکون مجبور به فرود اضطراری شد. فالکون ۹ پیش از این در سال ۲۰۱۸ در ماههای مه و اوت پرتاب شده و با موفقیت فرود آمده بود. دراگون فضاپیمایی تجاری قابل استفاده مجدد با قابلیت حمل ۶ هزار کیلوگرم، ساخت شرکت اسپیساکس است. این شرکت در ایالت کالیفرنیا مستقر است.
سیگنال کیهانی پر رمز و راز
" انتشار مایکروویو غیرمعمول"(AME)، یک سیگنال کیهانی پر رمز و راز است که تاکنون قابل فهم و درک برای دانشمندان نبوده است. " انتشار مایکروویو غیرمعمول" میتواند سیگنالهای جهان اولیه را مختل کند، بنابراین درک منبع آن میتواند مفید باشد. پژوهشگران در مطالعه اخیر خود شواهدی پیدا کردهاند که نشان میدهد ذرات گرد و غبار باعث ایجاد ایجاد "انتشار مایکروویو غیرمعمول" میشوند.
ارسال کاوشگر "چانگای-۴" به نیمه ماه
چین در آخرین ساعات روز جمعه، فرودگر و کاوشگر "چانگای-۴" را برای مطالعه آن نیمه از ماه که ساکنان زمین هیچگاه آن را نمیبینند و همیشه تاریک است، به فضا فرستاد. در صورتی که همه چیز خوب پیش برود، طی هفتههای آینده بر نیمه دورتر ماه فرود خواهد آمد. این اولین ماموریت فرودی در آن سوی ماه است که نمیتوان از زمین آن را دید.
"چانگای-۴" سوار بر موشک "لانگ مارچ ۳بی"(Long March ۳B) در ساعت ۲۱:۵۳ روز جمعه به وقت تهران از مرکز پرتاب ماهواره "شیچانگ"(Xichang) پرتاب شد.
"چانگای-۴" دنباله سه ماموریت موفق برنامه "چانگای" است. دو ماموریت اول شامل کاوشگرهایی بودند که در مدار ماه قرار گرفتند، در حالی که ماموریت "چانگای-۳" شامل فرود یک فرودگر و کاوشگر در نیمه نزدیک ماه بود.
هدف ماموریتهای آینده که مرحله سوم این برنامه را تشکیل میدهند، جمع آوری نمونههای ارزشمند و بازگرداندن آنها به زمین است. چین اعلام نکرده است که "چانگای-۴" چه زمانی روی سطح ماه مینشیند، اما بسیاری کارشناسان پیشبینی میکنند که این اتفاق در هفته اول ماه ژانویه خواهد افتاد. تجهیزات این کاوشگر با استفاده از ماهوارهای که اوایل امسال به طور خاص برای این ماموریت که در مدار ماه قرار گرفت، با زمین ارتباط برقرار خواهد کرد.
"خوشه کما"
"خوشه کما"(Coma Cluster) یا "آبل ۱۶۵۶ "یک خوشه کهکشانی است و در صورت فلکی "گیسو"(Coma Berenices) قرار دارد و حدود ۳۳۰ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد. اکنون ستاره شناسان از "تلسکوپ فضایی هابل" برای بررسی " خوشه کما" استفاده کردند و موفق به شناسایی هزاران خوشه ستاره ای ستارهی "orphaned" که بین کهکشانها پراکنده بودند، شدند.
آخرین ماموریت "آریاناسپیس" در سال ۲۰۱۸
روز سه شنبه(۴ دسامبر)، شرکت هواپیمایی تجاری "آریاناسپیس"(Arianespace) ماموریت دوم خود را در سال ۲۰۱۸ به پایان رساند و آخرین پرتاب موشک "آریان ۵"(Ariane ۵) اتفاق افتاد. موشک "آریان ۵" از مرکز فضایی گویان در فرانسه و در حالیکه حامل یک "ماهواره مخابراتی هند"(Indian telecom satellite) و یک "ماهواره آب و هوایی کرهای"(Korean weather satellite) به مدار زمینثابت بود، پرتاب شد. مدار زمینثابت(Geostationary orbit) یا مدار زمینایستا یکی از مدارهای زمینآهنگ است. این مدار در ارتفاع ۳۵۷۸۶ کیلومتر بالاتر از سطحدریا و دقیقا بر فراز خط استوای زمین قراردارد. سرعت دورانی لازم برای استقرار یک ماهواره در این مدار، با سرعت چرخش زمین بهدور خود برابر بوده و در فضا در مکانی ثابت قرار دارند و همراه با دَوَران زمین بِه دور خود میگردند، بنابراین ماهوارههایی که در این مدار قرار دارند از نگاه فردی که روی زمین ایستاده است ثابت به نظر میرسند و همواره دارای سایهای ثابت بر زمین هستند. از مدار زمینثابت، به منظور مخابره امواجرادیویی و تلویزیونی استفاده کرده و تمام ماهوارههای مخابراتی و تلویزیونی بر روی این مدار قرار میگیرند.
آژانس فضایی اروپا" و "آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن" اولین فضاپیمای مشترک خود به نام "بِپی کُلُمبو"(BepiColombo) را شنبه(۲۰ اکتبر) برای بررسی سیاره عطارد پرتاب کردند.
"بپی کلمبو" یک گام نزدیکتر به عطارد
"بپی کلمبو" نام ماموریت مشترک آژانس فضایی اروپا(ESA) و آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن(JAXA) برای بررسی سیاره عطارد است. این ماموریت شامل دو ماهواره بود که به طور همزمان با هم به فضا فرستاده شدند. این دو ماهواره در رابطه با ماموریتی که دارند "مدارگرد سیارهای عطارد"(MPO) و "مدارگرد مگنتوسفری عطارد"(MMO)، نامگذاری شدهاند.
هدف این ماموریت مطالعه جامع و گسترده بر روی سیاره عطارد است که بررسی میدان مغناطیسی مگنتوسفر و ساختار و سطح داخلی آن سیاره را شامل میشود.
اکنون در ۲ دسامبر پس از چند هفته آزمایش، "بِپی کُلُمبو" از دو موتور اصلی یونی خود برای انجام اولین مانور در سیاره عطارد استفاده کرد. این به آن معنا است که عملکرد موتور الکتریکی "بِپی کُلُمبو" همچنان ادامه دارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.