هیچگاه نمیتوان انتظار داشت گوشی۱۰۰ دلاری یا ارزانتر عملکردی مشابه با گوشیهای پرچمداری مثل پیکسل 3 یاگلکسی S10 داشته باشد؛ ولی این گوشیها بعضی مواقع واقعا کُند و تحملناپذیر هستند. سری تراشههای اسنپدراگون ۲۰۰ کوالکام با قیمت ارزان خود ضعیفترین عملکرد ممکن را به گوشیها ارائه میدادند. با این حال، اکنون کوالکام تراشهی جدیدی بهنام اسنپدراگون ۲۱۵ معرفی کرده که میتواند به روح گوشیهای ارزانقیمت جان تازهای بدهد و ضمن بهبود عملکرد آنها، رزولوشن و قابلیتهای بیشتری به این دستگاهها اضافه کند.
اسنپدراگون ۲۱۵ جایگزین اسنپدراگون ۲۱۰ میشود که ضعیفترین تراشهی کوالکام از سال ۲۰۱۴ است. این تراشه بیشتر در گوشیهای آنلاکشدهی بسیار ارزانقیمت و از برندهای گمنام به کار رفته است. اینها گوشیهایی هستند که بیشتر مردم لزوما تمایلی برای داشتنشان ندارند؛ ولی به خریدن آنها ناچار هستند. تراشهی اسنپدراگون ۲۱۵ در مقایسه با اسنپدراگون ۲۱۰ پیشرفت چشمگیری کرده است. بهگفتهی کوالکام، این تراشه ۵۰ درصد از اسنپدراگون ۲۱۰ سریعتر است. اسنپدراگون ۲۱۵ نیز مثل مدل قدیمیتر خود به پردازندهی چهارهستهای مجهز است؛ ولی بهجای هستههای قدیمی A7 از هستههای Cortex A53 بهره میبرد. این هستههای ۶۴ بیتی در مقایسه با هستههای ۳۲ بیتی A7 بهشکل چشمگیری سریعتر هستند و مصرف انرژی کمتری دارند.
گوشیهای ارزانقیمت هم کمکم بهسمت استفاده از صفحهنمایشهایی با مقیاس زیاد مثل ۱۸:۹ میروند و اسنپدراگون ۲۱۵ نیز از این قابلیت تا کیفیت HD+ با رزولوشن ۱۵۶۰ در ۷۲۰ (۱۹.۹:۹) پشتیبانی میکند. پردازندهی گرافیکی قدرتمندتر آدرنو ۳۰۸ نیز میتواند فیلمها را بهتر نمایش دهد و بازیها را راحتتر پردازش کند. این پردازندهی گرافیکی از پردازندهی گرافیکی اسنپدراگون ۲۱۰ حدود ۲۸ درصد سریعتر است و عمر باتری طولانیتری نیز بهارمغان میآورد.
افزونبراین، تراشهی جدید کوالکام با پردازندهی سیگنال تصویری (ISP) دوگانهاش به گوشیهای ارزانقیمت امکان میدهد درزمینهی دوربین نیز باهم به رقابت بپردازند. اسنپدراگون ۲۱۵ از دوربین دوگانه برای عمقبخشی به تصویر و خلق جلوهی پرتره پشتیبانی میکند. همچنین، رزولوشن دوربین از ۸ مگاپیکسل در تراشهی ۲۱۰ به ۱۳ مگاپیکسل در ۲۱۵ ارتقا یافته است. فناوری پردازندهی سیگنال دیجیتال جدید Hexagon نیز به گوشیهای معمولی امکان پخش موزیک تا ۵ روز را میهد و اپلیکیشنهایی که از GPS استفاده میکنند، باتری را زیاد تخلیه نمیکنند.
این تراشهی جدید قابلیتهای بیشتری درزمینهی وایرلس نیز دارد. برای اولینبار در یکی از تراشههای سری ۲۰۰ امکان پشتیبانی از NFC اضافه شده است. حذفکردن این قابلیت در سال ۲۰۱۴ معقول به نظر میرسید؛ ولی اکنون پرداختهای موبایلی بسیار رایج شدهاند. علاوهبراین، امکان پشتیبانی از دو سیمکارت با فناوری VoLTE در این تراشه گنجانده و اتصال وایفای به 802.11ac بهروزرسانی شده که بهمعنی سرعت بیشتر تا ۴۳۳ مگابیت بر ثانیه است. با این حال، سرعت ارتباط LTE همچنان ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه باقی مانده است. گفتنی است این تراشه مثل اسنپدراگون ۲۱۰ از مودم قدیمی X5 LTE استفاده میکند.
اولین دستگاه مجهز به تراشهی اسنپدراگون ۲۱۵ اواخر سال ۲۰۱۹ عرضه خواهد شد. این تراشه از قابلیتهای بیشتری پشتیبانی میکند؛ ولی تضمینی وجود ندارد سازندگان گوشیهای تلفنهمراه از آنها استفاده کنند. گوشیهای عرضهشده با این تراشه کمتر از ۱۰۰ دلار قیمت دارند؛ بنابراین جایی برای حرفوحدیث باقی نمیماند.
.: Weblog Themes By Pichak :.