بسیاری از کرومبوکهای موجود در بازار از پردازندههای اینتل بهره میبرند؛ بااینحال بهنظر میرسد Chrome OS از نسل آتی پردازندههای اینتل موسوم به آیسلیک پشتیبانی نخواهد کرد. سال گذشته، تراشهساز کهنهکار سانتاکلارا در مسیر تولید پردازندههای کاننلیک که پیشتر قرار بود از لیتوگرافی ۱۰ نانومتری بهره ببرد، با مشکلات متعددی مواجه شد. گفته میشود این مشکلات بر روند توسعهی پیکسل اسلیت با کدنام Meowth تأثیرگذار بوده است. درادامه، مشخص شد سران مانتینویو برنامهی پشتیبانی سیستمعامل کروم از پردازندههای کاننلیک را با هدف استفاده از سری آیسلیک کنار گذاشتهاند.
حال شواهد حاکی از آن است که پردازندههای موردانتظار آیسلیک نیز در کرومبوکها بهکار نخواهند رفت. ماه گذشته، گوگل در یکی از کامیتهای کرومیوم تعدادی از بوردهای «منسوخ» یا «رهاشده» را روی سیستمعامل کروم غیرفعال کرد. دو نمونه از این بوردها، با نامهای iclrvp (کوتاهشدهی عبارت Ice Lake Reference Validation Platform) و dragonegg مبتنیبر تراشههای آیسلیک هستند.
ناگفته نماند در یکی از نسخههای ابتدایی کامیت، دلیل حذف بوردهای iclrvp و dragonegg با عبارت not pursuing ICL عنوان شده بود که نشاندهندهی تصمیم گوگل برای کنارگذاشتن پردازندههای آیسلیک بود. پس از مدتی، این پیغام بههمراه توضیحات مربوطبه سایر بوردها از کامیت حذف شد؛ چراکه بهباور یکی از کارکنان گوگل، توضیحات یادشده جزئیات بیش از اندازهای دربر داشتند.
حال باید پرسید اقدام اخیر گوگل چه تأثیری بر آیندهی کرومبوکها خواهد گذاشت؟ درحالحاضر، بهنظر میرسد کرومبوکهای سال آینده مانند نسل کنونی، از پردازندههای کیبیلیکریفرش استفاده خواهند کرد؛ اما باید یادآور شد همکاری گوگل با اینتل بههیچوجه خاتمه نخواهد یافت؛ چراکه گوگل از هفتهی جاری، کار پشتیبانی از پردازندههای تایگر لیک را آغاز کرد. پردازندههای یادشده درحقیقت جایگزینی برای خانوادهی آیسلیک خواهند بود و در سال ۲۰۲۰، از راه خواهند رسید.
.: Weblog Themes By Pichak :.