کاهش خطر آتروفی مغز با تنظیم فشار خون
1000-47.jpg

محققان مرکز طبی دانشگاهی اوترخت هلند دریافته‌اند پائین بودن فشار خون دیاستولی (DBP) در ابتدا ممکن است با آتروفی مغز در بیماران مبتلا به بیماری شریانی همراه باشد و هر گاه میزان فشار خون (BP) در بیمارانی که دارای فشار خون بالاتر بوده‌اند با گذشت زمان کاهش پیدا کند با پیشرفت کندتر آتروفی همراه است.

 

 نتایج بررسی‌ها نشان داده است که هم فشار خون بالا و هم فشار خون پائین در اتیولوژی آتروفی مغز نقش دارند.

 

محققان در تحقیقات خود دریافتند بالا بودن فشار خون در اواخر زندگی با آتروفی بیشتر مغز همراه است، حال آن که نتایج بررسی‌ها در جمعیت سالمند وجود رابطه میان پائین بودن فشار خون و آتروفی بیشتر مغز را نشان داده است.

 

نتایج این بررسی حاکی از محدود بودن مدارک آینده نگر است و در بیماران مبتلا به بیماری آشکار شریانی نامعلوم باقی مانده است.

 

محققان در مرکز طبی دانشگاهی اوترخت هلند، ارتباط فشار خون اولیه و تغییر فشار خون با گذشت زمان را با پیشرفت آتروفی مغز در 663 بیمار (سن متوسط 57 سال، 81 درصد مرد) مورد بررسی قرار داده‌اند. این بیماران به بیماری سرخرگ تاجی، بیماری عروق مغز، بیماری سرخرگ محیطی یا آنوریسم آئورت شکمی مبتلا بوده‌اند.

 

طبق نتایج به دست آمده، در بیمارانی که در ابتدا فشار خون دیاستولی یا متوسط فشار شریانی (MAP) پائین‌تر داشتند، سیر پیشرفت آتروفی زیر قشری سریع‌تر بود و در آن عده از بیمارانی که فشار خون بالاتر داشتند، کاهش فشارخون با گذشت زمان سبب کاهش سیر پیشرفت آتروفی زیر قشری در مقایسه با آنهایی می‌شد که فشارخون بالا رونده داشتند.

 

از این بررسی می توان نتیجه گرفت که کاستن از مقدار فشار خون در بیمارانی که فشار خون بالاتر دارند سودمند است ولی باید در مورد کاهش بیشتر فشارخون در بیمارانی که سابقه فشار خون پائین دارند احتیاط کرد.

 

این پژوهش در نشریه "JAMA Neurology"، منتشر شده است.





تاريخ : یک شنبه 16 شهريور 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |