تشخیص سریع سرطان مری با اسفنج
1415169774006_110.JPG

نتایج جدیدترین آزمایش بالینی در انگلیس نشان می‌دهد، امکان تشخیص سریع سرطان مری با استفاده از یک اسفنج متصل به یک رشته وجود دارد.

 

 «مری بارت» یا تغییر بافت انتهای مری با علائمی مانند سوء هاضمه، سوزش سر دل و تغییر در سلول‌های پوشش‌دهنده دیواره مری همراه است و از هر 10 بیمار مبتلا به مری بارت یک نفر در آینده به سرطان مری دچار می‌شود.

 

به طور معمول، با کمک روش آندوسکوپی که شامل وارد کردن یک لوله بلند و انعطاف‌پذیر مجهز به دوربین به داخل گلو است از سلول‌های مری نمونه‌برداری می‌شود؛ اما محققان دانشگاه کمبریج روش جایگزین ساده و ارزان‌تری برای نمونه‌برداری از مری ابداع کرده‌اند.

 

کپسول اسفنج Cytosponge توسط بیمار بلعیده شده و پس از بررسی وضعیت مری و جمع‌آوری نمونه سلول‌ها، با کمک رشته نازک متصل به آن از دهان خارج می‌شود.

 

برخلاف آندوسکوپی، کپسول Cytosponge توسط پزشک عمومی قابل استفاده است، به مصرف مسکن نیاز ندارد، کمتر تهاجمی بوده و هزینه انجام آن تنها 40 دلار است که در مقایسه با هزینه 950 دلاری آندوسکوپی بسیار پایین‌تر است.

 

آزمایش بالینی این کپسول بر روی بیش از یک هزار بیمار در انگلیس انجام شد که حاکی از عملکرد دقیق و ایمن در تشخیص سریع سرطان مری است. اغلب بیماران این روش را به آندوسکوپی ترجیح داده و از هر 10 بیمار، 9 بیمار آن را به راحتی بلعیدند.

 

نتایج آزمایش بالینی کپسول اسفنج Cytosponge در کنفرانس بالینی موسسه تحقیقات ملی سرطان در لیورپول ارائه شد.





تاريخ : چهار شنبه 14 آبان 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |