ضمن دعوت ناسا از دانش آموزان آمریکایی برای تغییر نام "مارس ۲۰۲۰"؛ تجهیز کاوشگر "مارس ۲۰۲۰" به اولین

 

مارس 2020

ناسا بالگردِ مریخ نورد "مارس ۲۰۲۰" را به این مریخ‌نورد متصل کرد تا اولین بالگردی باشد که قرار است خارج از زمین به پرواز درآید. ناسا همچنین از دانش آموزان خواست تا نام پیشنهادی خود برای تغییر نام این کاوشگر را ارائه کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، مهندسان ناسا اولین بالگردی که قرار است در جهان دیگری پرواز کند را به مریخ نورد "مارس ۲۰۲۰" متصل کردند. این کاوشگر رباتیک قرار است ژوئیه سال آینده سوار بر موشک "اطلس V " که متعلق به اتحادیه پرتاب فضایی آمریکا است به فضا پرتاب شود و ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ به مریخ خواهد رسید.

این بالگرد موسوم به "مارس هلیکوپتر" هیچ هدف علمی جز اثبات امکان پرواز یک هوانورد خودران در جو بسیار نازک مریخ ندارد. این بالگرد بدون سرنشین دارای یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی است و هیچ ابزار علمی دیگری همراه خود ندارد. وزن آن نیز کمتر از ۱.۸ کیلوگرم است.

این بالگرد دو ملخه خورشیدی در معرض آزمایش‌های سخت قرار گرفته است تا توانایی پرواز آن ارزیابی شود و محققان بدانند که آیا می‌تواند در محیط پرتلاطم و شرایط دشوار پرتاب، سفر و ورود به مریخ زنده بماند.

مهندسان ناسا این بالگرد و سیستم تحویل آن را به صفحه‌ای در قسمت تحتانی مریخ نورد متصل کردند. این هوانورد بدون سرنشین در طول سفر و فرود بر سطح مریخ در پیله محافظ خود باقی می‌ماند.

مکان هدف برای فرود این مأموریت، دهانه‌ای در مریخ با نام "دهانه جزرو"(Jezero Crater) است. این منطقه دارای ساختارهای باستانی است که برخی از آنها تا ۳.۶ میلیارد سال قدمت دارند. تجزیه و تحلیل خاک این محل می‌تواند سرنخ‌هایی در مورد حیات در مریخ باستان و چگونگی تکامل جهان به جهانی که امروز می‌شناسیم فراهم کند.

این بالگرد بین ۶۰ تا ۹۰ روز پس از فرود در سیاره سرخ از مریخ نورد جدا خواهد شد و مسافت کوتاهی را طی خواهد کرد.

انتظار می‌رود "مارس هلیکوپتر" در صورت موفقیت در اولین پرواز، طی یک دوره ۳۰ روزه تا ۵ پرواز را انجام دهد. هر پرواز تا ۹۰ ثانیه طول خواهد کشید و تا ۴.۵ متر از سطح مریخ ارتفاع خواهد گرفت.

در صورت موفقیت این بالگرد، ماموریت‌های رباتیک در آینده می‌توانند از نسل بعدی پهپادهای خودران برای اضافه کردن عنصر هوایی به کارهای اکتشافی و یافتن مسیر استفاده کنند. به عنوان مثال پهپادها می‌توانند برای کشف مناطقی که نمی‌توان به صورت زمینی رفت و برای چرخ‌های مریخ نورد بسیار خطرناک هستند یا امنیت فضانورد را به خطر می‌اندازد، استفاده شوند.

نام جدیدی برای "مارس ۲۰۲۰"

مریخ نورد "مارس ۲۰۲۰" همچنین قرار است نام جدیدی به خود اختصاص دهد. ناسا از دانش آموزان مهد کودکی و دبستانی ساکن در ایالات متحده دعوت کرده است تا مقالات خود را برای تغییر نام این مریخ نورد پیش از پرتاب آن ارسال کنند.

آخرین مهلت ارسال مقالات و پیشنهادات، اول نوامبر ۲۰۱۹ است و از برنده مسابقه دعوت می‌شود تا پرتاب این مریخ نورد را از مجتمع فضایی ۴۱ در ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال فلوریدا در ژوئیه سال ۲۰۲۰ از نزدیک تماشا کند.

همچنین همه مردم دنیا می‌توانند با ثبت نام و نام خانوادگی خود در سایت ناسا، نام خود را که بر روی یک تراشه حک کنند تا به این مریخ نورد متصل شده و به مریخ فرستاده شود.





تاريخ : شنبه 9 شهريور 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |