مزاياي لپتاپها
امروزه لپتاپها يكي از اصليترين گزينههاي انتخاب كاربراني است كه قصد خريد يك سيستم رايانه (PC) را دارند. نوتبوك چه از نظر صرفهجويي در مصرف برق و چه در زمينه فضايي كه اشغال ميكند، بسيار كارآمد است، قابل حمل و تنظيمات آن آسان بوده و با هزاران پيكربندي موجود در بازار كه با هر نيازي جور درميآيد، در دسترس است. تنها زحمتي كه بايد براي استفاده از آن به خود بدهيد اين است كه به پريز برق وصلشان كرده و باتريشان را شارژ و روشناش كنيد. نوتبوك از مزاياي ديگري نيز برخوردار است؛ از جمله اينكه زيبا و شكيلتر از دسكتاپها بوده و از آن حجم زياد و بيقوارگي كيسهايPC در آن خبري نيست و نياز به جاي ثابتي هم ندارد. همچنين در جمع فاميل و بين دوستان براحتي ميتوانيد دست به دستش كرده و در مواقعي كه از آن استفاده نميكنيد به آساني ميتوانيد دور از ديد ديگران در هر جايي از منزل بگذاريد. اما از همه گذشته بهترين مزيت آنها همان جمع و جوري و قابل حمل بودنشان است. از سوي ديگر، دسترسي روزافزون به شبكههاي بيسيم (wi-fi) در منازل، ادارات، دفاتر كار و برخي دانشگاهها، دسترسي به اينترنت را تقريبا در هر جا بدون محدوديت امكانپذير كرده و اين موردي است كه دسكتاپها به هيچ وجه توان رقابت با آن را ندارند و رايانههاي لوحهاي نيز با اينكه به تمام معني قابل حمل است، براي تايپ كردن و كار روي مدارك و متون مناسب نبوده و به گرد لپتاپها نيز نميرسند.
معايب لپتاپها و مزاياي رايانههاي PC
البته مواردي نيز وجود دارد كه نوتبوك در آن مورد به هيچ وجه نميتواند حريف دسكتاپ شود و آن ارزش و كارايي بالاي آنها در ازاي مبلغي است كه براي خريدشان ميپردازيد. مشكل اين است كه هميشه لپتاپها چند صد هزار توماني گرانتر از دسكتاپهاي برخوردار از قدرت پردازشي و كارايي مشابه بوده و امكانات نرمافزاري و لوازم جانبي در آن حدي كه براي رايانههاي دسكتاپ فراهم است، براي لپتاپها مهيا نيست. يكي ديگر از معايب لپتاپها آسيبپذيري آنها بر اثر افتادن، ضربه و تصادفات و احتمال بهسرقت رفتن و نبود امنيت دادههاي ذخيره شده در آن به علت دسترسي آسان ديگران به آن در غياب شما در محيطهاي كاري، مدرسه و دانشگاه است.
1- نتبوكها
در لحظهاي درخشان از تاريخ رايانهها، مردم از نتبوك به عنوان آينده پردازش رايانهاي ياد ميكردند؛ اما ديري نپاييد كه تبلت از گرد راه رسيد و بازار مصرفش را به يكباره از آن خود كرد. اگر منصف باشيم بايد بگوييم كه هنوز دوره آنها كاملا به سر نيامده و جايي براي آنها در بازار و مخصوصا در بين دانشجويان و دانشآموزان وجود دارد. اين سيستمها براي براوز كردن به اينترنت بسيار مناسب بوده، براحتي در كيف دستي شما جا گرفته و صفحه كليد به درد بخور آنها نهتنها براي اسكرول به Twitter و صفحات وب كاربردي عالي دارد، بلكه براي موارد خاصي مانند نوشتن ايميلهاي طولاني بسيار قابل استفاده است.
2- نوتبوكها
اين سيستمها حد وسطي از فرم لپتاپها به شمار ميرود. بدترين عاملي كه به آنها ضربه زده شناخته شده بودن زيادي آنها نزد همه كاربران است. از يكسو در خطر جايگزين شدن توسط نتبوك و تبلت ـ كه از خودشان پايينتر است ـ قرار دارد و از سوي ديگر از سوي اولترابوك كه در سطحي بالاتر از آن است به مبارزه طلبيده شده است. اگر در بين رايانههاي همراه از همه شبيهتر به رايانههايPC نباشد، با تعادل باارزشي كه بين قيمت و كارايي برقرار ميسازد ميتوان گفت تقريبا غيرقابل رقابت است.
3- اولترابوكها
گرچه اولترابوك اختصاصا به يك سري دستچين شده از سيستمهاي رايانه همراه فوقپيشرفته اينتل (intel) اطلاق ميشود كه با مشخصات خاصي مطابقت دارد، همچنين ميتواند به صورت عام معرف دستهاي از لپتاپهاي داراي كارايي سطح بالا باشد كه گرانقيمت، قدرتمند و فوقالعاده پيشرفته بوده و از هر جهت ارزش مبلغ صرف شده جهت خريد را دارد.
جمعبندي
پس از همه اين صحبتها بايد از خود بپرسيد آيا مايليد رايانه خود را به صورتي ثابت در محيط كاري مشخص به كار ببريد يا اينكه خواهان استفاده از سيستمي نشسته روي مبل راحتي در اتاق پذيرايي و مكانهاي مختلف منزل يا محل كار خود هستيد؟ فقط به ياد داشته باشيد ابتدا هدف و انتظارات خود را در انتخاب رايانه مشخص كنيد. آيا ميخواهيد رايانهاي ساده براي مصارف آموزشي با توانايي اجراي نرمافزارهاي PowerPoint،Word وExcell بخريد يا نياز به رايانهاي پيشرفته و پرقدرت براي اجراي بازيها يا كار با نرمافزارهاي حرفهاي گرافيكي داريد؟ نكته ديگر اينكه امكانات رايانه شما به اندازه قابليتهايش از درجه اهميت برخوردار است. تنها پس از طرح اين سوالها و پاسخ صحيح به آنهاست كه ميتوانيد بهترين گزينه را از بين انواع رايانههاي دسكتاپ يا لپتاپها انتخاب كنيد.
منابع:
http://www. reviewexplorer. com
http://www. ultrabooknews. com
http://www. digitaltrends. com
.: Weblog Themes By Pichak :.