دستیابی محققان کشور به دانش تشخیص ژنتیکی سرطان روده و پستان
REU_site.jpg

معاون گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد از توانمندی این گروه در تشخیص سرطان روده مرتبط با توارث خبر داد.

 

 دکتر طیبه حمزه لویی با اشاره به اینکه برخی ژن‌ها در ابتلا به سرطان روده (پولیپ‌های خانوادگی آدنوماتوز) تاثیرگذارند و می‌توانند از پدر و مادر به فرزندان منتقل شوند، اظهار کرد:‌ در صورت ابتلا یکی از افراد درجه یک خانواده به این نوع از سرطان روده می توان دیگر اعضاء خانواده را مورد ارزیابی های ژنتیکی قرار داد.

 

عضو هیات علمی گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه پولیپوزکولون یا پولیپ‌های خانوادگی آدنوماتوز (FAP) یک بیماری ژنتیکی است که با ایجاد پولیپ در روده ایجاد می‌شود و ممکن است این پولیپها به سرطان تبدیل شود، خاطرنشان کرد:‌ افرادی که این ژن بیماری را دارند، از همان بدو کودکی مستعد بیماری هستند و با تشخیص زودرس که با آزمایش‌های ژنتیکی صورت می‌گیرد و سپس اقدامات درمانی و پیشگیرانه، می‌توان از ابتلا به سرطان در این دسته از افراد جلوگیری کرد.

 

حمزه لویی، مشکلات گوارشی، یبوست و انسداد روده را از جمله علائم ابتلا به این بیماری برشمرد و خاطرنشان کرد: در صورت حمایتهای دولتی، تامین هزینه‌های آزمایشگاهی و در قالب طرح‌های غربالگری می‌توان افرادی که اعضای درجه اول خانواده‌ آن‌ها به این بیماری مبتلا هستند را مورد ارزیابی‌های ژنتیکی قرار داد.

 

معاون گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه با توانمندی علمی و تشخیصی که در این گروه است، می‌توان بیشتر اقدامات تشخیصی را در آزمایشگاه‌های زیر پوشش دانشگاه انجام داد، خاطرنشان کرد:‌ همچنین در این گروه امکان شناسایی نوعی از سرطان پستان مرتبط با ژنتیک امکان پذیر است.

 

حمزه لویی تصریح کرد:‌ در صورت تشخیص ژنتیکی سرطان پستان می‌توان اقدامات درمانی و تخلیه بافت را قبل از ابتلا به سرطان انجام داد.





تاريخ : شنبه 12 بهمن 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |