یک لوله تلسکوپی که به اسکن ریهها برای سرطان میپردازد، میتواند زمان تشخیص بیماری را از چندین روز به 30 دقیقه کاهش دهد.
هنگامی که فرد مشکوک به سرطان ریه میشود، برای اطمینان از تشخیص باید چندین آزمایش را انجام داده و حتی تحت عمل جراحی قرار بگیرد که اغلب زمان زیادی پیش از آغاز درمان نجاتبخش تلف میشود.
اکنون پزشکان بنیاد خدمات درمانی بیمارستانهای کالج دانشگاهی لندن توانستهاند درمان حیاتی سریعتری را با استفاده از یک رویکرد منفرد آغاز کنند. این روش حتی به آنها اجازه میدهد فورا نوع و شدت سرطان را ارزیابی کنند.
یک لوله منعطف به عرض انگشت موسوم به سونوگرافی اندوبرونشی (EBUS) که با کمک فراصوت به تعیین سلولهای سرطانی در غدد لنفاوی سینه میپردازد، به پزشکان اجازه میدهد که درون ریهها را مشاهده کره و از آنها نمونهبرداری کنند.
این روش شامل ارسال لوله EBUS به درون گلو بوده که با یک دوربین کوچک تعبیه شده درون آن هدایت میشود. یک اسکنر فراصوت که به انتهای لوله متصل است، به اسکن محیط داخل ریه پرداخته و همزمان یک سوزن از آن نمونهبرداری میکند.
یافتههای یک کارآزمایی سه ساله در بیمارستانهای کالج دانشگاهی لندن نشان داده که این روش باعث کاهش چشمگیر زمان تشخیص از زمان ورود بیمار به بیمارستان تا تصمیمگیری در مورد بهترین درمان شده است. بیمارانی که از روش EBUS استفاده میکنند، بطور میانگین 14 روز تا تصمیمگیری نهایی منتظر میمانند که این زمان در روشهای رایج، 29 روز است.
همچنین بیمارانی که از EBUS استفاده میکنند، علاوه بر دریافت سریعتر درمان، مدت بیشتری زنده میمانند.
تحقیقات نشان داد که این بیماران تا 503 روز پس از تشخیص زنده ماندند که در مقایسه، افرادی که ارزیابی آنها توسط روشهای سنتیتر انجام شده بود، تنها 312 روز زنده میماندند. این امر احتمالا بخاطر این واقعیت است که EBUS به شکل دقیقتری به تشخیص نوع سرطان پرداخته و در نتیجه، درمان بهتری ارائه میکند.
تشخیص سرطان ریه کاری چالشبرانگیز است؛ اسکنهای پرتوی ایکس همیشه واضح نیستند، زیرا تشخیص بین سرطان و دیگر بیماریهای ریه سخت است. در شیوه سنتی، باید از ریه نمونهبرداری شود تا وجود سرطان در ریه بیمار قطعی شود، اما دستیابی به نمونه بافت میتواند سخت باشد، زیرا سرطان ریه اغلب به غدد لنفاوی در سینه سرایت میکند که دسترسی به آنها سخت است و فرد باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
به دلیل این تاخیرها ممکن است سلامت بسیاری از بیماران سرطانی به خطر بیافتد، زیرا آنها دیرتر از زمان مورد نیاز، درمانهای نجاتبخش مانند شیمیدرمانی را آغاز میکنند. در مقابل درمان EBUS به پزشکان اجازه میدهد تا مستقیما به نای و لولههای تنفسی نگاه کرده و همزمان، اسکنر فراصوت به بررسی غدد لنفاوی در مرکز قفسه سینه برای وجود سرطان بپردازد.
.: Weblog Themes By Pichak :.