شرکت کورفوتونیکس در دادخواستی که به دادگاه فدرال ایالت کالیفرنیا ارائه کرده، مدعی شده است اپل ۱۰ ثبت اختراع مختلف این شرکت را نقض کرده است که در ساخت دوربینهای دوگانه و دستگاههای دارای دوربینهای پیشرفته کاربرد دارد. در دادخواست کورفوتونیکس ادعا شده این تکنولوژیهای سرقتی در گوشیهای آیفون 7 پلاس، آیفون 8 پلاس، آیفون X، آیفون XS و آیفون XS Max استفاده شده است.
تکنولوژیهایی که در این پرونده به آنها اشاره شده، گسترهای از دوربینهای دوگانهای که با سوئیچ داینامیک بین دو لنز تنظیم میشود تا دستگاههایی که با دو حسگر زوم میکنند، شامل میشود. در این پرونده، دربارهی تکنولوژی چیدمان لنزهای تلهفوتو شبیه به تکنولوژی استفادهشده در آیفون نیز شکایتهایی وجود دارد.
شرکت کورفوتونیکس در دو دادخواستی که به دادگاه فدرال کالیفرنیا تقدیم کرده، مدعی شده است در سال ۲۰۱۲ با هدف توسعهی تکنولوژی نسل آیندهی دوربینهای گوشیهای هوشمند تأسیس شده است. این شرکت را گروهی از فعالان حوزهی عکاسی تأسیس کردهاند و دیوید مندلویچ آن را رهبری میکند.
براساس دادخواست مذکور، یکی از بنیانگذاران این شرکت سال ۲۰۱۲ برای بررسی شرایط همکاری با اپل، با گراهام تاونسند، مدیر ارشد وقت بخش سختافزارهای دوربین اپل، تماس گرفته است. در ماه مه آن سال، اپل به همکاری با این شرکت علاقه نشان میدهد و تاونسند بههمراه تعدادی از مهندسان اپل از کارخانهی کورفوتونیکس بازدید میکند تا دربارهی جزئیات قرارداد همکاری مذاکره کنند. پیشنهاد کورفوتونیکس به اپل ارائهی پیکربندی طراحی یک لنز تلهفوتو پنجعنصری بوده که کوپرتینوییها تا آن زمان در آیفون از آنها استفاده نمیکردهاند.
براساس ادعای کورفوتونیکس، تاونسند این جلسه را در حالی ترک کرد که یک حافظهی فلش حاوی محتوای خام مرتبط با پیشنهاد این شرکت دراختیار داشت. بعد از این جلسه، اپل گروهی بزرگتر به محل شرکت کورفوتونیکس فرستاد تا دربارهی جزئیات بیشتر مذاکره کنند. کورفونوتیکس هم در سال ۲۰۱۴، گروهی از مهندسان خود را برای مذاکره با تیمهای سختافزاری و نرمافزاری اپل به ساختمان مرکزی این شرکت فرستاد.
مقالههای مرتبط:
بعد از مذاکرههای اولیه، اپل به پنلهای آزمایش شرکت کورفوتونیکس و فایلهای شبیهسازی این شرکت دسترسی داشته است. در سال ۲۰۱۴، اپل بهصورت مخفیانه نمونههایی از روی ماژول لنزهای تلهفوتو شرکت پیمانکاری کورفوتونیکس ساخت. ناگفته نماند در همان زمان، اپل «بلک باکس»، نرمافزار شبیهساز فایلهایی که برای طراحی لنزها استفاده میشود، دراختیار داشت.
در ژوئیهی ۲۰۱۴، دو طرف بعد از تأیید مقامهای بلندپایهی اپل آمادهی عقد قرارداد همکاری تجاری شدند؛ اما اوت همان سال با وجود مذاکرههای چندهفتهای تیمهای فنی، روند عقد قرارداد کاملا متوقف شد.
کورفوتونیکس در شکایت جدید خود مدعی شده اپل کاملا از ثبتشدن این تکنولوژیها به نام این شرکت باخبر بوده است
دو طرف تا سال ۲۰۱۶ ارتباطی نداشتند تا اینکه مندلویچ با یکی از مدیران ارشد بخش سختافزار اپل تماس میگیرد و پیشنهاد مذاکره دربارهی پروژههای آینده را مطرح میکند. این مدیر ارشد که نام او در پرونده بهچشم نمیخورد، از پیشنهاد استقبال میکند و مندلویچ را به یکی از مهندسان این حوزه مرتبط میکند.
سپس جلسههای مشترک دوباره از سر گرفته میشوند. در اوت ۲۰۱۶، اپل به عقد قرارداد تجاری ابراز تمایل میکند. یک ماه بعد از این ابراز تمایل، آیفون 7 پلاس وارد بازار میشود؛ اولین محصول اپل که در آن از تکنولوژی چیدمان دوربینهای دوگانه استفاده شده است. پسازآن، کورفوتونیکس بررسی این موضوع را که آیا این محصول حق ثبت اختراع آنها را نقض کرده یا نه، در دستورکار قرار میدهد.
از اوت تا اکتبر ۲۰۱۶، تعداد مذاکرهها دوباره کاهش پیدا میکند. کورفوتونیکس در سال ۲۰۱۷ با تیمی از بخش دوربینهای اپل مذاکره میکند؛ اما این شرکت بهوضوح علاقهای به همکاری نشان نمیدهد. در نوامبر ۲۰۱۷، کورفوتونیکس اولین شکایت از اپل را ثبت میکند. در دادخواست این شکایت، اپل متهم میشود در گوشیهای آیفون 7 پلاس و آیفون 8 پلاس از اختراعهای کورفوتونیکس استفاده کرده است. شکایت دوم در آوریل ۲۰۱۸ و با محوریت آیفون X ثبت میشود. درحالحاضر، هر دو این پروندهها در مرحلهی بررسی مدارک قرار دارند. کورفوتونیکس در شکایت جدید خود مدعی شده است اپل بهخوبی از ثبتشدن این تکنولوژیها به نام این شرکت باخبر بوده است.
شایان ذکر است در ژانویهی گذشته، شایعه شد سامسونگ تصمیم گرفته است کورفوتونیکس را با رقمی بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیون دلار بخرد؛ اما تاکنون هیچکدام از دو طرف دربارهی این شایعه اظهارنظر رسمی نکردهاند.
.: Weblog Themes By Pichak :.