خودروسازان بهدنبال به حداکثر رساندن شعاع حرکتی خودروهای تمام الکتریکی و پلاگین هیبرید خود هستند و هماکنون پنلهای خورشیدی بهمعنای واقعی کلمه بهترین راهحل برای چنین هدفی به شمار میروند. تویوتا اعلام کرده است که از اواخر ژوئیه ۲۰۱۹ قصد دارد آزمایش پریوس PHV (که در ایالات متحده با نام تویوتا پریوس پرایم شناخته میشود) را در جادههای عمومی ژاپن آغاز کند. تویوتا پریوس در این طرح با باتریهای خورشیدی باکیفیت تجهیز خواهد شد.
آزمایش این خودروی خورشیدی در ژاپن برگزار میشود و از حمایت شرکت شارپ و سازمان توسعه فناوریهای صنعتی و انرژیهای نو (NEDO) ژاپن بهره میبرد.
به گفته خودروساز ژاپنی، هدف طرح این است که برای ارزیابی اثربخشی پیشرفت در زمینه شعاع حرکتی و بهرهوری سوخت خودروهای هیبریدی-برقی استفاده شود. تویوتا پنل خورشیدی شارپ را روی سقف، کاپوت، در صندوق عقب و سایر نقاط پریوس نصب میکند تا خودروی نمایشی برای آزمایش در جادههای عمومی ژاپن آماده شود.
در مقایسه با تویوتا پریوس که هماکنون با سیستم شارژر خورشیدی سقفی در دسترس است، خودروی نمایشی از هر نظر وضعیت بهتری دارد. در ۸۶۰ وات، خروجی برقی تولیدی ۴/۸ برابر بزرگتر است و بازده تبدیل باتری خورشیدی به بیش از ۳۴ درصد (در مقایسه با ۲۲/۵ درصد) میرسد. مهمتر از همه اینکه نسخهی نمایشی اینخودرو از سیستمی بهره میبرد که هم در حالت پارک و هم در هنگام حرکت، باتری را شارژ میکند.
مقالههای مرتبط:
انتظار میرود این پیشرفت به بهبود درخورتوجه شعاع حرکتی در حالت تمام الکتریکی و میزان بهرهوری سوخت خودروی هیبریدی کمک کند. تویوتا ادعا میکند که بیشینه شارژ روزانه خودروی آزمایشی در هنگام پارک، برابر با شعاع حرکتی حدود ۴۴/۵ کیلومتر است؛ در حالی که شعاع حرکتی مدل استاندارد در این حالت به ۶/۱ کیلومتر محدود میشود.
هنگامی که خودرو در حال حرکت باشد، شرایط بهتر نیز میشود زیرا بیشینه شارژ روزانه با شعاع حرکتی حدود ۵۶/۳ کیلومتر برابر است. سیستم شارژ خورشیدی تویوتا پریوس استاندارد در حال حرکت تنها برق مورد نیاز برای باتری کمکی را فراهم میکند که برای ناوبری و سایر سیستمها مورد استفاده قرار میگیرد.
تویوتا این آزمایشها را تحت شرایط مختلف رانندگی در شهر توکیو و سایر مناطق ژاپن انجام خواهد داد. هدف این است که از دادههای حاصل برای توسعه سیستم شارژ خورشیدی خودرو استفاده شود.
.: Weblog Themes By Pichak :.