بهنظر میرسد در سال ۲۰۱۹ نیز شاهد معرفی محصولاتی هستیم که از نمایشگرهای دوگانه بهره میبرند. درحالیکه شرکتهایی مثل اچپی بهتازگی وارد این حوزه شدهاند، اما ایسوس از همین حالا نسل دوم دستگاههای مجهز به صفحهنمایش دوگانهی خود را معرفی کرده است. لپتاپ پرچمدار جدیدِ این شرکت موسوم به ذنبوک پرو Dou یک نمایشگر ۱۵ اینچی اولد با وضوح 4K دارد و درکنار آن به یک نمایشگر لمسی از نوع IPS مجهز شده است. نمایشگر دوم این محصول درست در بالای صفحهکلید قرار دارد و ایسوس آن را اسکرینپد پلاس نامیده است.
این لپتاپ از نظر فنی درواقع سه نمایشگر دارد زیرا ایسوس یک پد لمسی برای بخش شمارههای صفحهکلید در این دستگاه تعبیه کرده است.
ایسوس همچنین اسکرینپدهای کوچکتر را در مدل استاندارد دو مدل ذنبوک و ویوبوک ارتقاء داده و حالا در این دو محصول از اسکرینپد ۲ استفاده کرده است. اگر با دو لپتاپ یادشده آشنایی ندارید، باید اشاره کنیم که ایسوس سال گذشته برای اولینبار اسکرینپد را در لپتاپ ذنبوک پرو ۱۵ معرفی کرد. برای درک این محصول تصور کنید یک لپتاپ از ترکپدی بهره میبرد که میتوان از آن بهعنوان نمایشگر گوشی نیز استفاده کرد؛ بدین ترتیب ایدهی کلی ایسوس در این زمینه در ذهن شما تداعی خواهد شد.
اسکرینپد ۲ در مدلهای جدید ویوو بوک اس و ذنبوک مورد استفاده قرار گرفته است و نسبت به نسل قبلی ابعاد بزرگتری دارد. اسکرینپد ۲ حالا حدود نیم اینچ بزرگتر شده ولی در عینحال مصرف انرژی آن نسبت به قبل کمتر است. درواقع استفاده از نسل جدید اسکرینپد باعث خواهد شد تا در مواقعی که لپتاپ به برق متصل نیست، نگرانی زیادی بابت مصرف انرژی نداشته باشید.
اسکرینپد پلاس لپتاپ ذنبوک پرو Dou ایسوس کیفیت بالاتری دارد. رزولوشن عرضی این نمایشگر با رزولوشن عرضی نمایشگر اصلی 4K برابر است اما ارتفاع آن نصف ارتفاع صفحهنمایش اصلی لپتاپ است. بدین ترتیب نمایشگر دوم ذنبوک پرو جدید کمی عریض بهنظر میرسد. ایسوس ابعاد نمایشگر دوم این محصول را ۱۴ اینچ اعلام کرده و این درحالی است که با نگاه کردن به اسکرینپد پلاس، ابعاد این نمایشگر کمتر از ۱۴ اینچ بهنظر میرسد.
عملکرد نمایشگر دوم لپتاپ مذکور دقیقا همانطور است که انتظار دارید. امکان قرار دادن پنجرهها به حالت کاشیوار در این نمایشگر وجود دارد. همچنین میتوان یک پنجره را بهصورت عمودی و کامل در آن باز کرد. هر دو نمایشگر ذنبوک پرو Dou از دستورهای لمسی پشتیبانی میکنند، بنابراین شما میتوانید با استفاده از انگشتان خود یا با استفاده از نشانگر ماوس، پنجرهها را از یک نمایشگر به نمایشگر دیگر جابهجا کنید. ایسوس یک سری از اپلیکیشنهای مخصوص خود را بهصورت پیشفرض در این لپتاپ نصب کرده و کاربران میتوانند در صورت تمایل اپلیکیشنهای شخصثالث مثل نتفلیکس، اسپاتیفای، فیسبوک و غیره را به دستگاه اضافه کنند.
نکتهی جالب این است که شما میتوانید سه پنجره بهطور همزمان در نمایشگر دوم باز کنید. علاوهبراین میتوانید پنجرهای که در صفحهنمایش اصلی است را به نمایشگر دوم گسترش دهید. بهعنوان مثال هماکنون میتوانید فید خبری فیسبوک را به نمایشگر دوم گسترش دهید و بدین ترتیب این بخش از نمایشگر اصلی به نمایشگر دوم اسکرول خواهد شد. ایسوس، لپتاپ جدید خود را دستگاهی برای افراد خلاق میداند و بههمین دلیل انتظار میرود ذنبوک پرو Dou از نرمافزارهای شرکت ادوبی برای بهره بردن از دو نمایشگر همزمان این محصول پشتیبانی کند.
ایسوس برای جای دادن دو نمایشگر در این لپتاپ جدید، ترک پد را به سمت راست صفحهکلید انتقال داده که یادآور لپتاپهای گیمینگ Rog Zephyrus است.
ذنبوک پرو Dou از مکانیزم لولایی جدید ایسوس بهره میبرد و همین امر موجب شده تا نمایشگر دوم این دستگاه در زاویهی بهتری نسبت به کاربر قرار بگیرد که نسبت به حالت افقی، کارکردن با آن آسانتر است. از دیگر مشخصات این لپتاپ میتوان به پزدازندهی نسل نهم i9 اینتل و کارت گرافیک جیفورس RTX 2060 اشاره کرد و این بدان معنا است که احتمالا برای خنک شدن نیاز به مسیر تهویه هوای اضافه خواهد داشت. امکان سوئیچ کردن بین حالتهای مختلف مصرف انرژی نیز با استفاده از یک کلید در ذنبوک پرو Dou فراهم شده است.
ایسوس همچنین یک مدل ارزانتر از این لپتاپ را هم با نام ذنبوک Dou معرفی کرده است. این محصول به یک نمایشگر ۱۴ اینچی اصلی و نمایشگر ثانویهی ۱۲.۶ اینچی مجهز شده است. هر دو صفحهنمایش این مدل وضوح تصویر ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل (Full HD) را ارائه میدهند. این در حالی است که نمایشگر اصلی مدل پرو این لپتاپ ۱۵.۶ اینچی با رزولوشن 4K و نمایشگر دوم آن ۱۴ اینچی است. ایسوس همچنین در مدل ارزانتر لپتاپ مذکور بهجای کارت گرافیکی RTX 2060 از کارت گرافیک ضعیفتر جیفورس MX250 بهره برده است. همچنین پردازندهی این مدل از نوع Core i7 اینتل خواهد بود.
ذنبوک پرو Dou یک لپتاپ زیبا است، اما استفاده از دو نمایشگردر این محصول باعث شده تا وزن آن به حدود ۲.۵ کیلوگرم برسد. وبسایت سینت که در نمایشگاه کامپیوتکس فرصتی برای بررسی این لپتاپ داشته، اعلام کرد که عملکرد نمایشگر دوم بسیار خوب و کیفیت آن نیز بالا است. سینت این محصول را تلاشی برای عبور از سبک طراحی فعلی لپتاپها میداند. البته ایسوس برای دستیابی به این طراحی مجبور شده تا بخشهایی مثل محل قرار دادن کف دستها را از لپتاپ جدید خود حذف کند و علاوهبراین صفحهکلید دستگاه کمی کوچکتر شده و ترکپد نیز به سمت راست کیبورد انتقال یافته است.
مطمئنا استفاده از صفحهکلید جمعوجور این لپتاپ پس از مدتی برای کاربر عادی خواهد شد، اما شاید عادت کردن به محل جدید ترکپد برای افراد کمی سختتر باشد. البته فقط پس از بررسی کامل محصول میتوان با اطمینان در مورد کار با آن سخن گفت. ایسوس اعلام کرده که ذنبوک پرو Dou از سهماههی سوم سال میلادی جاری روانهی بازار خواهد شد.
در ادامه میتوانید تصاویر بیشتری از ذنبوک پرو Dou مشاهده کنید.
نظر شما در مورد این لپتاپ چیست؟
.: Weblog Themes By Pichak :.