درباره محافظت از کامپیوتر شخصی و حساب های کاربری مختلف، مطالب زیادی در نگهبان نوشته شده ولی چیزی که بسیاری افراد در نظر نمی گیرند این است که پشت گوش انداختن نکات امنیتی، فقط به ضرر خود آنها تمام نمی شود و نزدیکان، آشنایان و دوستان شان را هم به خطر می اندازد. در اینجا به چند مورد می پردازیم که بهتر است آنها را به خاطر بسپارید تا امنیت دیجیتال کسی به واسطه آشنایی با شما به خطر نیفتد.
1. اسکن نکردن فایل ها قبل از به اشتراک گذاشتن با دیگران
وقتی می خواهید یک فایل را از طریق ایمیل یا سرویس های ابری با دوستان خود به اشتراک بگذارید، لطفاً آن را با یک آنتی ویروس که به روز هم هست، چک کنید. اکثر دوستان به صحت و سلامت فایل هایی که با آنها به اشتراک می گذاریم اعتماد دارند، بنابراین در این زمینه همیشه مراقب آنها باشید تا از اعتمادشان به شما ضربه نخورند.
2. استفاده از حافظه های یو اس بی دور انداخته شده
آیا شما حاضر هستید از یک شانه سر که کف خیابان افتاده، استفاده کنید؟ احتمالا نه، کسی چه می داند که چه چیزهای کثیفی با آن در تماس بوده. اما چرا نوبت به دنیای دیجیتال که می رسد، همین وسواس را نداشته باشید؟ طبق تحقیقات انجام شده، عده زیادی از افراد حافظه های یو اس بی بدون صاحب را برداشته و استفاده می کنند. حتی از آنها برای دادن فایل به دوستان شان نیز بهره می جویند. مشکل این است که در بسیاری از کامپیوترهای ویندوزی، درایو های یو اس بی به صورت خودکار اجرا می شوند، شاید شما با آنتی ویروس خود در امان بمانید ولی دوستان تان چطور؟
3. کلیک کردن روی هر لینک احمقانه ای در فیسبوک
اوه خدایا، یکی از دوستان دوران دبستان تان لینکی را به اشتراک گذاشته که با کلیک روی آن یک گونی پول از آسمان نازل می شود. امتحانش چه ضرری دارد؟ شاید بگویید هیچ و کلیک کنید، ولی اکثر این لینک ها ناسالم هستند و می توانند به سرقت اطلاعات شما یا دوستان منجر شوند. در چنین مواردی، حسابی بدبین باشید و به حریم خصوصی دوستان خود هم فکر کنید، چون اگر حساب کاربری شما گروگان گرفته شود، اطلاعات آنها هم در معرض سرقت قرار می گیرد.
4. به دام ایمیل های فیشینگ افتادن
روش های فیشینگ دارند روز به روز پیچیده تر می شوند و لینک هایی که در اصل برای سرقت حساب کاربری شما به ایمیل تان می رسند، چنان ادعاهای عجیب و غریبی برای وارونه نشان دادن ماهیت خود دارند که آدم را می ترساند. ولی همیشه، بهتر است که پیش از اعتماد کردن، راستی آزمایی کنید. از آنجایی که یکی از اهداف حملات فیشینگ این است که داده های مربوط به فهرست تماس ها را به سرقت برند، دوستان شما هم در معرض خطر قرار دارند. بنابراین اگر ایمیلی رسید که در آن ادعا شده بود یکی از حساب های شما در خطر است و باید با کلیک بر روی لینک داخل ایمیل، آن را مجددا امن کنید، بهترین کار این است که مستقیما به حساب کاربری خود سر بزنید.
5. استفاده از رمزهای ضعیف برای ایمیل یا حساب شبکه اجتماعی
استفاده از رمزهای ضعیف در شبکه های اجتماعی نه فقط باعث به خطر افتادن اطلاعات شخصی خودتان، بلکه باعث خطری مشابه برای دوستان تان می شود. برای هر حساب خودتان، رمزهای منحصر به فرد انتخاب کنید یا از افزونه های مدیریت رمزهای عبور مثل lastpass استفاده کنید.
6. استفاده بی اجازه از وای-فای همسایه
در حالی که روز به روز بر تعداد کاربران مودم های وای-فای خانگی افزوده می شود، دست یافتن به رمز همسایه و صرفه جویی در ترافیک مصرفی می تواند وسوسه بر انگیز باشد. ولی شما هرگز نمی توانید بفهمید که سطح امنیتی چنین مودم های چگونه است. اگر اعضای خانواده تان هم به شبکه شما وصل باشند، آن وقت دیگر فقط شما نیستید که در معرض خطر احتمالی قرار گرفته اید.
7. نصب نرم افزارهای غیرقانونی روی کامپیوتر دوستان
نرم افزارهایی که دستکاری شده اند تا استفاده از آن به طور غیرقانونی میسر شود، در عین حال می توانند مأمن خوبی برای بدافزارها باشند. نصب کردن آنها روی کامپیوتر خودتان که از هر نظر به وضعیت امنیتی آن آگاهی دارید یک چیز است و نصب آنها بر روی کامپیوتر دوستان، چیز دیگر. یکی از راه های انتشار بد افزارها این است که آنها را در داخل برنامه هایی که به طور غیرقانونی کرک شده قرار دهند، بنابراین نباید همیشه فکر کرد که بدون هزینه، می توان بی خطر همه چیز را به دست آورد.
8. تنبل بودن در زمینه آپدیت ورد پرس
دوستان شما عاشق وبلاگ تان و مطالب آن هستند، پس بهتر است شما هم با به روز نگه داشتن ورد پرس یا دیگر قالب های محتوا، آنها را از گزند بد افزارهای احتمالی در امان نگه دارید. بسیاری افراد که سیستم وبلاگ آنها قدیمی است و به روز نشده، با اهمال کاری شان بازدیدکننده های خود را به خطر می اندازند. پس سعی کنید در این زمینه همیشه به روز باشید و اگر هم زمانی بابت این مشکل، مخاطبین خود را از دست داده اید، با ارسال ایمیل به آنها عذرخواهی کرده و از به روزرسانی امنیتی خبر دهید. ماهی را هر وقت از آب بگیرید، تازه است.
.: Weblog Themes By Pichak :.